Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Luňaček BRNO

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
milk

#21 Příspěvek od milk »

No můj názor je takový že díly jsi taky scháním sám nevidím důvod proč bych měl podporovat mechaniky na dílech.Měnil jsem spojku můj pan mechanik mi nabídl celou sadu za 7800kč já jsi tu samou sehnal za 6200kč rozdíl 1600kč dále čidlo teploty mechanik 350kč já 220kč,brzdy před.kotouče+ desky bendyx mechanik 4200kč já ATE 3500kč,olej castrol magnetec 5L 5w40 mechanik 1250kč já 1040kč a to bych mohl pokračovat.Takže jen na blbé spojce má 30% slevu ale prostě mě ji namontuje za 7800kč takže už má jenom na spojce 2340kč v kapse+práce 3000kč no není to krása.Takže aspon co jsem ušetřil za díly tak jsem zaplatil za práci.Vím že vybavení dílny stojí,ale tohle je až moc :roll:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#22 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Pokud to garážníkovi ekonomicky nevychází, tak ať jde dělat něco užitečnějšího. Nebo na druhé straně může poslat zákazníka s vlastníma dílama do kopru. Ale to je při dnešní konkurenci podřezávání větve. Dnes si otevře garážovej servis, kdo má do prdele díru, přitom stěží 20% z nich se dá považovat za seriozní a jakžtakž odborníky.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od honzibmw »

Vlasta píše:Pokud to garážníkovi ekonomicky nevychází, tak ať jde dělat něco užitečnějšího. Nebo na druhé straně může poslat zákazníka s vlastníma dílama do kopru. Ale to je při dnešní konkurenci podřezávání větve. Dnes si otevře garážovej servis, kdo má do prdele díru, přitom stěží 20% z nich se dá považovat za seriozní a jakžtakž odborníky.

to je presne ono kazdy lepi doma v garazi povazuje se za profika ceny 200kc za hodku a picu umi.ale jelikoz v dnesni dobe kazdy cumi na to aby usetril 5kc tak plno super mechaniku jde delat neco jineho protoze za 20mesicne muze delat neco jineho a bez nervu a ne se snazit nekomu zavdecit.kazdy si dotahne dily,pak se to posere a jak kdybych to slysel Ja bych to chtel reklemovat ono je to v haji.a najednou problem ono je to bez zaruky to je najednou usetrenicko.nehledne na to ze kdyz ma clovek vlastni matros tak se od toho odviji cena prace.nekdo tu psal ze usetril 30 procent na spojce parada ale 3000tis(ja ji delam kolem 1500kc na e36) za praci to je ale zase kotel.neni lepsi mit dil od mechanika(kdyz tam clovek jezdi porad mile rad mu da slevu na dily take)( stalych zakazniku si mechanik vazi a snazi se jim vyjit vztric )a praci za 1500 a jeste zaruku?

delame take lidem auta co si prinesou veci sve a bez problemu.jen je pak pruser ze kdyz to treba nepasuje a ja tam pak cumim jak vul nez on si sezene jine a cely den v hajzlu.a treba kdyz to nejde vytlacit tak jak by jste to uctovali?jen dodam ze neuctujeme parkovne a stani na dilne to je prasarna.ale je pro kseft na hovno kdyz mam auto cely den na zvedaku a uctuji 3 hodiny. jen chci vysvetlit ze na tom clovek zadne miliony neusetri.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Huska »

nebudu komentovat přístup servisů .. myslím že ideální je kompromis, ale chci zareagovat na servis v nadpise.

Dříve dokud měli "jen" vrakoviště tak byli ochotní. Pak začali montovat díly co prodávali, ale ted "vyroslti" a horší jednání jsem dlouho nezažil. Luňáčka jsem si vymyzal z telefonu, arogance jednání je otřesná :mad: a když už nutně sháním nějaký použitý díl volám panu Kopeckému.

