Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Servis HK

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
Paulie
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Paulie »

Zdravím pánové a dámy co máte BMW, tak jsem byl dnes se svou E39 v Hradci v servisu, potřeboval jsem vyměnit hardyspojku, což o to, já si ji chtěl vyměnit sám, ale byl tam problém, že nemám kde si auto zvednout a podepřít převodovku, tak sem si říkal že originál BMW servis to udělá líp jak já. tak jsem se obědnal, to bylo v pohodě, technik si auto zvednul a čučel na podvozek jak péro z gauče, jako kdyby nikdy neviděl BMW zespoda, chvíli koukal pak se teda dal do práce, zkusil to jako já, vzal očko a ráčnu a zkoušel povolit....ha...nešlo mu to, tak zase na to koukal asi 10 minut jak péro. no a pak přišel na to, že asi bude muset odšroubovat držák převodovky....hm....teda dobrý zjištění na to že mají servisní manuály a postupy přesně na každou práci. tak si to podepřel, povolil šrouby, sundal držák, povolil šrouby na hardyspojce a hle....ona mu nešla vyndat, pak začal oddělávat výfuk....šup a byl dole...tak to celý odkrytoval....oddělal kardan a najednou mu to šlo ven. tak tomu říkám BMW servis. To si myslím že by se v německu stát nemohlo.
no ale byl sem pěkně napruzenej a dal sem jim to znát, protože domluvená hodina práce se protáhla na víc jak 2 hodiny....takže kluci měli štěstí že to nechali za smluvenou částku, jinak bych je tam asi pěkně zprudil a nechal si zavolat vedení. (no ale slyžel sem že to vedení taky není nic moc).
a další perla, známej tam byl semnou se svou E34 a byl obědnanej na výměnu silentbloků zadní nápravy a hle, najednou mu řekli že na to nemají přípravek a že to dělat nebudou, a když jim řekl že počká až ten přípravek seženou a oni suše a arogantně jako že ne, že se jim to nevyplatí tak drahej (prý 60 tisíc) přípravek objednávat z německa, že to nemá cenu kvůli jednomu autu. a že prý už se s těmato autama ani nepočítá na servise. Toť náš dnešní den. dobrý co....
Mountainbiker

#2 Příspěvek od Mountainbiker »

Už jsem to tu psal mockrát, a každý, kdo mě zná tak ví že to pořád říkám - BMW servis v Hradci je humus. Neochota, arogance, nespolehlivost... Ale holt jak to paní majitelová řídí, takový to má...
Doporučuji Horimex ve Vysokém Mýtě - tam jsou suprový všichni.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Paulie »

Mountainbiker píše:Už jsem to tu psal mockrát, a každý, kdo mě zná tak ví že to pořád říkám - BMW servis v Hradci je humus. Neochota, arogance, nespolehlivost... Ale holt jak to paní majitelová řídí, takový to má...
Doporučuji Horimex ve Vysokém Mýtě - tam jsou suprový všichni.

jo. já tu jsem na klubu chvíli, takže to ještě nemám všechno pročtení. ale díky. já už tam páchnu maximálně pro některej z náhradních dílů....ale když tak přemýšlím, tak si to rači budu nechávat posílat přímo z prahy. to bude asi nejlepší.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Paulie »

fotobobo píše:
Paulie píše:Zdravím pánové a dámy co máte BMW, tak jsem byl dnes se svou E39 v Hradci v servisu, potřeboval jsem vyměnit hardyspojku, což o to, já si ji chtěl vyměnit sám, ale byl tam problém, že nemám kde si auto zvednout a podepřít převodovku, tak sem si říkal že originál BMW servis to udělá líp jak já. tak jsem se obědnal, to bylo v pohodě, technik si auto zvednul a čučel na podvozek jak péro z gauče, jako kdyby nikdy neviděl BMW zespoda, chvíli koukal pak se teda dal do práce, zkusil to jako já, vzal očko a ráčnu a zkoušel povolit....ha...nešlo mu to, tak zase na to koukal asi 10 minut jak péro. no a pak přišel na to, že asi bude muset odšroubovat držák převodovky....hm....teda dobrý zjištění na to že mají servisní manuály a postupy přesně na každou práci. tak si to podepřel, povolil šrouby, sundal držák, povolil šrouby na hardyspojce a hle....ona mu nešla vyndat, pak začal oddělávat výfuk....šup a byl dole...tak to celý odkrytoval....oddělal kardan a najednou mu to šlo ven. tak tomu říkám BMW servis. To si myslím že by se v německu stát nemohlo.
no ale byl sem pěkně napruzenej a dal sem jim to znát, protože domluvená hodina práce se protáhla na víc jak 2 hodiny....takže kluci měli štěstí že to nechali za smluvenou částku, jinak bych je tam asi pěkně zprudil a nechal si zavolat vedení. (no ale slyžel sem že to vedení taky není nic moc).
a další perla, známej tam byl semnou se svou E34 a byl obědnanej na výměnu silentbloků zadní nápravy a hle, najednou mu řekli že na to nemají přípravek a že to dělat nebudou, a když jim řekl že počká až ten přípravek seženou a oni suše a arogantně jako že ne, že se jim to nevyplatí tak drahej (prý 60 tisíc) přípravek objednávat z německa, že to nemá cenu kvůli jednomu autu. a že prý už se s těmato autama ani nepočítá na servise. Toť náš dnešní den. dobrý co....

