Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Uživatel serveru Bazoš thomas3315@seznam.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
jedna velmi nepříjemná zkušenost. Na bazos.cz jsem narazil na originální kola z M3 E46 styling 164 za neodolatelnou cenu 7000Kč. Ihned jsem kontaktoval inzerenta, že mám o ně zájem a aby mi zaslal detailnější fotky. Kola vypadala na fotkách výborně, foto zadní části disku s logem výrobce bylo samozřejmostí. Jelikož je prodejce z Ostravy, požádal jsem ho, zda by mi je nezaslal poštou. Po dohodě jsem poslal peníze na účet a za celkovou cenu i s poštou 7500Kč byly disky na cestě ke mně. Jaké překvapení bylo, když jsem doma kola rozbalil, byla omlácená, odřená od chodníku a co je nejhorší, jedná se o bezcenou repliku firmy Route Company. Inzerenta jsem tedy kontaktoval, a tvrdil mi, že to není možné a abych mu našel na internetu výrobce těch replik, že se takové repliky ani nevyrábí, a že pokud to dokážu, vrátí mi peníze. Hledal jsem ani ne 5minut, našel a poslal mu odkaz na mail. Jeho reakce ale byla taková, že mě obvinil z toho, že jsem měl doma tyto repliky, on mi poslal originály a já ho teď chci nařknout z podvodu a dát mu své repliky.
Krev mi vaří v žilách, ale z právního hlediska jsem asi bezmocný.
V případě zájmu mohu poslat jeho další údaje někomu do SZ,aby se nenachytal někdo další.
Jo a nemáte někdo radu, jak postupovat?
Díky
jedna velmi nepříjemná zkušenost. Na bazos.cz jsem narazil na originální kola z M3 E46 styling 164 za neodolatelnou cenu 7000Kč. Ihned jsem kontaktoval inzerenta, že mám o ně zájem a aby mi zaslal detailnější fotky. Kola vypadala na fotkách výborně, foto zadní části disku s logem výrobce bylo samozřejmostí. Jelikož je prodejce z Ostravy, požádal jsem ho, zda by mi je nezaslal poštou. Po dohodě jsem poslal peníze na účet a za celkovou cenu i s poštou 7500Kč byly disky na cestě ke mně. Jaké překvapení bylo, když jsem doma kola rozbalil, byla omlácená, odřená od chodníku a co je nejhorší, jedná se o bezcenou repliku firmy Route Company. Inzerenta jsem tedy kontaktoval, a tvrdil mi, že to není možné a abych mu našel na internetu výrobce těch replik, že se takové repliky ani nevyrábí, a že pokud to dokážu, vrátí mi peníze. Hledal jsem ani ne 5minut, našel a poslal mu odkaz na mail. Jeho reakce ale byla taková, že mě obvinil z toho, že jsem měl doma tyto repliky, on mi poslal originály a já ho teď chci nařknout z podvodu a dát mu své repliky.
Krev mi vaří v žilách, ale z právního hlediska jsem asi bezmocný.
V případě zájmu mohu poslat jeho další údaje někomu do SZ,aby se nenachytal někdo další.
Jo a nemáte někdo radu, jak postupovat?
Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
ARMAN píše:proto vždy chci vidět a ošahat věci co kupuju, adresu ani psat nemusel prachy měl na učtě i kdyby kola nedorazila na misto tak by mu to mohlo byt jedno
Jak nemusel ?

Pošta musí přeci vědět komu ten balík vrátit, pokud by si ho adresát nevyzvedl. A musel určitě vyplnit podací lístek

Horší by bylo, kdyby adresa odesílatele byla např. Magistrát města Ostravy, kde je několik tísíc blbů/bezďáků přihlášených. No to radši potom smažu, ať tady nedávám někomu tip jak s někým vymrdat....

V každém případě je to ale xindl

Je toho čím dál víc. Přečti si obchodní zákoník okolo § 597 - 600.
((má-li zboží vady, o kterých prodávající ví, je povinen na ně dle § 596 občanského zákoníku upozornit – a to na vady faktické a vady právní, Pokud jde o dodatečně zjištěné vady, platí dle ustanovení § 597 obč. zákoníku, že jestli vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady. Jde-li o vadu která činí věc neupotřebitelnou ve smyslu jejího využití, má též právo od smlouvy odstoupit))
PS: Nasbírej si důkazy a ce nejrychleji odstup od smlouvy, stačí doporučený dopis. ( zabalených několik kamenů do všech oken několikrát do týdne ).
((má-li zboží vady, o kterých prodávající ví, je povinen na ně dle § 596 občanského zákoníku upozornit – a to na vady faktické a vady právní, Pokud jde o dodatečně zjištěné vady, platí dle ustanovení § 597 obč. zákoníku, že jestli vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady. Jde-li o vadu která činí věc neupotřebitelnou ve smyslu jejího využití, má též právo od smlouvy odstoupit))
PS: Nasbírej si důkazy a ce nejrychleji odstup od smlouvy, stačí doporučený dopis. ( zabalených několik kamenů do všech oken několikrát do týdne ).
-
- Kontaktovat uživatele:
Všechny inzeráty toho šmejda najdete, když si na bazos.cz dáte sekci "moje inzeráty" a tam zadáte emailovou adresu, co je v topicu. Jinak já jeho jméno a adresu mám, mám tel. číslo, atd. Ale co mi to je platný? Chlap je z Ostravy, to mám 300km. A navíc nejsem žádnej bouchač, abych věci řešil na vlastní pěst.
-
- Kontaktovat uživatele:
Diplomatiky, musíš diplomaticky
Ale je to tak ...
http://www.bazos.cz/search.php?hledat=t ... mit=Hledat
Mu ještě napiš a pohroz mu

http://www.bazos.cz/search.php?hledat=t ... mit=Hledat
Mu ještě napiš a pohroz mu

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě jedna novinka:
Tato kola jsem inzeroval za 6tis Kč jako repliky a asi před týdnem jsem je prodal. Zanedlouho volal kupující, že všechna 4 kola jsou křivá a bez rovnání je nelze ani obout. Kola jsem od něj samozřejmě vzal zpět a vrátil peníze. Takže hra ještě neskončila. Podávám trestní oznámení.
Tato kola jsem inzeroval za 6tis Kč jako repliky a asi před týdnem jsem je prodal. Zanedlouho volal kupující, že všechna 4 kola jsou křivá a bez rovnání je nelze ani obout. Kola jsem od něj samozřejmě vzal zpět a vrátil peníze. Takže hra ještě neskončila. Podávám trestní oznámení.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Marry píše:Tak ještě jedna novinka:
to byl asi kamos

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
sir-kiss píše:Je toho čím dál víc. Přečti si obchodní zákoník okolo § 597 - 600.
nákup soukromé osoby od další soukromé osoby se řídí obchodním zákoníkem