Poslední zkušenost když jsem sháněl horní uložení tlumiče a Kopecký, ano dojedte podíváme se a snad najdem (cena 400,-/ks). Dojel jsem byl tam jen Luňáček,... "samostatně neprodám jen celou persnu s tlumičem a pružinou za 3tis.Kč" ... víc už nebudu popisovat protože bych se zase nasral :mad:
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
sibirnaya

#25 Příspěvek od sibirnaya »

no nevim, ja u lunacka byl se svou e61 s prednima brzdama a na diagnostice, oblozeni stalo asi 4,5tis, mel sem na dne oleje tak litr dolil, jeste nejaky cidlo se vymenilo a diag a sakum pikum tusim sedmicku, coz mi prijde jako pohoda. nehlede na to, ze jsem volal dva dny predem kvuli terminu, ptal se na jaky auto, objednal desky, kdyz sem dojel, zjistili sme, ze to nepasuje, tak sem tam hodinu a pul kecal s tim druhym plus ta diag atd, pak privez spravny oblozeni tak to vymenil a byl klid. proste 6,5material, tacek prace, byl sem tam od deviti do pul jedny, stal sem u toho, pokuroval a splkl o 3,0csi a soucasne bmw produkci, uz vozim i podlozky pod spz bmwdily. tenhle servis proste doporucuju.
Nomex
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Nomex »

Hm tak nevim jestli bych doporucil....urcite ne..

Me nevadi ze by jsi vzal vice penez za praci, ale aby to udelal poradne a jeste mel slusny jednani, tak to bychom chteli moc. Lidi potrebuji jezdit a mechanici to vedi a vetsina lidi je bez nich v hajzlu. Proto nas tak dojebavaji a vykoristovani.
atimen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od atimen »

sibirnaya píše:no nevim, ja u lunacka byl se svou e61 s prednima brzdama a na diagnostice, oblozeni stalo asi 4,5tis, mel sem na dne oleje tak litr dolil, jeste nejaky cidlo se vymenilo a diag a sakum pikum tusim sedmicku, coz mi prijde jako pohoda. nehlede na to, ze jsem volal dva dny predem kvuli terminu, ptal se na jaky auto, objednal desky, kdyz sem dojel, zjistili sme, ze to nepasuje, tak sem tam hodinu a pul kecal s tim druhym plus ta diag atd, pak privez spravny oblozeni tak to vymenil a byl klid. proste 6,5material, tacek prace, byl sem tam od deviti do pul jedny, stal sem u toho, pokuroval a splkl o 3,0csi a soucasne bmw produkci, uz vozim i podlozky pod spz bmwdily. tenhle servis proste doporucuju.

Cau no tak to je jasny proc byl na tebe tak ochotnej ....mas novy auto ....vsechno jde lehce nikde neni nic zarezliho proste vonavka ....desky jsi koupil uneho ....nejspis se na nich pekne napakoval a olej dolil neakej noname no tak kdo by nebyl prijemnej takovych autoservisu znam vic :) jinak nezkousel jsi zjistit jen tak orientacne kolik by te toto vsechno stalo treba v renocaru ? ja myslim ze prace uplne stejne mozna o trochu vic ...desky kdybys koupil v MJauto tak by te taky vysli levnejc a navic bys to mel za hodinu hotovy ....a jeste by sis dal kafe .....tot muj odhad ale nevim cos kupoval a desky atd.... treba by to levnejc nevyslo ...ale jen tak :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od psena »

Jeste k tem servisum.... (Jirko trosku me prkvapujes na kterou stranu se radis) znam totiz jeden servis, ktery ma primo svuj sklad a ceny jak kdekoliv jinde pres net. Cena za praci je 350kc hodina...a svete a Honzibmw div se...pan prosperuje a ma plno na mesic dopredu. Ja jen doufam, ze to neni jedina svetla vyjimka tady v Brne.Dokonce pri prevzeti vozu dostane clovek doklad kde je presne rozepsane co plati za dily, za praci...proste parada.
Jezdi k nemu vetsina mych znamych co maji "normalni auta" s Mkem jezdim jinak i kdyz nepochybuji ze bezne veci by zvladl take.
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od honzibmw »

psena píše:Jeste k tem servisum.... (Jirko trosku me prkvapujes na kterou stranu se radis) znam totiz jeden servis, ktery ma primo svuj sklad a ceny jak kdekoliv jinde pres net. Cena za praci je 350kc hodina...a svete a Honzibmw div se...pan prosperuje a ma plno na mesic dopredu. Ja jen doufam, ze to neni jedina svetla vyjimka tady v Brne.Dokonce pri prevzeti vozu dostane clovek doklad kde je presne rozepsane co plati za dily, za praci...proste parada.
Jezdi k nemu vetsina mych znamych co maji "normalni auta" s Mkem jezdim jinak i kdyz nepochybuji ze bezne veci by zvladl take.