Nechce ti ten prizpevek hodit admin do pokecu na auta?
Jako me, tam hazi kazdy druhy.....

no já nevim, v hlavním tématu je napsáno "servis & opravy & úpravy -Témata netýkajicí se servisování nebo oprav budou přesunuty jinam!"
no a něco společnýho se servisem to má ne?
já nevim, raři se zeptám, ještě nejsem tady na klubu tak sběhlej, tak kdyžtak poraď kam takovýdle věcy příště psát. dik
Peter
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peter »

Aspoň že ťa pustili do servisu, že vidíš čo ti robia s autom. U nás v jednom servise také nehrozí, vraj pravidlá, s mechanikom som sa bavil odkazovaním si cez debila čo mu dali moc sedieť za PC. Som tam bol naposledy.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Paulie »

Peter píše:Aspoň že ťa pustili do servisu, že vidíš čo ti robia s autom. U nás v jednom servise také nehrozí, vraj pravidlá, s mechanikom som sa bavil odkazovaním si cez debila čo mu dali moc sedieť za PC. Som tam bol naposledy.

jo je to hrůza...a přitom si si vem že za ty prachy by tomu měli rozumět...a ono ne... a ještě k tomu ten frajírek v kvádru rádoby přijímací technik, kdo ho živí? a ostatní? mechanik živí všechny.....proto ta přemrštěná částka za hodinu, v HK jsem fakt byl naposled....to si rači zajedu tady někde k nám do nějakýho normoš servisu a budu mít klid.....ale zase když to vemu, tak mít BMW má výhodu, hodně věcí si na tom udělá člověk sám, já jsem začátečník....mám auto půl roku a to BMW E39 520d a už sem si tam vyměňoval brzdovku, mazal servisní intervaly, dával xenony....a pokračovat budu směle dál :-) ještě chystám facelift lampy jak přední tak zadní :-)
milonovo

#7 Příspěvek od milonovo »

Tohle je děs,když se člověk smíří s tím že zaplatí takovouhle ránu za hodinu a zjistí,že by udělal líp,kdyby si to udělal sám.Zkrátka můj názor na značkový servisy,nenapravilo ani BMW.Zdaleka nejtragičtější bylo Volvo (konkrétně Štěrboholy)
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

Znackovy servis by vam uctovat za vykonanu pracu vzdy len to, na com sa dohodnete. Kazdy ukol ma predpisane normohodiny, takze ak sa s tym seru bezdovodne dlhsie, je to ich kapusta. Trebars ak je vymena toho a toho stanovena v TIS na 2,5 hodiny, tak vy musite zaplatit za 2,5 hodiny, nevadi ze nejaky bembel, co nevidel este auto zospodu sa s tym serie pol dna.... Len sa netreba dat ojebat, poznam tie kurvy....
brta
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od brta »

