Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

upgrade podvozku E36 s silenblokmi z M/ka

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
andyXXL
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od andyXXL »

Dostal som tip ako odstranit nectnost E36-plavanie.Zvysenie smerovej stability pri pri jazde v kolajach na nizkoprofilovych kolach.Existuje excentricky silenblok z M3 3.0 na predne rameno (ten v tom plechu), ktory zmeni geometriu (kola maju priklon ala M), niekde sa to uz tu riesilo,ale zaujimali by ma prakticke skusenosti, nikoho kto to robil, nie co keby...
Malo by to pomoct, aj pri opotrebeni vnutornej strany gum, ked mam vacsie prikony pre znizeny podvozok.Moze sa to skombinovat zo seriou horne ulozenie,rameno,capy,Eibach pruziny znizenie -30mm??Podla akych tabuliek by sa potom mala nastavovat geometria prednej napravy,M3?? Zatial som to neriesil s nasimi BMW servismanmi,preto sa pytam Vas. Myslim ze vec za par tisic, ktora by mohla velmi napoct radosti z jazdy... 8)
andyXXL
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od andyXXL »

:D
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

jo myslim ze to resil speedy ... lukash ma s tim taky nejaky zkusenosti .. kazdopadne ja az budu nejaky silentbloky menit tak tam dam asi taky rovnou mkovy .. jsou tvrdsi ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
skautik Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od skautik Čestný člen »

jestli myslis zadni silentbloky prednich ramen, tak ja je ted menil, kazdopadne pokud menis silentblok bez jeho ulozeni tak to urcite geometrii nemeni, jediny rozdil je v tom, ze ten silentblok je plny, tedy tuhy a rameno nema velkou moznost se v nem pohybovat.

ale jeste jsem to nezkousel Smile
skautik Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od skautik Čestný člen »

takze ja mam silentblok co je na m3 3.2 ten tu diru excentrickou nema
andyXXL
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od andyXXL »

Ano na m3 3.2 nema,ale vraj na m3 3.0 ano.Ide nielen o lepsiu tuhost,ale o komplet zmenu geometrie, na negativnejsiu. Ja by som to odskusal,ale neviem a nikto nevie ci davat M3 3.0 horne ulozenia spolu s tymi siletnblokami, alebo nie a podla akych tabulkovych hodnot ju naladit.
Skautik tebe to neplava na kolajach?Mas to snizene?Nemas zodraty viac vnutro gum na prednej naprave?
Odpovědět