tohle uz nema cenu komentovat vzdavam to.
dm

#30 Příspěvek od dm »

takynegativní nazor dojel sm tam blbla me prevodovka tak se na me ani nepodival a rekl at si koupim novou tomu se rika pomoc
MrScully

#31 Příspěvek od MrScully »

Nebudu komentovat tenhle konkrétní případ, ale co se týče servisů, tak kamarád má dílnu a nepřichází v úvahu, aby někoho ojebával 30% marží na dílech. Vydělává jen na práci a má můj respekt, protože se mi m*dá třeba 3 hodiny s přezouváním gum, které jsem si samozřejmě koupil jinde a pak si řekne normálně o pětikilo. Chci olej, tak mi doleje, cenovka stejná jako na netu. Apod. Ono to samozřejmě jde, ale daleko pohodlnější je zákazníka natáhnout co nejvíc i na dílech. A jestli někdo čeká, že na dílnu za mega si vydělá za první rok nebo dva... tak je naivní nebo zloděj.
fafejta

#32 Příspěvek od fafejta »

Takže on nakupuje díly na živnosták se slevou(10-30%),a pak ti to dá za nákup.No to je dobrej ježíšek,toho se drž takových moc není.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od surfis »

fafejta píše:Takže on nakupuje díly na živnosták se slevou(10-30%),a pak ti to dá za nákup.No to je dobrej ježíšek,toho se drž takových moc není.

Všichni se tu bavíte o ušetřených pětikorunách, ale bohudík, to v nákupech dělá i několik tisíc korun. Nejsem nějaká držgrešle, ale takové marže se mi zdají ujeté. Toleroval bych 10 - 15%, ale 30 je moc. Jenom na tlumičích jsem v Elitu ušetřil 5000kč a to není málo! Za polovinu ušetřených peněz mi je vyměnily.

Komu se nelíbí, že si lidé nosí vlasní díly, ať je pošle pryč. Je to síla trhu.

Mě už slevu cca 20 - 30% dávají automaticky. Je to jen o domluvě... A když mohu ušetřit, proč toho nevyužít.
sibirnaya

#34 Příspěvek od sibirnaya »

atimen píše:
sibirnaya píše:no nevim, ja u lunacka byl se svou e61 s prednima brzdama a na diagnostice, oblozeni stalo asi 4,5tis, mel sem na dne oleje tak litr dolil, jeste nejaky cidlo se vymenilo a diag a sakum pikum tusim sedmicku, coz mi prijde jako pohoda. nehlede na to, ze jsem volal dva dny predem kvuli terminu, ptal se na jaky auto, objednal desky, kdyz sem dojel, zjistili sme, ze to nepasuje, tak sem tam hodinu a pul kecal s tim druhym plus ta diag atd, pak privez spravny oblozeni tak to vymenil a byl klid. proste 6,5material, tacek prace, byl sem tam od deviti do pul jedny, stal sem u toho, pokuroval a splkl o 3,0csi a soucasne bmw produkci, uz vozim i podlozky pod spz bmwdily. tenhle servis proste doporucuju.

Cau no tak to je jasny proc byl na tebe tak ochotnej ....mas novy auto ....vsechno jde lehce nikde neni nic zarezliho proste vonavka ....desky jsi koupil uneho ....nejspis se na nich pekne napakoval a olej dolil neakej noname no tak kdo by nebyl prijemnej takovych autoservisu znam vic :) jinak nezkousel jsi zjistit jen tak orientacne kolik by te toto vsechno stalo treba v renocaru ? ja myslim ze prace uplne stejne mozna o trochu vic ...desky kdybys koupil v MJauto tak by te taky vysli levnejc a navic bys to mel za hodinu hotovy ....a jeste by sis dal kafe .....tot muj odhad ale nevim cos kupoval a desky atd.... treba by to levnejc nevyslo ...ale jen tak :-)

desky byly origo, kolik staly nevim, ale 4k mi prijde jako v pohode cena, oleje meli v barelech bmw, predpokladam, ze OK,

ad renocar - nechaval sem si dodelavat aux - ejhle 4,5k v prdeli a nefunguje. idrive ho ukaze ale nejak nejde signal. ted uz neresim, protoze novy auto. ale ja kurva nemam cas furt jezdit tam neco reklamovat..