Se značkovými servisy nejsou zdaleka ty nejlepší zkušenosti. Já vím konkrétně o okujebávkách ve Škoda, Opelu.....a není to jedna bába povídala, ale povídali borci, kteří tam přímo dělají, resp. dělali!! :?
Moje zkušenost s Hradeckým BMW, u kterého to zde začalo, je taková, že jsem si tam nechal objednat přes kámoše díly (nové silentbloky zadní nápravy na E39). Cena vyřčená předem odpovídala ceně uváděné např. zde v ceníku. Tak se to objednalo a ve chvíli, kdy tam pro to řidič byl, tak mu načotli cenu o cca 2700,- vyšší!!!! Ani nedali předem vědět, že by se to nějak mělo změnit. To je svinstvo! Zdůvodňovali to totálníma kecama. Tak jsem si zavolal do Horimexu, kde mi sdělili tu původní nižší cenu, řekli, že se určitě nezmění, než to asi do dvou dnů přijde, tak jsem to tam objednal a skutečně to za tu cenu dostal. Toť moje první a rozhodně poslední zkušenost s BMW Hradec Králové!
V Horimexu v Olomouci mě ale taky jednou natáhli na hodinách, takže .... co na to říct :roll:
milonovo

#10 Příspěvek od milonovo »

Jen k tomu ceníku,mám dojem že tady ty ceny jsou bez DPH.
Peter
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Peter »

Paulie píše:..ale zase když to vemu, tak mít BMW má výhodu, hodně věcí si na tom udělá člověk sám, já jsem začátečník....mám auto půl roku a to BMW E39 520d a už sem si tam vyměňoval brzdovku, mazal servisní intervaly, dával xenony....a pokračovat budu směle dál :-) ještě chystám facelift lampy jak přední tak zadní :-)

Jasné nejaký facelift treba, ja som vymenil aspoň zadné blinkre za biele, ledvinky a xenony do predu a hned to lepšie vyzerá.
Tiež si vela vecí spravím sám ked je čas. Toto auto mám 1,5 roka a do bmw servisu som zašiel prvýkrát len z toho dôvodu, že známym už nestačila diagnostika. Mám stále problém s váhou (s ňou bieda, bez nej lepšie). Tak som dúfal že mi tam povedia kde môže byť chyba. Po cca 2 hodinách čakania mechanik odkázal, že skúšal meniť váhu, regulátor tlaku a že tieto veci sú v poriadku(to som vedel aj ja ked som tam išiel).
Ale čo by ma nenapadlo ako ich, že je vraj 100%ne vadné turbo 8O, mi ten zase za PC čo sedel tvrdil, a keď som sa ho spýtal čo to má spoločné s váhou tak blábolal nezmysli a snažil sa byť mechanikom. Čiže keď dám nové príp. repas auto už pôjde. Tak som sa pripravoval na kúpu nejakého repasovaného, ale nedalo mi to tak som o víkende zhodil to "vadné", rozobral a div sa svetu turbo skoro ako nové. Už ho asi menil predch.majiteľ. Tak som ho vyčistil od minimu karbónu a založil naspäť. O 3 týž. som sa zastavil v tom servise kúpiť snímač tlaku sania a povedal som tomu debilovi že turbo sa dalo nové a je to bez zmeny, ten len pokýval plecami. Ešte ako keby toho nebolo dosť, ten sn.tlaku sania čo som prišiel kúpiť mi priniesol zabalený v škatulke viditelne zasranej od oleja, to by ani tak nevadilo, vyberem ho pred ním von, kukám 8O , zadrbaný tiež. Pýtam sa ho že to je čo za snímač, však nie je nový. Odpoveď znela ako som nato prišiel. :evil: Keď som mu vysvetlil že z výrobnej linky asi zaolejované nevychádzajú tak uznal že mohol byť raz použitý na odskúšanie, ale že oni iný na sklade nemajú že ak sa mi nepáči nech nehám tak, objednávať druhý nebudú a ak by bol chybný k tomu slúži záruka, to je teda pravda ale snáď ked dačo kupujem nové tak to má byť nové...(mohli to aspoň očistiť) Takže toto sú moje skúsenosti v jednom bmw servise.
brta
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od brta »

Tý jo, já bych tohle snad ani neměl číst, protože mě to hrozně rozčiluje. Naprosto to nechápu, jak si tohle můžou dovolit. Já nevím, jestli by snad tyhle příhody mělo cenu psát někam do Baworska, třeba tam ty lidi zajímá, jakou pověst jim dělají autorizované salony a servisy. Prostě by jim patřilo za ty odrbávky nějak "zatopit"! Patří k nejdražším, ale neodráží se to na serioznosti. To je bída kmocháčku, to je bíídaaa.... :(
Peter
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Peter »

