Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tonye36 (Vyreseno vzajemnou dohodou)

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od BMWPower »

Polární méďa je trochu mimo...
4 PB:
Víš o tom kámo, že si kurevsky protiřečíš??? Jednou píšeš,že je to zrezlé pod plasty pak píšeš že plasty ještě nejsou sundané...hmmm... Sem si udělal čas a pročetl si tvůj "osudový kup"... Zajímavé...
Můžeš mi poslat nějaký kontakt na toho tvého právníka??? Pokud dokáže vyhrát takové spory tak je to minimálně Chuck Noriss a já jeho vědomosti využiju a zaplatím mu zlatem.

Nabízím ti odbornou prohlídku vozu s přesným znaleckým posudkem a v rámci vyhlazování "velkých zlých a vyčůraných prodejců" ji budeš mít zdarma.
Auto je e39, r.v.1996 a jakou má motorizaci???

Jinak ti poradím a zadarmo:Hlavně to nehraj přes skryté vady protože jseš bez šance. I kdyby protistrana měla za obhájce cvičenou opici.
kamikaze5100

#42 Příspěvek od kamikaze5100 »

Nevim ja bych to tak nehrotil. Ja jsem už hodně krat koupil auto co nebylo jak podle slov mělo byt, ale vždy jsem si to spravil a byvaleho majitele jsem nikdy neotravoval. Tenhle přistup nemam rad. Osobně si myslim že si to maš pořadně prohlidnout a nečekat že kupuješ nove auto ale stare auto do ktereho prostě budeš sypat :?
caknakis

#43 Příspěvek od caknakis »

S právníkáma je to jako s ženskýma...taky ti naslibuje cokoliv, ale skutek utek. Já neznám jediného právníka, který by ti na cokoliv řekl, že to nepůjde. Vždyť je to jejich živobytí, kdyby měli brát jen případy o kterých jsou si jistí, že vyhrajou, tak by tady v republice nebyla ani desetina všech sporů. Vsadím boty, že kdyby jsi šel za právníkem s tím, že chceš zažalovat pozůstále M. Jacksona o dědictví, tak ti řekne - jasně, to půjde!
A takový řekněme slušný právník...to je minimálně 2500kč/hod... takže bych se to ještě taky rozmyslel.
PolarBear

#44 Příspěvek od PolarBear »

king píše:BOZE BOZE , Polarmedo co ty ses za memeluka, koupis starou 5tku za 70tis, tak co cekas, trest odpovida zlocinu :)

Rada pro ostatni :
Na podobny pitomce je dobry mit ve smlouve nasledujici : Kupujici kupuje vozidlo ve stavu jakem "lezi". Dukladne si ho projel a prohledl a je srozumen s jeho stavem.
Samozrejme nemusi to byt doslova, ale pointa je snad jasna. Pak ma clovek od podobnejch individuiiiii klid.

Taky se normalne snazis prodavat obleceny mrtovoly o 50 tisic draz nez je realna hodnota? (borec to chtel prvne prodat za 100k)

Takovejch je tu bohuzel asi vic.

Psal jsem to jen aby si lidi dali bacha, kdyz od toho cloveka budou kupovat pripadne auto. Ze maji cekat horsi lzi nez v AAA.

Ale nakonec tu ze me delate ja nevim co. Mam doma mrdku, prachy v hajzlu a ja sem c*rak ze sem si dovolil zadat odstoupeni od smlouvy den po koupi, kdyz jsem zjistil ze je to jen namasleny?

A ten Tech. stav uz neresim, mate pravdu i pravnik mi rikal, ze na to bych to neuhral.

Ale na to ze mel dle smlouvy odhlasit auto do 10ti pracovnich dni a ja do dnesniho dne nejsem majitelem auta. Na to pravnik nemusi byt Chuck Norris. Tohle jestli nevyhraju tak je neco moc spatne.

Tohle je poruseni zasadniho bodu smlouvy. Nemuzu s tim autem vlastne nic delat. Ani do depozitu to dat nemuzu...
Dan td

#45 Příspěvek od Dan td »

Na odhlášení má ze zákona 30 dní, záleží, jak to v té smlouvě máš, ale pokud to není ošetřený dobře, tak ti nepomůže ani Chuck Norris :P

Za kolik to chtěl prodat je úplně jedno, každej si přeci může prodávat co chce za kolik chce, je otázka, jestli to někdo koupí.

Já když tu vystavím svojí e39 do inzerce za 500 tis., tak je to přeci jen moje věc. "Reálná hodnota auta" je pro každého majitele dost subjektivní věc, i proto seženeš např. e36 od 10k do 230k (to nepočítám eMka).
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
patriot
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od patriot »

Já tedy žil v domění, že je to ze zákona 10 dní ... ( a to jsem se právě ptal našich poškoláků, co to snad mají ještě v hlavě, každý říkal 10 dní na odhlášení na nového majitele). Osobně sem se na to před 2 měs. ptal šéfa u nás na Magistrátě kde se dělají převody, taky říkal 10 dní. Tuším že 30 dní má autobazar, ale bez záruky, třeba se pletu.

zdroj net ... :wink:

