Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zkušenosti s chipováním auta u AutoChip

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Mil4n »

Na radu kopíruji svoje postřehy a zkušenosti s firmou AutoChip i sem. Celá diskuse je v tomto vlákně:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&p=855762

Souhrnně můžu říct, že bych tuto firmu určitě nikomu pro svůj amatérský a prolhaný přístup nedoporučil!

Svojí celou zkušenost jsem sepsal zde:
http://autochip.webpark.cz/

A pár dalších zajímavých informací je v i tomto příspěvku:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... 762#855762
DAVe_1

#2 Příspěvek od DAVe_1 »

jaka by to byla krasa kdyby "chip firmy" po zaplaceni zakaznikem, primo na dilne, odbrzdili stavajici vykon a po hodine softeni naladeny vykon a jel bys spokojenej s papirem s krivkou domu...
Tehle podvodniku je urcite vic.
V tvem pripade bych byl rad za svych 7500kc protoze takhle to vetsinou ani nedopada :wink:
baskeez

#3 Příspěvek od baskeez »

Sorry za OT

DAVe: Ona už jedna taková krása je :) V ceně chiptuningu je měření před i po chipu a cena (až moc) příznivá.

http://www.mereni-vykonu.cz/chiptuning/cenik/bmw/E36/

S firmou nemám nic společnýho a nikdy jsem tam nebyl.
DAVe_1

#4 Příspěvek od DAVe_1 »

baskeez píše:Sorry za OT

DAVe: Ona už jedna taková krása je :) V ceně chiptuningu je měření před i po chipu a cena (až moc) příznivá.

http://www.mereni-vykonu.cz/chiptuning/cenik/bmw/E36/

S firmou nemám nic společnýho a nikdy jsem tam nebyl.

:thumbsup:
atimen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od atimen »

Tak to by mě zajímalo jak by se v reálu na 740 projevil ten jejich chip ..... o 10KW a 20 N.m ....hmm hmm ...a co spotřeba ? :)
rumlor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od rumlor »

atimen píše:Tak to by mě zajímalo jak by se v reálu na 740 projevil ten jejich chip ..... o 10KW a 20 N.m ....hmm hmm ...a co spotřeba ? :)

Hehe s těmahle hodnotama bys byl rád, kdyby to mělo aspoň takovej výkon, jako když to před lety vyjelo z fabriky :)

Namontuj si tam turbo a uvidíš ten šrumec :)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MattyX Moderátor »

atimen píše:Tak to by mě zajímalo jak by se v reálu na 740 projevil ten jejich chip ..... o 10KW a 20 N.m ....hmm hmm ...a co spotřeba ? :)

když by z toho mojeho todle dostali tak bych spotřebu neřešil :lol: :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Kuaja

#8 Příspěvek od Kuaja »

no a měl jsi subjektivně pocit, že to jede líp nebo hůř nebo jak?
nebo jsi to reklamoval jenom kvůli tomu, že ses doslechl, že je to italskej software?
AutoChip

#9 Příspěvek od AutoChip »

Nemám ve zvyku odepisovat na diskuzních fórech, ale když někdo neuvede vše a jen kritiku tam mě to vadí. Jen pár stručných věcí k jeho problému, ať si udělá každý svůj názor:

1) pan Ing. Rychtr si objednal chiptuning přes (našeho vývalého) zprostředkovatele BmwChiptuning.cz
2) úprava byla provedena tak jak měla být. Žádné problémy s úpravou neměl a uvedený výkon na voze byl

Jediné, co mu vadí je že ho p. Voska (bmwchiptuning) neupozornil, že je jen zprostředkovatel - ale to je problém bmwchiptuning a ne AutoChipu.

A otázka zní? Proč by měla společnost vracet zákazníkovi peníze za řádně odvedenou práci? Kdyby pan Rychtr řešil reklamaci, problém, nebyl na voze uvedený výkon, byla by situace jiná. Ale to se nestalo.

Společnost udělala vše jak měla a jen z rozmaru zákazníka mu ná vrátit peníze? Co si třeba objednat domu instalatéra na opravu TV? A druhý den mu zavolat dejte to do původního stavu a vraťte mi peníze? Jaký v tom je rozdíl? ŽÁDNÝ.

A na závěr k jeho argumentai s vrácením do 14ti dnů bez udání důvodu. Jednalo se o promo akci pro zákazníky AutoChip při objednání ze stránek http://www.autochip.eu/ . Na webu bývalého zprostředkovatel bmwchiptuning ani po telefonu panu Rychtrovi nikto takovouto službu nenabízel tudíž si myslím, že když jsme zákaznovi vrátili peníze, přestože jsme nemuseli a naúčtovali poplatek 2000,- za přehrání řídící jednotky a strávený čas jednalo se o fér přístup.

