Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pružiny

upravené vozy :)
Zpráva
Autor
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Spajky »

No ono právě že na někerejch webech mají u těch weiteců napsáno, že připoužití na mtech podvozek bude reálné snížení o 2cm nižší, jenže zase doporučený max snížení na ser. tlumič je -40, max -45mm,pak tam pružina je volné a lítá.... ale nevím, jak je to u mtech tlumičů, pokud jsou vůbec jiné......prostě v tom mám bordel a nerad bych koupil něco, co mi bude k hovnu, tak se radši zeptám, prodejcům sem jíž psal,ale zatím bez odpovědi a docela pochybuju, že to oni budou vědět, pokud vůbec odepíšou :)

Jinak -30/00 je pro mě naprosto ideální, nechci to úplně k zemi kvůli 18", ale předek prostě dolu musí a zároveň už nechci do toho auta sypat 15k za podvozek a kupovat za 8čku JOM/SUPERSPORT se mi moc nechce :)
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od chimerra »

Spajky píše:No ono právě že na někerejch webech mají u těch weiteců napsáno, že připoužití na mtech podvozek bude reálné snížení o 2cm nižší, jenže zase doporučený max snížení na ser. tlumič je -40, max -45mm,pak tam pružina je volné a lítá.... ale nevím, jak je to u mtech tlumičů, pokud jsou vůbec jiné......prostě v tom mám bordel a nerad bych koupil něco, co mi bude k hovnu, tak se radši zeptám, prodejcům sem jíž psal,ale zatím bez odpovědi a docela pochybuju, že to oni budou vědět, pokud vůbec odepíšou :)

Jinak -30/00 je pro mě naprosto ideální, nechci to úplně k zemi kvůli 18", ale předek prostě dolu musí a zároveň už nechci do toho auta sypat 15k za podvozek a kupovat za 8čku JOM/SUPERSPORT se mi moc nechce :)

v tomto ti realne neporadim, ale vim ze jsem se o tom bavil primo s borcem co se vyzna v supersportackych podvozcich jak to je a rikal mi ze vetsina standard pruzin je mimo mtech, ale taky nevi presne co to znamena... ale kazdopadne me odrazoval od podvozku s celkovou cenou do 10000, vetsinou prave tlumice odejdou srat tak po roce, pruziny by meli vydrzet pruzit docela hafo dlouho. osobne si myslim ze rozdil mezi mtech a normal podvozkem je prave v pruzinach, ale to jen hadam. takze pak by bylo logicky to o 2cm nizsi snizeni. asi ti moc nepomaham, ale resim prave neco podobnyho, jen na standard podvozek. :wink:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Spajky »

chimerra píše:
Spajky píše:No ono právě že na někerejch webech mají u těch weiteců napsáno, že připoužití na mtech podvozek bude reálné snížení o 2cm nižší, jenže zase doporučený max snížení na ser. tlumič je -40, max -45mm,pak tam pružina je volné a lítá.... ale nevím, jak je to u mtech tlumičů, pokud jsou vůbec jiné......prostě v tom mám bordel a nerad bych koupil něco, co mi bude k hovnu, tak se radši zeptám, prodejcům sem jíž psal,ale zatím bez odpovědi a docela pochybuju, že to oni budou vědět, pokud vůbec odepíšou :)

v tomto ti realne neporadim, ale vim ze jsem se o tom bavil primo s borcem co se vyzna v supersportackych podvozcich jak to je a rikal mi ze vetsina standard pruzin je mimo mtech, ale taky nevi presne co to znamena... ale kazdopadne me odrazoval od podvozku s celkovou cenou do 10000, vetsinou prave tlumice odejdou srat tak po roce, pruziny by meli vydrzet pruzit docela hafo dlouho. osobne si myslim ze rozdil mezi mtech a normal podvozkem je prave v pruzinach, ale to jen hadam. takze pak by bylo logicky to o 2cm nizsi snizeni. asi ti moc nepomaham, ale resim prave neco podobnyho, jen na standard podvozek. :wink:

standart podvozek je easy,nekupuj pružiny se snížením větším než 40mm a neměl bys mít problém... jenže právě že tlumič v ETK pro mtech a obyč má jiný číslo,z toho soudim že by měl bejt jinej
jesther

#24 Příspěvek od jesther »

Slid píše:
chimerra píše:slid: a jak hodne ti to pritvrdily ty pruziny, myslim ze mas supersporty ne? prave uvazuju jestli komplet podvozek, nebo jen pruziny...

hele já nechtěl aby to bylo tvrdý jak koza tak jsem dal jen pružiny auto to krásně snížilo a trochu přitvrdilo, jinak komfort je furt stejný já jsem max. spokojen :wink:

a jaký pružiny jsi tam dal?přesně něco takového si představuji snížit + přitvrdit ale komfort aby zůstal. máš něaké foto svého bmw abych viděl jak to je snížený. díky jesther
Brody
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Brody »

A uz jste slyseli o tomhle?Zadek chci snizit jen minimalne.

http://bmw.autodoplnky.cz/bmw-e36/inter ... r-s1449624
-iceman-

#26 Příspěvek od -iceman- »

Spajky píše:Lidi,jen pro upřesnění,chci v tom mít pořádek..

