Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Angel Eyes pro denní svícení

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
apokus

#1 Příspěvek od apokus »

Vím, už se to tu několik krát řešilo, našel jsem si o tom snad všechny téma, ale nikde se nakonec nevyřešilo svíceni s Angel Eyes za dne.

Našel jsem si asi dvě varianty, co s tím. Jedno jsou CCFL kroužky:
http://www.bmwstyle.cz/index.php?akce=d ... ozi_id=190
Nebo pak LED Marker:
http://www.bmwstyle.cz/index.php?akce=d ... ozi_id=218

S obojím se ale nedá svítit za dne, jeden uživatel sem dokonce dával fotky jak to svítí, bylo to viděl celkem dobře, ale ne za sluníčka. No a teď kde je problém? Proč nové BMW s tím normálně za dne svítí? Nevím právě v čem je tam rozdíl, možná mi někdo poradí. Napadají mě dvě možnosti a to buď nové kroužky s větším průtokem světla nebo nějak lépe vymyšlený systém a nebo výkonnější žárovka. Pokud je to žárovkou, tak by přeci nemusel byt problém takovou nebo podobnou najit. Zkoušel jsem si rozebrat světla na své E39, dával jsem tam různé diody, ledky, ale nic moc. Pak jsem tam zkusil narvat H1 (dálky) a tehdy se mi kroužky rozsvítili jako u nových baworáku. Sice žlutá barva, ale svítili fakt silně. Jenže H1 tam měla málo místa a začala se mi od tepla tavit :) Každopádně jsem zjistil, že to chce výkonnou žárovku. Má s tím někdo nějaké zkušeností, jak udělat tak, aby to bylo vidět i za dne. Našel jsem si právě i několik tématu, kde lidi řešili jakou ledku tam dat, nikde se ale nakonec nic nevyřešilo :(
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Jednoduché řešení denního svícení je US DRL.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
apokus

#3 Příspěvek od apokus »

Tak jsem si to přečetl a vůbec nic jsem z toho nepochopil... Dá se to vysvětlit nějak jednoduše pro blbce?

Chápu to správně, že dálkové světlo bude dávat záření do Angel Eyes? Ale jak, tam přeci nejsou ty vodiče světla, ne? Nebo se do parkovacích světel dá právě ta H7, která se dle toho US DRL přeprogramuje, aby svítila na 18.75%? Jenže tam dál jsem četl, že my v Evropě ty světla máme trochu jinak hozené a u nás by to nešlo... No, je to na mě nějak moc složité.

Je zde někdo, kdo by mi to za odměnu mohl udělat?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

A) Na jakém autě to řešíš?
B) AE na starších BMW nejsou konstruované na denní svícení
C) Pokud jde o E39, tak na ty se dají sehnat velmi silné LED.
apokus

#5 Příspěvek od apokus »

Jedná se o E39... Ano, vím, že na to nejsou konstruované, ale chtěl jsem se zeptat, zda to jde nějak vyřešit. Jak jsem psal výše, když jsem světla rozebral a namísto té klasické žárovky tam dal H7, tak ty kroužky svítili srovnatelně s novými světly, které za dne již svítit mohou. Viděl jsem už i led kroužky, ale nechce se mi kuchat světla a dávat tam neorigo.

Proto bych spíše uvítal nějakou výkonnou (zřejmě led) žárovku, která by se mohla dat na místo klasické a která by se nemusela chladit (protože třeba ta H7 se v tom malém prostoru začala tavit) a nehlásila chybu (i když tu chybu a jedno pípnuti při startu bych nejspíš přežil) 8)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pakliže se jedná o originál facelift světla (vzhledem k formě dotazu to předpokládám), tak zkus pohledat 6 - 10W LED pro tento konkrétní model, případně MTEC dělá tyto LEDky s čipy CREE.

Případně je i můžu zajistit (konečně, po dlouhém hledání). Počítej ale, že cena těchto LEDek není v řádu stokorun, spíš tisíců.
Drakes

#7 Příspěvek od Drakes »

U nových aut tam je žárovka HB4 mýslím a svítí na 35w. Žádnou ledkou to svítit nebude ja mam od mtecu verzi 2.1 a přes den to není videt ani u verze 3.0 s čipem cree. Ty silné diody se musí chladit jinak nic nevydrzi a to je problem. Kdýz jsem to resil ja nasel jsem jedine tady to kde to výresil malou xenonovou výbojkou ale u nas to sehnat je asi nemozne. Tady je odkaz i obrazky http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5 ... posed.html
Odpovědět