Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Servis: AUTO HELP

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
George_007
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od George_007 »

Cus, ma nekdo nejake reference? Diky :wink:
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Slavisimo »

George_007 píše:Cus, ma nekdo nejake reference? Diky :wink:
To je na smichove?
Lucas87
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lucas87 »

kamaradovymu tatovi tam servisujou X5 a je spokojen....ja tam povezu autio pristi mesic, tak uvidim
George_007
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od George_007 »

Nene, to je v Nuslich..
milo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od milo »

byl jsem tam jen jednou, jeste kdyz byli na P8. nemuzu k nim moc rict, ale jako jeden z mala servisu mi vymenili olej za ten, ktery jsem si sam privezl a bez reci. jednani slusne.
George_007
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od George_007 »

milo píše:byl jsem tam jen jednou, jeste kdyz byli na P8. nemuzu k nim moc rict, ale jako jeden z mala servisu mi vymenili olej za ten, ktery jsem si sam privezl a bez reci. jednani slusne.

Hm no uvidim, zatim se me jevi dobre. Hlavne jestli rozumi bavorakum :). Budu tam davat auto na velkej servis + vymena ramen, cepu, atd...
Petr_L

#7 Příspěvek od Petr_L »

Do autohelpu v nuslích (http://www.auto-help.cz) dáno auto BMW 525 rok 2003 2x.
Předem podotýkám, že auto je pro mne dopravní prostředek, který by měl spolehlivě fungovat. Úkony - servisní prohlídky, motor, podvozek

Jako pozitivní musím hodnotit web obsahující potřebné informace. Dále určitě přístup na příjmu oprav. Bohužel je velmi často poznamenán tím, že přijímací technik bývá většinou jen jeden a neví, jestli má v držet v každé ruce jeden telefon nebo vyplňovat papíry s osobně došlými zákazníky. Takže pokud chcete říct víc než 3 věty, možná budete muset volat několikrát. Doba objednání do týdne.

Hodinové sazby (viz web): 490 - 600 bez DPH. Dohoda předem o cenách práce a materiálu emailem možná a rychlá. Bohužel, opět vzhledem k časovému přetlaku se však lehce může stát, že musí být vzneseny dodatečné dotazy. V rámci zkušeností s jinými servisy však hodnotím určitě kladně (např. Autec Stodůlky - měsíc na kalkulaci opravy).

Nenutí nové díly, když nejsou potřeba. Dohodnuté úkony udělali dobře. Přípravu auta na předání v jednom případě stíhali na poslední chvíli, ale to se stát může vždycky. V průběhu zakázky dle dohody telefonicky konzultovali cenu úkonů, které byly diagnostikovány.

Bohužel příčinu vypadávání tempomatu nezjistili, ani příčinu samočinného otevírání okna v kufrových dveřích (se zhoršující se situací jsem i já jako laik poznal, že tempomat vypadával vůli prokluzující spojce). Okno přitáhli víc na těsno - cestou ze servisu se to samo otevřelo asi 5x :-).

Podle mého názoru nemají čas na to, aby auto nějak extra zkoumali. Co řeknete, to ověří. Auto zvednou, otevřou, zapojí na počítač, případně projedou okolo bloku a co se více méně na první pohled neukáže, tak má smůlu. Nakolik je to to zmíněným časem nebo kvalitou techniků, to neumím posoudit. Taky je pravda, že stejná situace je u většiny servisů.

Téma olej. Co tam lejou, neříkaj, ve faktuře to rozepsané není. Kdo má výdrž se vyptávat, tak se to dozví. Štve mě to. Nevím, proč jsou servisy zrovna v tomhle tak tajuplní. Proč rovnou neřeknou lejeme tam Shell/Lukiol ten a ten.... a litr stojí x Kč?

Kdo si potrpí na "značkové opečovávání" v tom že v ceně opravy je předání umytého auta s vyčištěným interiérem, informačními visačkami apod. tak toho se tady nedočká. Za úhradu ano (bez visaček :) ), ale je vidět, že kvůli tomu k nim auta lidi nedávaj.

Celkově, podle mého názoru, lze bez obav doporučit. Samozřejmě rozhodně mají prostor k vylepšení, ale pokud se vezme v úvahu neutěšená situace v servisech, tak v mých zkušenostech patří k tomu lepšímu.

Tolik k autohelpu v Nuslích.
---------------------------------------
Chtěl bych při této příležitosti důrazně varovat před podvodníkem Josefem Šolcem, Byzhradec, IČ 16224728. Josef Šolc vystupuje jako autoopravář, technik, obchodník s ojetými automobily, provozovatel autoservisu, pojišťovací zprostředkovatel. V žádném případě mu nevěřte! Doporučuji se zcela vyhnout! Je nebezpečný tím, že autům a autoopravářství rozumí a působí neškodným dojmem. Klidně auto bez Vašeho vědomí prodá a bude Vám tvrdit, že ho opravuje, vezme si zálohu na nákup ojetého auta a nikdy ho nedostanete, nevrací vypůjčené peníze apod.
kyo

#8 Příspěvek od kyo »

Já taky netušil co mi tam dali za olej do té doby, než jsem v rámu dveří neobjevil přilepenou cedulku 5w40 magnatec v češtině s tím že příští výměna žaškrtlé dle PC.
Dan td

#9 Příspěvek od Dan td »

Já u nich byl kdysi taky ještě v Ďáblicích. Chování podobné, jak píše kolega přede mnou - při předávání auta se vyřídil milion telefonů a mluvilo ještě s několika mechaniky. Takže to se asi nezměnilo.

