Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

snizeni odporu

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
RomanSvach
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od RomanSvach »

zdravim
doufam ze to neni OT ono tuning (ladeni) jde chapat ruzne
neni tomu davno co jsem si poridil E90 v 2.0D
ted tak soutezime a snazime se dostat na co nejmensi spotrebu(bratri maj C30 2.0D a Ceed 1.6crdi) uz jsem vymenil gumy za plaste s malym valivim odporem, olej jsem vymenil podle rad tady na foru(to byla fuska nez sem to cele precet), objednal jsem se k diesel techniku na chip a ted resim jak dal (veskere haraburdi uz sem z auta taky vyhazel)

EDIT: dokonce i led diody jsem narval kam to slo :-)

jedine co me napada je jeste snizeni aerodynamickeho odporu.
nevite tedy nahodou nekdo jake spoilery opravdu pomuzou (prosim nelinkovat mracitka a podobne)

predem dik moc
all

#2 Příspěvek od all »

když už si u toho, koukni na plasty pod autem, většinou jsou rozbité.
RomanSvach
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RomanSvach »

all píše:když už si u toho, koukni na plasty pod autem, většinou jsou rozbité.

dik uplne sem na to zapomnel, jdu to zkouknout , mate-li nekdo podobne tipy tak sem s nema.
blesk666

#4 Příspěvek od blesk666 »

no zbohom to bude podtacanie... ale ok - zmensit celnu plochu - teda cim uzssie pneu, ako uz bolo povedane zakrytovat spodok, ak mas odstranit pritlacnu listu vzadu na kufri, skontrolovat 100% stav lozisk, brzd (dat na dvihak a skusat kazdym kolom volne tocit ci niekde neblokuje brzda)...
RomanSvach
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RomanSvach »

pneu mam predepsane(205/55 R16? vzhledem k cestam tady na valachoch), pokusim se ale zvetsit obvod(205/60-valive treni,pohodli ) na to je ale do jara cas.

zadne listy, kridla atd tam prozatim nemam, nejak si myslim ze kdyz uz to auto rok ofukovali v aerodynamickem tunelu tak snad to je ok a co je navic, zpravidla je ku skode. proto hledam neco co pomaha-pokud to existuje

no a to podtaceni, nesmysl... tady nejde o absolutni spotrebu jak na peugot eco race, spis bych uvital aby to melo jeste tak o 10% delsi 6ku(na 130 to toci okolo 2200ot/min-dokazu si predstavit 2000-motor na to ma)

brzdy a loziska OK kontrolovano minuly tyden

jo jinak ty plasty sem zkontroloval a absolutne v poho, nikde nic urvaneho.
all

#6 Příspěvek od all »

deaktivace egr ventylu. sníží se spotřeba a nebude se zasravat sání...
Odpovědět