Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Diagnostika, kódování, programování Mentuli - BMWDiag.cz

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
mentuli

#1 Příspěvek od mentuli »

Zdravím všechny..
Tak myslím, že už mám pár veskrze kladných referencí a rád bych je nechal zobrazit taky. Od 25.11.2011 rozjety nové stránky http://www.bmwdiag.cz , kde naleznete mé portfolio služeb.
Opomínám, že klubáci mají na moje služby výraznou slevu, na kterou jsem ochoten přistoupit ;)
Tak BMW zdar..
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Nechci bejt chytrej,ale u těhlech novejch aut na to doplatilo už mnoho lidí takže nejsi první.
Dokonce se do těhlech věcí nechce ani BMW servisům,protože vědí že úpravy a přehrávání SW u těhlech aut jsou nevděčná práce .
paca

#3 Příspěvek od paca »

Včera jsem byl za mentulim, vše proběhlo v poho (sice mi nejde nastavit us drl svícení, protože mám starší světelný modul co jsem se dočetl), ale nastavil mi ostatní věci co jsem chtěl, takže spokojenost :wink:
Selix

#4 Příspěvek od Selix »

šikovnééj, na e91 denní svícení (us drl) v poho nastavil :cool2:
fanda1

#5 Příspěvek od fanda1 »

Já byl za Radkem víckrát s e60LCI a e91LCI a maximální spokojenost. Můžu jen doporučit...a ještě jsme pokecali i s jeho kamošmi co dojeli taky s BMW. V Renocaru za ty věci co jsem pořešil s Radkem chtěli nekřesťanské peníze....
LUBEC Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od LUBEC Člen Klubu »

max spokojenost :palec:
jsem rad ze mame v Brne takovou kapacitu
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
vladymat

#7 Příspěvek od vladymat »

Taktez se pripojuji s pozitivni zkusenosti. V prve rade si vazim kamaradskeho a ochotneho jednani. Radek mi vyhovel v tom, co jsem potreboval a ukazal i nejake dalsi vychytavky, ktere na aute vyuziji. Takze slova jako maximalni spokojenost jsou na miste. Mohu tedy doporucit!
mentuli

#8 Příspěvek od mentuli »

Nové stránky rozjeté ode dneška: http://www.bmwdiag.cz
Miguel

#9 Příspěvek od Miguel »

Předpokládám, že za poškozené jednotky vlivem SW zásahu (umrtí jednotky po flash) bereš plnou zodpovědnost?
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fatal Design »

mentuli píše:Nové stránky rozjeté ode dneška: http://www.bmwdiag.cz

Ještě si tam napiš odkud jsi ...
mentuli

#11 Příspěvek od mentuli »

Miguel píše:Předpokládám, že za poškozené jednotky vlivem neodborného SW zásahu (umrtí jednotky po flash) bereš plnou zodpovědnost?

Předpokládáš správně.. Pro flash jednotek mám relativně přísná výběrová kritéria (diagnostika, elektrika v pořádku?) a pouze za splnění daných podmínek (čas a přístup k zásuvce na nabíječku). Pro většinu řídících jednotek mám připravenou zálohu na jejich oživení v případě neúspěšného flashe. Už se mi to stalo asi 2x, kdy jsem umrtvil (ne nedopatřením nebo neodborným zásahem, ale neochotou jednotky do sebe nacpat nový soft) řídící jednotku motoru (pokaždé jen na E46) a auto bylo chvíli nepojízdné. Po obnovení mým záložním toolem bylo vše opět v pořádku.
Miguel

#12 Příspěvek od Miguel »

Tak pak se jedná o velice korektní a slušnou nabídku :wink:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

nevím jak moc je to seriozní když pán Mentuli ani neví že E65 nemá ani CCC ani CIC a o těch zkurvených autech jsem slyšel o více jak o E46, takže kdo k němu chcete jet si to radši prověřte.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Huska »

JaraX píše:nevím jak moc je to seriozní když pán Mentuli ani neví že E65 nemá ani CCC ani CIC a o těch zkurvených autech jsem slyšel o více jak o E46, takže kdo k němu chcete jet si to radši prověřte.

Jardo musím se Radka zastat - dělá supr práci a má perfektní přístup .. např svícení, které se Tobě u mého auta nepodařilo nastavit ani po dvou hodinách uměl za 5minut. Nejprve spravil vše co bylo po tvém zásahu špatně :-( a pak mi nastavil intenzitu dle mých požadavků, nastavil zadní světle které u modelů po 2003 juž mají jednovléknové žárovky, nastavil blikání atd.

Takže nezpochybňuj práci a přístup, který neznáš . Radek dělá jen ty ukény, které umí.