Co řekli, to udělali, nic víc, nic míň. Bohužel až časem jsem zjistil, že to šlo pořešit za polovinu, ale tenkrát jsem s cenou souhlasil. Jednalo se o GO přední nápravy.

Komunikace se zákazníkem minimální a jen ta nezbytně nutná, je jim jedno, co použijí za díly, tzn. nezajímá je, jestli zákazník ušetří. Na druhou stranu udělali, co měli, což je dle mých zkušeností na pražský servis téměř zázrak 8O
Také se za ta léta mohlo tam dost změnit, nevím.

Můj dojem byl, že od té doby jsem tam nebyl a ani bych tam už nejel - asi mám díky nynějšímu servisu kam jezdím nasazeny nároky příliš vysoko :twisted:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
George_007
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od George_007 »

uz tam taky nejezdim. Nechal jsem tam za tu dobu co sem tam jezdil cca 100 000,-. Pri posledni navsteve, nechaval jsem menit oleje, filtry atd. s upozornenim, ze jedu na dovolenou, sem zjistil kdyz auto prestalo jet, (na dovolene), ze byly povolene hadicky k palivovemu filtru :).. Zkratka uplne normalni standartni servis kde vam lzou :).. Nikdy s nikym neresim penize, a za to chci jen tankovat a ridit. Bohuzel takovy servis neznam :(. Vlastne znam dva v nemecku, takze s bmw uz jen tam. A ted sem si nabehnul podruhe, u tech "pupiku" tady z fora, jak je tady kazdej vychvaluje, jak bude cas, hned sem napisu moji pulrocni zkusenost :D . To je taky dilna k popukani :lol: . Z toho autohelpu alespon dostanete auto ciste a nebudete mit na svetlym kozenym volantu a radici pace, CERNE SMOUHY a nebudete mit na kobereckach pul kila bahna... :x ... Takze at se vam dari najit ten spravnej servis :wink:
Mrzak

#11 Příspěvek od Mrzak »

Vcelku souhlasim , co napsal Petr_L, servis slušnej, byl jsem u nich ještě v Bohnicích-Čimicích v roce 2003.
Pak jsem jezdil do Autobase, jenže to mě finančně sežíralo, tak jsem se letos vrátil. Teď jsem tam byl asi 3x za půl roku a výsledek:

Běžné věci (destičky, olej,...) jsou ok.
Na težší věci musíš sám upozornit, připadá mi, že nemaj moc času, něco řešit navíc, než jim řekneš. Ale pak to vyřeší.
S tim, že přijímací technik nemá čas a pořád zvedá telefony, to je taky pravda. A týden jim trvalo , než mi řekli, kolik stojí DVD aktualizace map a do objednání se jim moc nechtělo.
Jinak jsou ochotný a dá se s nimi mluvit i o věcech , kdy se jinde nebavěj. (jako když řekneš v autorizovaným servisu, že máš chip, tak tě skoro vyhoděj).

Taky bych si představoval o něco lepší služby, ale kde jsou na auto plný elektroniky? U někoho na dvorku to nejen na E60 neni.
Někdo nadává na autorizovaný, někdo na menší neautorizovaný ale zatím jsem tu nenašel servis , kde by se lidi shodli , že je to dobrá volba. Kdo ví, ať napíše.

P.S. Stavoval jsem se i u Krotila, ten tady měl vcelku dobrý recenze tady z klubu, ale prasácký jednání technika (Víta) mě tak odradilo, že tam už nepojedu.
Vental

#12 Příspěvek od Vental »

Lakovali jste nekdo svuj Bavorak v Autohelpu?
somar3000

#13 Příspěvek od somar3000 »

Ja jsem byl u nich koncem srpna. Musel jsem opravovat alternator a menit kompresor klimatizace. Jednali se mnou slusne, vse mi vysvetlili a bylo to rychle hotove. Takze spokojenost.
mistrsoft

#14 Příspěvek od mistrsoft »

Ahoj, pridal bych svou zkusenost s timto servisem. Byl jsem tam vcera a chtel jsem vymenit brzdy, dezinfekce klima a kontrola, emise + stk. Dojel jsem na 8mou hodinu, privital me pan podal mi ruku. Vse jsme sepsali. Rikam nevim jestli bude treba menit i kotouce, ze se na to pak podivame a uvidime. Predal jsem auto. Pri predavani me upozornil i na zadni brzdy, ze desky nevypadaji taky moc dobre, coz byla pravda nevsim jsem si. Kotouce rikal, ze maji sice hranku, ale ze to zmeri a daji mi vedet, kdyby je opravdu museli menit. Asi v pul jedny telefonat, ze je vse hotovo, ze kotouce nebylo treba menit. Takze za mne maximalni spokojenost, slusne jednani, nesnazi se s vama vyje*at, jinde by mi imho vnutili oboje kotouce.. A jako nejlepsi bonus byl ten, ze ochotne komunikuji i po emailu.. Takze velky palec nahoru..
Odpovědět