Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaká zabezpečení měla ukradená auta?

Ukradená vozidla a díly BMW, podvodníci atd.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarda

#1 Příspěvek od jarda »

Ahoj...
při pravidelném čtení této smutné sekce jsem se po čase odhodlal založit tento topic:

Když jsem před časem řešil zabezpečení, hledal jsem, hledal a nenašel žádný směrodatný návod na toto tema. Lidé na fórech buď hlásají že jejich zabezpečení je nejlepší, protože jim ještě vůz nikdo neukradl, nebo mají dokola ty samé kecy o tom jak je to všechno zbytečné, protože dusík, bump key, odstíněný náklaďák a bla bla... Na čem se ještě většinou shodnou je užitečnost tajného vypinače a že "čim víc, tim líp", ale na to asi člověk přijde i sám.
Dlouho a marně jsem hledal statistiku, která by ukazovala kolik jakých aut bylo ukradeno s jakým zabezpečením. Nenašel jsem ji u žádné pojišťovny, mlčí i Cebia, policie, výrobci bezpečnostních zařízení.... přitom mám pocit že to jediné by mělo ve změti zavádějících reklam a nepodložených komentářů na fórech smysl.

Proto se ptám - jak bylo zabezpečené vaše ukradené báwo?

Pokud se rozhodnete odpovědět, snažte se prosím nevynechat konkrétní typ auta, stupeň výbavy, čas, místo a to nejpodstatnější - čím bylo zabezpečené. Při troše štěstí by nám statistika mohla časem něco ukázat, například že ty naše stařečky kradou jen bez zabezpečení, nebo že zlodějíčci dokáží odpojit levný alarm, ale na zámek zpátečky už se vykašlou. Anebo naopak.

Prosím, nepište sem názory na různé druhy zabezpečení, nepište sem jestli má zabezpečení vůbec smysl, nepište sem co Vám říkal soused o známého synovi kterého spolužák kdysi kradl auta. Jenom vlastní špatné zkušenosti týkající se zabezpečení na BMW. Díky.

Edit mod: vsechen OT bude promazan !

Statistika zatím:
e30 1x bez zabezpečení, před barákem
e32 1x bez zabezpečení, větší parkoviště
e34 3x bez zabezpečení, jednou nalezeno díky skryté GSM
e36 2x bez zabezpečení, na parkovišti asi v noci a u termálního koupaliště
e39 1x všechno zabezpečení, na parkovišti, nalezeno (díky GPS?)
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Legend1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Legend1 »

Mě když na podzim ukradli E32, (r.v. 1992, takže bez imobilizéru), tak jsem neměl vůbec žádné zabezpečení. Bylo to v Praze na větším parkovišti. Vylomili zámek u řidiče, vylomili spínačku a jeli. Pak se auto po 10 dnech našlo, prakticky nepoškozené kromě těch zámků, tak jsem namontoval zadní kliky na předek, aby tam už nebyly žádné zámky a auto odemykám na dálku. Pak jsem to ještě zabezpečil jiným způsobem, ale to nemohu veřejně psát, co když tohle vlákno občas sledujou i zloději.
martinmbx

#3 Příspěvek od martinmbx »

Ja mam zkusenost lepsi,v roce 2000 jsem koupil E34 525tds,mela jen central v klicku tot vse,na radu kamarada ktereho jsem se zeptal jaky alarm mam koupit a za kolik,tak mi odpovedel-usetrim te,bude ti stacit 500kc.Koupil jsem si starsi mobil nokii 3410,cestovni nabijecku,dosel jsem si do PEGASU pro sim kartu ktera ma funkci nebo spis sluzbu-KDE JE,ta stala 250kc,telefon umistil na jedno misto v aute,natahl draty na napajeni nabijecky,a nechal to nabijet stale,zvuky jsem vypnul.Za dva mesice auto zmizelo pred panelakem,muselo to byt k ranu.Sedl jsem k pocitaci,na strankach ted uz T-MOBILE zadal vyhledavani urceneho cisla,a po nabehnuti souradnic utikal na policii.Vesnicka ma strediskova takova mala,nebyl problem projit tech par chalup-neurcuje to presne,ma to odchylku podle sily signalu,ale vite okruh kde je vas vuz.Ani to kluci nestihly rozebrat a uz to jelo ze stodoly ven,stejne jako dalsi veci-takze moje zjisteni-dejte jim vedet ze tam alarm je a pokusi se ho obejit,ale i kdyz odpoji baterku,tak nez se mobil vybije tak tech par dni vydrzi,a o to jde.Navic koho by napadlo hledat zasitej mobil kdyz alarm je K.O.Alarm jsem stejne pridal,ale spis kvuli vandalum-ostatne kdo vam dneska vyleze z postele kdys neco houka a neni to jeho.
Ali

#4 Příspěvek od Ali »