PS: Jen pro ostatní .. Jarax se skutečně snažil nastavit mou e46tku za což mu děkuji a když se nepovedlo tak nechtěl peníze, ale tehdy e46 moc neuměl, naopak umí e39,38 apod
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

když myslíš, odemě nikdy auto který přijelo na na kolech na platě neodjelo, u E46 jsem ti říkal že to nedělám, ty jsi říkal at to zkusím tak ja že jo, a nic jsem ti nedodrbal když jsem ti dal zálohu SW, jestli dělá jen ty ukony co umí, tak jsem zvědav jak nastaví u E65 CIC nebo CCC když e65 nic takovyho nema :D
Huska
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Huska »

JaraX píše:když myslíš, odemě nikdy auto který přijelo na na kolech na platě neodjelo, u E46 jsem ti říkal že to nedělám, ty jsi říkal at to zkusím tak ja že jo, a nic jsem ti nedodrbal když jsem ti dal zálohu SW, jestli dělá jen ty ukony co umí, tak jsem zvědav jak nastaví u E65 CIC nebo CCC když e65 nic takovyho nema :D

nechtěl jsem v tomto vlákně rozebírat moje auto ... bylo to trochu jinak, ptal jsem se tě jestli to zvládneš, ty jsi sice říkal, že e46 neděláš, ale že zkusíš. Já tomu nastavování nerozumím, ale ihned po odjezdu od tebe jsem měl problém s kalibrací spotřeby na BC (volal jsem ti už při první jízdě od tebe ) další věc byla nemožnost vypnout denní svícení xenony od okamžiku zapnutí klíče (svítili ve všech čtyřech polohách ovladače). Rozhodně nechci zpochybňovat to, že se v něčem vyznáš, ale na druhou stranu ty tu děláš z Mentuliho "amatera", přitom ho vůbec neznáš. Jestli někde napsal blbost neznamená, že v okamžiku nastavování bude tápat a dělat to metodou pokus/omyl tak jak jsi to dělal u mého . Radek si prvně zjistil podrobnosti (protože se liší od jeho e46tky - měl e46 do r.v.2003 ), teprve pak mi to nastavil.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
mentuli

#17 Příspěvek od mentuli »

JaraXi.. upozornit na chybu se dá i decentnějším způsobem, než jakým to děláš ty.
CCC nebo CIC se mi do E65/66 dostalo pouze nedopatřením při tvoření stránek. Samozřejmě vím, že E65/66 nemá systém CCC a ani CIC.
CIC se do 7er dávalo až od F01/02.
Chlubit se zde rozhodně nechci, ale o iDrive systémech v E65/66, E60/61, E90/91/92 toho možná vím více než kdokoli jiný. Dokonce se mi podařilo z E60 vyextrahovat data, která mi ukázala, že iDrive běží na unixovém RTOS systému VxWorks 5.5, který supportuje Javu, která dělá to krásné UI.
Na E65/66 je nejstarší verze iDrivu, která běží dokonce na systému Windows CE a vůbec ani trochu se struktura nepodobá M-ASK, CCC nebo CIC.

Co se týká mojí práce a již odvedené, tak nemáš nejmenší páru o tom, kolik aut jsem nakódoval, naprogramoval a kdo všechno za mnou dojel jen kvůli třeba jediné funkci. Co je tady v referencích napsáno je úplný zlomek majitelů BMW, kteří už za mnou byli a spokojeně odjeli.

A ano .. měl jsem jednou .. opomínám JEDNOU problém s jednou E90,
kde jsem nedopatřením dal kódy z jiného VO a nefungoval potom iDrive správně. Vzal jsem to na sebe a pánovi jsem zaplatil přeprogramování v Renocaru, protože mně by trvalo dlouho než bych na to přišel.
Chybama se člověk učí a já jsem i rád, že jsem tuhle udělal, protože teď už vím, že bych tuhle situaci spravil opět během 5ti minut.
Kdybys JaraXi měl o ZCS nebo VO kódech nějakou páru, tak zjistíš, že dělání záloh původních dat není vůbec potřeba. Co jsi udělal špatně jsem nastavil zpět i bez tvé zálohy.

Příště bych ocenil a nejenom já, kdybys přestal házet špínu bez nijaké předchozí interakce nebo zkušeností se mnou...
mentuli

#18 Příspěvek od mentuli »

Ode dneška nabízím 2 nové funkce pro E60 a E90:
- automatické přisvicování mlhovkama do stran (při odbočování)
- spuštění Follow me home světel vzdáleně přes klíček
Selix

#19 Příspěvek od Selix »

mentuli píše:Ode dneška nabízím 2 nové funkce pro E60 a E90:
- automatické přisvicování mlhovkama do stran (při odbočování)

umis to i u e90 pred FL ale po 9/2007?

PS: uprav si ten link v prvnim prispevku, nefunguje
fanda1

#20 Příspěvek od fanda1 »

Čau, prosím tě jak funguje spuštění Follow me home světel vzdáleně přes klíček?
Odpovědět