Ať si udělá obrázek každý, ale AutoChip se nemá za co styděť.

Petr Kučera.
Fildik

#10 Příspěvek od Fildik »

Zajímavá zkušenost Milana, zaujalo mě na tom hned několik věcí. Především k těm bodům ze sekce "Pár dalších zajímavých informací":

1. Nemůžeš přece chtít po AutoChipu, aby ti udržel záruku na jednotku, pokud se v ní bude někdo další hrabat, byť by to byl značkový servis - na tom snad není nic nepochopitelného, ne?

2. To, že jsou "úpravy určeny pro sportovní použití a....." znamená, že nejsou určeny pro běžný provoz, tím pádem nezákonné a tím pádem přicházíš o záruku na vozidlo. Tvé vysvětlení o ztrátě záruky nemá s výše uvedeným nic společného.

3. Rozhodčí doložka opravdu nesvědčí o přílišné solidnosti, alespoň tedy v mých očích, ale to asi jen proto, že nevím, proč v podmínkách vlastně je a co by pro mě jako zákazníka znamenala.

O rámečcích pod SPZ by tě asi měli informovat, na stranu druhou je to ale běžná praxe ve mnoha značkových autosalonech a nevšimnul jsem si, že by to někoho odradilo tam jezdit dál na servis.

Co je ale největší fór, že svěříš úpravu bmwchiptuning.cz, aniž by sis zjišťoval reference a bereš je jako odborníky na BMW asi jen podle domény, ale autochip pak lustruješ jak ministerstvo bývalé komouše.

Kvalitu práce ani nevyzkoušíš, ale italský soft do BMW nepatří. Přitom zrovna italové jsou největším dodavatelem softů přinejmenším do celé Evropy. By ses asi divil, co všechno jsou schopni nahrát do BMW jiné firmy - nejvíc jim vévodí asi ABC s tisíci spokojenými zákazníky :twisted:

Sečteno podtrženo nějak nechápu, proč ti to vlastně celé stálo za to sepsat o tom vytvořit samostatnou stránku... :?:
AutoChip

#11 Příspěvek od AutoChip »

Fildik píše:3. Rozhodčí doložka opravdu nesvědčí o přílišné solidnosti, alespoň tedy v mých očích, ale to asi jen proto, že nevím, proč v podmínkách vlastně je a co by pro mě jako zákazníka znamenala.

Je tam proto, že dost často neschválí ESSOX zákazníkovi splátky a my mu je tak dáme na vlastní riziko a dost často zákaznící neplatili a soudy jsou na dlouhou dobu. Díky roz. doložce je řízení asi 100x rychlejší a levnější. A stejně kdyby rozhodce rozhodl v rozporu se zákonem tak se to dá napadnout pak u běžného soudu.
jurasis

#12 Příspěvek od jurasis »

Fildik píše:...

Plně souhlasím, kromě jednoho: čekal bych demontované rámečky pod SPZ minimálně v kufru, jinak je to opravdu (řekněme) arogantní jednání...

Rozhodčí doložka je krávovina jako každá druhá v tomto státě. Pokud se jedná o věcný spor, možnost žaloby je vždy...

Zásadní moment je v jednom: záruka vrácení peněz by se neměla vztahovat na náladové jednání zákazníka (samozřejmě to nechci řešit apriori). Zákazník by měl předem vědět, co vlastně chce a předem si vše zjistit a dle toho si objednat službu... Pocit, že něco jen testnu a pokud se mi to nebude líbit, že to prostě vrátím za plnou cenu, je silně škodící...

Mimochodem jsem velmi mile překvapen čistě věcnou reakcí protistrany a děkuji za ni... Na fórech vzácný jev...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mil4n »

Napsal jsem pouze svuj nazor, nikomu jej nenutim. Evidentne treba ramecky pod SPZ mohou nekomu vadit, jinemu ne; stejne tak ostatni veci.

Zasadni kritiku vuci AutoChipu smeruji na vraceni penez pote, co jsme se vzajemne domluvili a pisemne to stvrdili. Chapu, ze to je do urcite miry muj rozmar, proto jsem za hodinu jejich casu zaplatil 2000 Kc, coz je v dnesni dobe sazba hodne sikovneho advokata po nekolika letech studia VS, takze skodni na tom nebyli.