Moje ISO ( E36, '92) bylo bez zabezpečení na náplavce na nábřeží na Praze 5 u Admirálu. Ztratilo se běhěm 24h. Nejspíš v noci.
Najivně jsem věřil, že mě stary bawo zaparkovany vedle několika nablejskanejch aut nikdo krast nebude :? Dnes blokuju mj. pomoci zámku na pedaly.. Pry je u zloděju dost nepopularní.
Randaal

#5 Příspěvek od Randaal »

mně ho neukradli, ale 2x chtěli

poprvý jsem tam já blbec zapomněl telefon, tak bylo jasný, proč tam šli, ale rovnou chtěli překroutit spínačku a to se jim naštěstí nepovedlo, měl jsem tam jako jediný zabezpečení ten origo imobilizér co se dal přikoupit (takovej ten kolík na klíče)

podruhý to byly nějaký lamy protože se tam ani nedokázali dostat, zkusili vylámat oba zámky (levej už stejně nebyl operativní na klíček) al ebez úspěchu - když jsem se tam potřeboval dostat já a klíče už nebyly k ničemu, tak šroubovákem za 15s a už jsem startoval auto..

od doby, co jsem zaslepil zámky a dal tam alarm (plus pár dalších věcí, co napohled nejsou nikde vidět) mám absolut klid a od pondělí mám i folie, takže nechávám i panel od rádia (Pioneer) a občas i klíčky v zapalování (kerejma to stejně nikdo nenastartuje) 8) :smile2:

ale jestli se mi tam někdo bude chtít dostat, tak jsem u auta dřív, než ho to vůbec napadne, takže N.A.S.R.A.T. zlodějíčci, zkuste mi na toho mazla sáhnout :fuck2: :onfire: :onfire:
Mirek

#6 Příspěvek od Mirek »

V unoru 2005 mi pred domem primo pod okny ukradli nezabezpecenou E30. Byla tam teprve podruhe a stala tam necele 3 hodiny. Od te doby pacham do svych aut vselijaka zabezpecovatka.
Miketak

#7 Příspěvek od Miketak »

Moje zkušenost:
Bmw e36 320 rok výroby 91 ukradeno na parkovišti u termálního koupaliště na Podhajské (slovensko). Zabezpečení bohužel žádné...
alesjungmann

#8 Příspěvek od alesjungmann »

U mé staré e34 asi před 10 lety nějaký šikula cihlou otevřel 2 okna a odnesl si antiradar na palubce. Antiradar sejně příliš nefungoval a škoda na oknech ... Auto stálo večer pod lampou, byl jsem asi 2 hodiny pryč. Z toho plyne ponaučení v autě před odchodem uklidit, zbytečně neprovokovat.
Teď mám e39 se Sherlogem a orig. alarmem + něco dalšího, od té doby co máme Schengen bez hranic to asi taky není 100% spolehlivé. Auta se prostě kradou a budou krást pořád, je jedno jestli rezavá popelnice nebo naleštěný bourák, to je smutná pravda.
Plechus

#9 Příspěvek od Plechus »

Moje 520i rv 1990 neměla v době, dky byla ukradena vůbec žádné zabezpečení....a do auta se ten někdo dostal dveřmi u řidiče, vylomená spínačka.... :(
Tashiro

#10 Příspěvek od Tashiro »

320i ... dvakrát se mi ho pokusili lohnout, podruhé rozštípali zámky a spínačku. Půl roku jsem parkoval výhradně před služebnou policie, ale od té doby co udělali park zóny, tak porkuju tam kde se ho pokusili ukrást.

Zabezpečení: všechny zámky odpojeny a vylity tekutým kovem, takže jen na DO + páka na volantu a už rom nic. Žádný ani pokus.
Vanour

#11 Příspěvek od Vanour »

Ali píše:Moje ISO ( E36, '92) bylo bez zabezpečení na náplavce na nábřeží na Praze 5 u Admirálu. Ztratilo se běhěm 24h. Nejspíš v noci.
Najivně jsem věřil, že mě stary bawo zaparkovany vedle několika nablejskanejch aut nikdo krast nebude :? Dnes blokuju mj. pomoci zámku na pedaly.. Pry je u zloděju dost nepopularní.

To je zajimave reknes o tom vice premejslim o nejakym lepsim zabezpeceni :)
Pumbaa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pumbaa »

mi ukradli E34 před 3 týdny přímo před barákem...zabezpečení nemělo žádný jen se měl v autě mobil ale ten sem zrovna asi 3dny před krádeží z auta vydělal...auto se zatím nenašlo bohužel..
fafejta

#13 Příspěvek od fafejta »

Tajný vypínač je nejúčinnější,když je důmyslně vytvořen nejlépe na dva systémy které nepracují s plným napětím,pak už jedině lano.
Odpovědět