Doporučení při převodu vozidla s cílem dodržet zákonné lhůty

Provozovatelům, kteří svá vozidla prodávají, doporučujeme zajistit si včasné a zaručené odhlášení vozidla v registru vozidel na kupujícího. Velice často při řešení přestupků (zejména v souvislosti s ukončením povinného ručení) zjišťujeme případy, že osoba zapsaná v registru vozidel jako provozovatel vozidla už není jeho vlastníkem, často ani neví, kdo je aktuálním vlastníkem vozidla. Dochází k tomu v případech, kdy prodávající zplnomocní k převodu vozidla jinou osobu (kupujícího, autobazar) a ta s přepisem vozidla otálí, nebo dokonce vozidlo nepřepíše vůbec. V takovém případě, vzhledem k tomu, že prodávající už nemá k dispozici technický průkaz a další doklady od vozidla, nemůže sám bez kupujícího úspěšně přepis vozidla provést. Upozorňujeme, že zplnomocněním jiné osoby (například kupujícího) se prodávající nezbavuje povinnosti podle § 11 a § 12 odst. 1 zákona č. 56/2001 Sb. požádat registr vozidel do 10 pracovních dnů ode dne prodeje o zápis změny údajů - v tomto případě údajů o vlastníkovi vozidla. Vystavuje se tak postihu za přestupek proti pořádku ve státní správě podle § 46 odst. 1 zákona č. 200/1990 Sb., přičemž lze za přestupek uložit pokutu až do výše 30000 Kč. Ze zkušeností lze doporučit, aby prodávající oznámil registru vozidel změnu vlastnictví ve lhůtě 10 pracovních dnů osobně ještě předtím, než kupujícímu předá technický průkaz a další dokumentaci od vozidla. Jedině tak bude mít jistotu, že po prodeji vozidla už nebude v registru vozidel evidován jako jeho provozovatel a že nebude řešen za uvedený přestupek proti pořádku ve státní správě.
sefin

#47 Příspěvek od sefin »

Jak tak koukam, tak pro valnou vetsinu znamena prodej / koupe ojetiny jen to ze prodavajici ma za kazdou cenu tajit veskere zavady vozidla a pokud na ne kupujici neprijde tak je to proste nejlepsi deal.

Fakt nevim jeslti jste tu klub fandu nebo klub smelinaru.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od xSAFA »

sefin píše:Fakt nevim jeslti jste tu klub fandu nebo klub smelinaru.

Spíš realistů... :P
Alexru

#49 Příspěvek od Alexru »

:lol: husty,jen tak vedet skutecny fakta,kolik lidi se to tyka,jo ze zakona je to urcite 10 dni :!:
patriot
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od patriot »

Alexru píše::lol: husty,jen tak vedet skutecny fakta,kolik lidi se to tyka,jo ze zakona je to urcite 10 dni :!:

...tak sem si to myslel správně :idea: :wink:
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Jandy »

PolarBear píše:
king píše:BOZE BOZE , Polarmedo co ty ses za memeluka, koupis starou 5tku za 70tis, tak co cekas, trest odpovida zlocinu :)

Rada pro ostatni :
Na podobny pitomce je dobry mit ve smlouve nasledujici : Kupujici kupuje vozidlo ve stavu jakem "lezi". Dukladne si ho projel a prohledl a je srozumen s jeho stavem.
Samozrejme nemusi to byt doslova, ale pointa je snad jasna. Pak ma clovek od podobnejch individuiiiii klid.

Taky se normalne snazis prodavat obleceny mrtovoly o 50 tisic draz nez je realna hodnota? (borec to chtel prvne prodat za 100k)

Takovejch je tu bohuzel asi vic.

Psal jsem to jen aby si lidi dali bacha, kdyz od toho cloveka budou kupovat pripadne auto. Ze maji cekat horsi lzi nez v AAA.

Ale nakonec tu ze me delate ja nevim co. Mam doma mrdku, prachy v hajzlu a ja sem c*rak ze sem si dovolil zadat odstoupeni od smlouvy den po koupi, kdyz jsem zjistil ze je to jen namasleny?

A ten Tech. stav uz neresim, mate pravdu i pravnik mi rikal, ze na to bych to neuhral.

Ale na to ze mel dle smlouvy odhlasit auto do 10ti pracovnich dni a ja do dnesniho dne nejsem majitelem auta. Na to pravnik nemusi byt Chuck Norris. Tohle jestli nevyhraju tak je neco moc spatne.

Tohle je poruseni zasadniho bodu smlouvy. Nemuzu s tim autem vlastne nic delat. Ani do depozitu to dat nemuzu...

Pokud máte ve smlouvě doslovně, že to měl odhlásit tak pak nesplnil jeden podstatný bod smlouvy a máš šanci. Pokud spoléháš, že je to v zákoně a on má povinnost, tak si na tom zle, protože dle kupní smlouvy jsi majitelem vozu od daného data a más povinnost platit pojistku, On může tvrdit že ti dal plnou moc k odhlášení a je z obliga..... :wink:
PolarBear

#52 Příspěvek od PolarBear »

Tak po mesici a ctvrt se to konecne vyresilo slevou.

Auto mi sice zustane, ale co uz. V klubovkach doplnim stav a fotky jak to pujde. Zrovna makame na baraku tak neni moc casu jeste lozit okolo auta..

Ale z tehle diskuze je videt, ze je tu hodne lidi co radi poradi a pomuzou, ale i takovy, kteri si zaplati clenstvi a profituji na image klubu. (tim nemyslim tonyho)

Tak vsem hodne stastnych km bez nehod a poruch :)
Odpovědět