dalsi vec, menili mi blatnik a svetlo, to ze za lak si vzal 25k, cert vem, pojistovna, ale to ze svesili dvere, nasadili je zpet a ani se neobtezovali dotahnout ten drzak co je na sloupku, to ocko, za kery se ty dvere aretujou, takze tam byla skvira jak blazen, to mi uz moc fajn neprislo. je toho vic, koho to zajima, sz, nebudu to resit tady dal..
droban
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od droban »

no ja radsi uz jednam s Kopeckym, naposled jsem tam byl a rikam ze mi neco mlati v predni naprave Lunackovi at mi na to koukne a ze rpej pohoda tak rikam asi sem divnej, za tyden se mi neco zesralo jinyho jedu za Kopeckym a rikam at zkoukne aji predni napravu a ejhle oba predni stabilizatory vyjety jak svin tak to mlatilo,po vymene pohoda,jeste mi Lunak urval sroub u prevodovky jak menil spojku :D nj je to strojni Ing. jako ja, tak co byste chteli kluci :D :D jinak s dilama, to mi dali vse co sem chtel
psena
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od psena »

honzibmw píše:
psena píše:Jeste k tem servisum.... (Jirko trosku me prkvapujes na kterou stranu se radis) znam totiz jeden servis, ktery ma primo svuj sklad a ceny jak kdekoliv jinde pres net. Cena za praci je 350kc hodina...a svete a Honzibmw div se...pan prosperuje a ma plno na mesic dopredu. Ja jen doufam, ze to neni jedina svetla vyjimka tady v Brne.Dokonce pri prevzeti vozu dostane clovek doklad kde je presne rozepsane co plati za dily, za praci...proste parada.

tohle uz nema cenu komentovat vzdavam to.

Nastesti ma kazdy moznost vyberu...ja jen nevim, proc se kolem BMW toci vic "problemu" nez u jinych znacek.To me trosku sere...jinak nic osobniho, prirazej si treba 50% me je to jedno.Kdyz nekdo bude potrebovat Tvou pomoc, tak stejne prijede a zaplati co si reknes.Jde jen o etiku...kdyby tohle zacli delat doktori, tak vis kde bysme skoncili.
Speedy20V

#37 Příspěvek od Speedy20V »

psena: o kterým servise to mluvíš?
patulec

#38 Příspěvek od patulec »

příště to máš dovést do blažovic(servis na BMW) tam problém není..........
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Zdravim borci. Ctu tady tohle tema a nestacim se divit. Ja si dovezl e39 v lete 2009 a hledal jsem tady na foru kde servisovat v Brne. Nasel jsem dost pozitiv na Lunacka (tohle tema jsem jaxi prehlidl), takze jsem tam jel. Chtěl jsem udělat diagnostiku, rikal mi uz do telefonu, ze mala 500,- a velka 1000,- tak rikam OK udelejte mi velkou. Lunacek to projel tou "malou" a rika mi, ze jelikoz ta neobjevila zadnou chybu, tak velka je zbytecna (klidne mi ji mohl udelat a byl bych chudsi o 1000,- a ne o 500,-) to stejne kdyz jsem delal diagnozu ted na zacatku ledna...
Dalsi vec, dvakrat jsem u nej mel auto na vic dni kvuli servisu a ani jednou mi neuctoval stani pres noc apod.
Jednou mi menil jeden dil (palivove cerpadlo) po vymene vydavalo dost divne zvuky, tak mu volam a Lunacek rika, to je divny, ale dojed a ja Ti to vymenim (coz udelal - na pockani a zdarma pochopitelne).
Kamarad co si dovezl BMW mesic po me u nej servisuje taky, potreboval pujcit volant jelikoz svuj si nechal nove potahnout, Lunacek mu jej bez problemu a zdarma pujcil... Jednou mu pujcil jeden dil (nejsem si jist, myslim ze to bylo neco k vaze vzduchu), aby se rozhodl jestli tam chce origo a nebo z naharad (podrobnosti nevim) a pujcovne bylo gratis...
Takze abych to shrnul, ja s Lunackem naprosta spokojenost a pristup naprosto opacnej, nez tady pise vetsina z Vas...
atimen
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od atimen »

hmm tak byl asi na drogách :lol:
Odpovědět