Chystáme se na zkušební jízdu v jednom Mku a tak bych rád věděl, na co dát pozor, co pohlídat a tak.. Jedná se o M3 3.2...
Předem díky za rady zkušenějších..
To je mi jasný, ale třeba na co to auto trpí a tak..
Tak jelikož se jedná o auto určené ke sportu, tak samosebou ty nejběžnější věci jako přední brzdy, a náprava (silent bloky), někdy už bývá špatná převodovka se spojkou (ale to jsou věci, které můžou být špatné i u normálního auta jako Škoda Fabie)...Co se týče motoru, tak ten je vcelku vpohodě až na známej problém u 3,2 a to je Double Vanos, který po určité době odchází...Novej cca kolem 50-60 tis.Kč..U 3,2 se dále rádoby sere digiklima, kde odchází kondík, kterej se dá vyměnit a klima zase funguje...U klimy se ještě serou serva pro naklápení klapek v potrubí...Jinak si myslím, že vše už pak záleží na údržbě a podle toho bude i auto vypadat...Beru to tak, že myslíš E36 M3 3,2... Je to jen takovej nástřel, kterej mě tak rychle napadl a o čem se tak mluví, že tyto problémy jsou...
jestli muzu SILNE DOPORUCIT, nehledej auto podle ceny... dopadnes jako dost lidi co znam, kteri si koupi "tomu neslo odolat" cenovou bombu s vedomim, ze "je tam par musek"... fakt je ten, ze kdyz koupis uplnou jebku M3 za 200-220 (za min jsem jeste nic pojizdneho nevidel), bude "vybydlena" jiz xy_tis km, tzn. zavady budou nashromazdene... brzdy (14tis), spojka (10tis), tlumice, ramena, ulozeni (20tis), (diferak (12tis), neorigo UNI vyfuk (5tis), hnusnej interier (15tis), spatnej lak po bourackach (25tis), hnusny kola a KO pneu (20tis), oholena vybava (nesezenes), bez doplnku (stravis mladi a hafo penez)... pisu min ceny co vim... takze jsi v te "bombe" klidne za +100tis a nestacis zirat... a mas auto vetsinou bourane, spatne slicovane, po xy_lidech, hodne najeto (opiskovana svetla, sklad, vysisovanej lak a pod)... je lepsi dat o hodne vic za karu po 1-2 majiteli...
Mko jsem nikdy nekupoval, ale rozhodně doporučuji si při jízdě sednout i dozadu (kvůli odposlechu hluku, skřípotu, vrzání a mlácení), přičemž nech kompletně vypnout hudbu a větráky, zavři okna a nech se svézt z kopce na neutrál i běžnou jízdou. A poslouchej...
Tak už hotovo.. Díky všem za rady, auto bylo zvednuto i v servisu a vše se zdá v pohodě až na maličkosti.. (pružiny..). Diagnostika celkem OK.
Mko bude v Praze ve středu.. pak přijdou hned nové pružiny..