Aby som to trochu poopravil nejednalo sa o autorizovaný servis (aspoň to nikde nie je uvedené a ani ich služby tomu nenasvedčujú), ale predsa na ich založenie musia spĺňať požiadavky BMW AG Mníchov a mať licenciu. Nabudúce asi vyhladám autorizovaný ak bude treba.
Inak nato že patria medzi najdrahších má človek pocit a nie je to len môj názor, že keď tam príde a nemá dáky najnovší voz tak to správanie pracovníkov a zaradenie zákazníka je mnohokrát také, ako keby oni vždy vlastnili výstavné kusy a pritom po práci sadne na bicykel alebo do felície a frčí domov. Malo by to byť jedno či príde človek s 20 ročným alebo ročným vozom, zákazník má byť ich pán a treba mu poskytnúť služby na rovnakej úrovni. Ale cenu práce si účtujú rovnako.
Žial s takýmto prístupom som sa stretol i s inými značkami. Česť výnimkám.
LadenaM3

#14 Příspěvek od LadenaM3 »

Jo,jo. Ve Stratosu, tam jsou borci všichni....
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Já si tam auto nikdy opravovat nenechal,ale stačí když si tam du objednat nějaké díly... Personál je děsně ochotnej... :mad: Je to tam banda arogantních lidí a myslej si o sobě kdyo ví co... No a když jim řeknu co po nich chci,tak koukaj jak trubky a nevěděj která bije...
Malda
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Malda »

Blackie píše:Já si tam auto nikdy opravovat nenechal,ale stačí když si tam du objednat nějaké díly... Personál je děsně ochotnej... :mad: Je to tam banda arogantních lidí a myslej si o sobě kdyo ví co... No a když jim řeknu co po nich chci,tak koukaj jak trubky a nevěděj která bije...

Moje zkusenost je opacna... Na nahradnich dilech sedi nejaky pan Jahelka(tedy naposled tam jeste sedel :D) a vse v pohode... Naprosta vstricnost a ochota... Nemam jedinou stiznost...
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Oni se tam asi střídají,už sem tam zažil dva různé,ale pan Jahelka to nebyl. Jednou tam byl takovej mladší klučina,s nim to šlo,ale pak sem ho tam nezastih
bunny
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bunny »

Já teda musím napsat, že vždy kdy jsem navštívil Stratos, nebo tam dal auto do servisu, tak jsem byl po všech stránkách spokojenej. Jak s jednáním, tak s výsledkem práce a ochotou. Párkrát jsem se tam stavil na kus řeči i pro radu a o nějaké aroganci nemůže být řeč. Toť moje osobní zkušenost...
Netdriver

#19 Příspěvek od Netdriver »

Takže, pánové a dámy. I já mám zkušenost s hradeckým "rádoby značkovým" servisem bmw. Arogance non plus ultra. Možná by si firmy takového formátu měly uvědomit, že jsou tady hlavně pro zákazníka. A pokud uvnitř společnosti panuje nervozita a neshody jakéhokoliv původu, zaměstnanci by svoje nálady neměli přenášet na klienty. Bohužel musím potvrdit markantní rozdíl mezi hradeckým a vysokomýtským přístupem. Stratos jsem navštívil jen dvakrát, ale pokaždé odcházel s velmi smíšenými pocity z cenově přemrštěné nabídky. Přeju hodně štěstí při nápravě takové reputace!
pety

#20 Příspěvek od pety »

No já myslím, že záleží na jakýho člověka narazíš a jak se zrovna vyspí.....Ve Stratosu HK je ale i pár solidních lidí, ale s celkovým přístupem k zákazníkovi v BMW v Mýtě se to nedá srovnat :!: .
Minulý týden jsem náhodou mluvil s člověkem, který si ve Stratosu na E46 nechal na diagnostice něco programovat. Podařilo se jim to prý až na podruhé, ale to se stává...Nicméně když od nich podruhé odjel, cestou domů se mu ve 130 km při předjíždění otevřela kapota 8O . Sice to nějak se štěstím ukaučoval , ale kapota a přední okno v prdeli :( . Prostě mechanik ve Stratosu nezabouchnul kapotu....Jel tam zpátky a technik jako že oni nic, ani prý nezavolal mechanika, aby se k tomu vyjádřil.... :mad: A přitom jasně kvůli zásuvce na diagnostiku museli otvírat kapotu....No já bych se asi neudržel...ale on to zatím nechal, asi zřejmě kliďas....... :lol:
Stát se to asi může jakýmukoliv servisu, ale postavit se k tomu takhle....to je na dělo :!:
Odpovědět