Mám mtech podvozek + 18cky kola...ale vzadu už snižovat nechci, tam mi to vyhovuje, ale předek chci pustit trošku dolů...

Mtech je cca o 20mm nižší než originál, tzn., že pokud koupím např. pružiny -30/-00 mm, tak dosáhnu snížení vpředu o 1cm a vzadu to od 2cm zvednu, je to tak?

Mimochodem, mtech podvozky maj jen kratší pružiny nebo maj i jiný tlumiče? Podle ETK by tam měl bejt rozdíl,teď bych chtěl ale vědět,jaký teda můžu koupit pružiny,aby mi tam pružina nelítala..

Ideálně bych chtěl předek o 3-4cm dolu a zadek nechat,tzn. koupím pružiny se snížením -50/-20mm a dosáhnu reálnýho snížení vpředu o 30mm a vzadu zůstanu na stejné výšce jako se stávajícíma mtech pružinama, ano?

Přemejšlim o pružinách weitec -50/-20mm za cca 4000-4500,co sem tak četl, jsou snad za tu cenu OK, snad tím nic nezkazím, ne?

Poslední dotaz: čim se lišej pružiny pro vozy rv. 91-12/95 a pružiny pro vozy 01/96 a vejš? jelikož mám auto vyrobený na přelomu roku 95/96,tak je docela dost možný, že...

Tak už jste někdo přišel na to, jak je to doopravdy? Řeším ten samý problém a nevím jaké snížení koupit :(
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od chimerra »

se snizenim 50\20 je to jak rikal spajky, ale klidne se muze stat ze se to treba o 1cm zvedne kdyz budes mit unaveny stvajici pruziny.

snizeni 30\00 jsou jen predni pruziny
-iceman-

#28 Příspěvek od -iceman- »

chimerra píše:se snizenim 50\20 je to jak rikal spajky, ale klidne se muze stat ze se to treba o 1cm zvedne kdyz budes mit unaveny stvajici pruziny.

snizeni 30\00 jsou jen predni pruziny

Takže pokud mam M paketovej podvozek a koupim pruziny se sbížením -50/-20, tak dosáhnu reálného snížení -30/-00? Chápu to dobře ne?
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Leveler »

Tlumiče a pružiny Weitec 50/20..Cca týden na autě..Možná si to ještě sedne ale doufám že ne:)Takle to je ideál a všude se dostanu:)

Obrázek
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od MattyX Moderátor »

2leve: sedne si to stopro ;) ale rozdil bude minimalni uz ;) ale vypda to fajne,meril jsi realny snizeni predku ?!
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Leveler »

MattyX píše:2leve: sedne si to stopro ;) ale rozdil bude minimalni uz ;) ale vypda to fajne,meril jsi realny snizeni predku ?!

Čeče zapomněl jsem na to:(Pač minulou sobotu děsně lilo a byl jsem rád že jsem ty věci všechny dostal do kufru..
-iceman-

#32 Příspěvek od -iceman- »

Bude hodně vadit, když dam na M technic tlumiče pružiny -50/-20?
Deathbox

#33 Příspěvek od Deathbox »

Pánové kde koupit snížené pružiny pro e38? Potřeboval bych -50/10 na motorizaci 2.8, nemůži najít žádnou firmu, která je dělá.... :cry:

díky
Danny Moderátor
Moderátor

#34 Příspěvek od Danny Moderátor »

Pozdě ale přece od H&R jsem schopen dodat ze sady 35/15 zadní a ze sady 50/50 přední. cena za tuto sadu je 8000kč
Deathbox

#35 Příspěvek od Deathbox »

Danny píše:Pozdě ale přece od H&R jsem schopen dodat ze sady 35/15 zadní a ze sady 50/50 přední. cena za tuto sadu je 8000kč

SZ

DÍKY :P
lucas22

#36 Příspěvek od lucas22 »

Daval nakoniec niekto HR pruziny na M-technic tlumice? Jak se to chova? Dik
Danny Moderátor
Moderátor

#37 Příspěvek od Danny Moderátor »

co chceš slyšet? Že to není tvrdší a nižší? Pokud je snížení do těch cca 30mm tak s tím není problém jezdit a komfort tolik neutrpí..... :wink:
lucas22

#38 Příspěvek od lucas22 »

chcel by som pocut, ci si ta pruzina "rozumie" s m-technic tlmicom, tzn. ci nie je prilis tvrda na ten tlmic a neodskakuje to...
Danny Moderátor
Moderátor

#39 Příspěvek od Danny Moderátor »

podle mě je to lepší než standard protože Mtechnik je z výroby nižší a tak ten tlumič už je na menší snížení naladěnej
bibikuba

#40 Příspěvek od bibikuba »

Taky se zeptám-co origo obyč pružiny a tvrdší tlumiče třeba Advantage,Bilstein B6 popř. Koni červené..Dá se to takhle kombinovat??
Odpovědět