Je to už několik let,možná pět, a tenkrát jsem vinu dával sobě že jsem blbec naletěl,ale hlavně že jsem to zaplatil a při přebírání si to lépe neprohídnul. Já to vlastně vůbec neprohlídnul,při předání auto ještě doleštoval leštičkou, v dílně špatné světlo,venku pršelo, pospíchal jsem a věřil jsem.
E36 kupé,bostonská zelená, lakování celého auta, krom střechy a sloupků,zavaření diry v levém zadním blatníku,výměna zrcátek za M kopie, k tomu kopie M prahů, výměna bočních lišt za M origo a následně do černého lesku, výměna torpéda, kliky do černého lesku, nové gumové lišty pod okny, nová horní lišta táhnoucí se kolem oken zvrchu, origo, jeden přední blatník jsem dodal já, druhý se bud nedělal nebo ho dodal zave, nová čelní maska,vše sehnal zave nové za skvělé ceny.
Jednání,ceny,vše v pohodě.
Práce..... Cestou pryč z lakovny směrem na olomouc, kde jsem měl strávit dva dny, po dálnici mě předjíždí černá X5 a řidič cosi gestikuluje, stavím na první benzině, obejdu auto a je po radosti. zadní značka i s rámečkem fuč, byla podlepena mamutem, bez šroubků, jen podlepena, nevím proč, jestli zave nemá v dílně dva šroubky.... boční plastové prahy - podlepeny mamutem, jiné zajištění nepoužito, levý přední blatník dole uvolněný, ohnu se a vidím že tam žádný šroub není- bez zadní značky s vlajícím blatníkem a napůl visícím prahem dojíždím do olomouce, měl jsem domluvené parkování na uzavřeném hotelovém parkovišti, pán mě otvírá a dívá se jak strkám utržený práh přes kufr do auta, díky bohu za sklopné sedačky. dva dny jsem zuřil a nadával si jaký jsem idiot, pak infarktová cesta domů bez zadní značky, za což je mastná pokuta, naštěstí jsem dojel.
Doma jsem auto umyl a obhlídnul lak- na lištách místy krupice, semtam kapka ,občas bublinka, po čase se začaly lehce loupat. na zadním skle jakási bílá krupice co nešla umýt a nikdy jsem ji z toho nedostal, to samé i na bočních sklech ale v menší míře, asi plnič nebo co...odstín laku zcela v pořádku, jen přes celý bok se pod vrstvou laku táhl jakoby vybledlý nepravidelný umatlaný pruh, viditelný při určitém uhlu,zblízka to vypadalo jako špatně rozleštěné nebo co, na zadním sloupku silně patrný přechod, mřížka předního nárazníku oloupaná za dva týdny, nárazníky v místech kde trpí nejvic se olupovaly přístí sezonu-ve spárách steklá barva. Prahy nikdy pořádně nedržely, střechu jsem lakovat nechtěl zdála se mi dobrá, takže jsem ji neprohlížel, po čase jsem si všimnul jakýchsi koleček a fleků-asi na to něco položil a pak to jen utřel hadrem, koleček ani fleků jsem se ani leštěním nezbavil. lak kolem vrchních okeních lišt se začal loupat hned příští léto......pozor všechna léta auto jezděno jen od května do listopadu, jinak garáž, kdybych s tím vyjel do sněhu tak si to radši ani nechci představit.
Za zavem jsem jel na doporučení tady na klubu, po tom co sem víděl místo kde svá kouzla provádí moje nadšení ochablo, ale doporučovaly ho i klubové kapacity, tak si říkám je mladej, dělá sám nemá tolik peněz ale je to srdcař a profík.
Není, profík by nikdy nepřilepil značku ani prahy mamutem-to je vrchol amaterismu-nikdy nezapomenu na tu zkaženou radost po příjezdu do olomouce a následně domů, ostudu před kámošema, a každý se zeptal kdo to dělal zave....ta prasečina mě deptala celý léta ale nechtěl jsem ti tu kazit hodnocení a zdálo se a zdá se že jsem byl výjimka, na auto už se dívat nemusím, přitelkyně z něho udělala dárce ND. Koupil jsem e38 s malými orezlinkami kolem zadních lemů a opět na doporučení to nechal spravit+ prahy do kropenky, včera mi známý přezouval kola tak jsem si to prohlížel-opět stejná prasečina, dokonce mu ukáplo z pistole na sloupek zadního okna, nesundal ani podběhy, zespodu blatník natřen pouze základovkou, za hranou špína................ ale to je jiná historie,jenže jsem si vzpoměl při tom na zaveho a našel tohle vlákno..... nejsem reklamační typ, neumím se s niký hádat po tom co jsem práci převzal, ale od nynějška jsem rozhodnutej že takhle pánové lakýrníci NE!!