Pokud se ale jiz domluvime, mela by byt dohoda splnena a ne zakaznikovi slibovat nekolikrat provereni situace (pripadne dalsi vymluvy) s tim, ze se ozve behem chvilky. Kdyz se to stane jednou, tak budiz, to se muze stat kazdemu - slusna firma ukaze svou profesionalitu v okamzitem vyreseni problemu. Kdyz se ale problem neresi a slysim pouze same vymluvy, tak uz je to pro me neomluvitelne. Pusobi to na mne tak, ze cekali, ze to zkratka vzdam a penize jim necham.

Podtrzeno secteno jsem sepsal pouze svuj nazor a dal to nechci resit v nekonecnem vlakne. Necht si z toho kazdy odnese co uzna za vhodne a klidne se mnou nemusi souhlasit - je to pravo kazdeho.

A pan Kucera z AutoChip by si mel uvedomit, ze tim, ze mi bude v patek vecer po 20. hodine posilat SMS s neprilis vhodnym obsahem, rozhodne muj postoj na jejich profesionalitu nevylepsi.
AutoChip

#14 Příspěvek od AutoChip »

Mil4n píše:proto jsem za hodinu jejich casu zaplatil 2000 Kc

Ono je vlastně všechno zadarmo .... technologie, technická podpora, energie, vlastně i ty zaměstnanci pracují zadarmo ... tak proč rovnou nechipovat zdarma, ne?

Ale jo, proč ne? :) prvních 10 lidí, kteří se v tomto vláknu objednají na chiptuning a přijedou do prahy na provozovnu budou mít chiptuning zadarmo .. objednávky pouze SZ.

PS: není to vtip....
Fildik

#15 Příspěvek od Fildik »

Každý asi chápe, že nic není zadarmo. Jenže i kdyby to stálo všechno třeba miliardu, pokud jste se jednou nějak domluvili, mělo by to platit...
surfis
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od surfis »

AutoChip píše: prvních 10 lidí, kteří se v tomto vláknu objednají na chiptuning a přijedou do prahy na provozovnu budou mít chiptuning zadarmo

Ikdyž je to OT a u mě nezvyklé, tak prostě musím - :respect:
caknakis

#17 Příspěvek od caknakis »

Zdravím pánové.
Rád bych trošičku oživil tohle téma. Může sem někdo z těch zdarma načipovaných napsat svou zkušenost? Když se tady objevila nabídka na toto načipování zadarmo, tak jsem ze zvědavosti odpověděl. Pán mi na SZ odepsal, ať pošlu údaje o voze, telefon s tím, že mi zavolá a domluvíme termín. Pak proběhla asi ještě jedna SZ a tím to skončilo. Je mi jasné, že firma která toho má určitě hodně nebude volat hned druhý den, zvlášť u takovéto "zakázky", ale přece jen už je to nějáký pátek.

Nechci nikoho soudit, nebo očerňovat, prostě jen píšu jak se věci mají. Jak jste na tom ostatní? Pěkný den :wink:
martas11

#18 Příspěvek od martas11 »

Taky by mě to zajímalo :?:
H-Honza

#19 Příspěvek od H-Honza »

s touto spolecnosti mam jedinnou zkusenost, a neni bohuzel moc pozitivni.
Jejich prace co se chiptuningu tyce byla bez problemu, bohuzel muj typ vozidla ktery upravovali si s jejich softem moc nerozumel, a automaticka prevodovka 7G tronic se zacala chovat velice zmatene, po odinstalovani upravy se vse vratilo do normalu.
v soucasne dobe ji davam 2-tydenni lhutu k vyrovnani svych zavazku vuci me, ktere vznikly na zaklade vyuziti jejich nabidky vraceni penez.
Nikoli z duvodu moji naladovosti... to bych tady nerad cetl.
Tato zalezitost vznikla 21.6.2010, od te doby jsem ucinil nekolik telefonickych vyzev, stejne jako zaslal svoje pozadavky doporucene pisemnou formou.
Dostalo se mi jen zmatenych odpovedi, nenaplnenych slibu, ke dnesnimu dni nemam stale penize. :roll:
H-Honza

#20 Příspěvek od H-Honza »

moje výzva se lhůtou k zaplacení zůstala bez odezvy.

dnes jsem telefonicky zjistoval situaci, a byl jsem ujisten ze moji pisemnou vyzvu k uhrade, kterou jsem poslal doporucene firma obdrzela a ze to bude resit.

1/ pokud by byl nekdo na chiptuning, ozvete se, neco vymyslime

2/ pokud by byl nekdo s chuti se tam stavit, nabizim polovinu z dluzne castky ktera je celkem 8743,-
ja to mam 200km, a nemam na to ani cas, ani naladu.

Pokud to nedopadne, vse predam svoji pravnicce a celou zkusenost necham zverejnit v patricnych mediich.
Odpovědět