Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vanos

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
los-puntos

#1 Příspěvek od los-puntos »

Mel bych takovy dotaz.. Asi blby.. :oops:

No ale.. :lol:

Jak se pozna spatny VANOS ?? Diky
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Je třeba definovat, co je to "špatný VANOS". Jeslti je tím myšleno jen to, že špatně vystavuje vačky, protože je rozštelovaný nebo má netěsnící kroužky, tak jedině podle citu, jak to jede. Totéž u vadných motorků. Jiná závada mě nenapadá, která by nezpůsobovala nefunkčnost motoru :-)

Jinak samozřejmě nejlépe na motormanagementové diagnostice.
los-puntos

#3 Příspěvek od los-puntos »

Diky takze s tim zajet na motormanagementovou diagnostiku ?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

los-puntos píše:Diky takze s tim zajet na motormanagementovou diagnostiku ?

Co ti na tom mám říct?
Lion
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lion »

los-puntos píše:Diky takze s tim zajet na motormanagementovou diagnostiku ?

No pokud chceš mít jistotu jak se situace má, tak Ti ani nic jinýho nezbývá než se tam vypravit... :wink: Držím palce ať je to ok..
Tomas8409
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Tomas8409 »

Speedy píše:Je třeba definovat, co je to "špatný VANOS". Jeslti je tím myšleno jen to, že špatně vystavuje vačky, protože je rozštelovaný nebo má netěsnící kroužky, tak jedině podle citu, jak to jede. Totéž u vadných motorků. Jiná závada mě nenapadá, která by nezpůsobovala nefunkčnost motoru :-)

Jinak samozřejmě nejlépe na motormanagementové diagnostice.

jsem si málem zlomil jazyk než jsem to vyslovil :D
los-puntos

#7 Příspěvek od los-puntos »

Speedy : rekni ANO :biggrin:

Jinak diky vsem :!:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fatal Design »

Zajímalo by mě, kolik lidí s M3 3.2 vanos doopravdy měnilo. Mám skoro pocit, že po M3maniakově výměně tady vzniknul jakýsi mýtus, že se to moc kazí ... tak se přiznejte, kdo ho měnil na 3.2 ? (a kdo na 3.0) ?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Fatal Design píše:Zajímalo by mě, kolik lidí s M3 3.2 vanos doopravdy měnilo. Mám skoro pocit, že po M3maniakově výměně tady vzniknul jakýsi mýtus, že se to moc kazí ... tak se přiznejte, kdo ho měnil na 3.2 ? (a kdo na 3.0) ?

to není mítus,jen fakt,že ten vanos vydrží nekomu 100 nekomu 120 a těm šťastným 140 :D P.S. a jak píše speedy,někdy se podaří ho opravit,ale podle mě je to jen dočasné
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fatal Design »

M3maniac píše:
Fatal Design píše:Zajímalo by mě, kolik lidí s M3 3.2 vanos doopravdy měnilo. Mám skoro pocit, že po M3maniakově výměně tady vzniknul jakýsi mýtus, že se to moc kazí ... tak se přiznejte, kdo ho měnil na 3.2 ? (a kdo na 3.0) ?

to není mítus,jen fakt,že ten vanos vydrží nekomu 100 nekomu 120 a těm šťastným 140 :D P.S. a jak píše speedy,někdy se podaří ho opravit,ale podle mě je to jen dočasné

Jasně, ale zajímalo by mě, kolik lidí ho měnilo ... fakt jsem hledal a našel jen tebe :) Možná je to jen tím, že jsi se o tom zmínil a ostatní ne, ale já bych se taky zmínil o opravě za 30kk :?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Fatal Design píše:
M3maniac píše:

Jasně, ale zajímalo by mě, kolik lidí ho měnilo ... fakt jsem hledal a našel jen tebe :) Možná je to jen tím, že jsi se o tom zmínil a ostatní ne, ale já bych se taky zmínil o opravě za 30kk :?

30K? stojí kolem 50k plus práce (je potřeba speciálních přípravků bmw)v bmw ctěli 10k :D ono jich taky bude dost jezdit s ne uplně 100% funkčním vanosem.Někdy loni jsem jednu kámošovi prodával a měla origo 130tkm a už byl načnutej :wink:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fatal Design »

M3maniac píše:
Fatal Design píše:
M3maniac píše:[quote="Fatal Design"]Zajímalo by mě, kolik lidí s M3 3.2 vanos doopravdy měnilo. Mám skoro pocit, že po M3maniakově výměně tady vzniknul jakýsi mýtus, že se to moc kazí ... tak se přiznejte, kdo ho měnil na 3.2 ? (a kdo na 3.0) ?

30K? stojí kolem 50k plus práce (je potřeba speciálních přípravků bmw)v bmw ctěli 10k :D ono jich taky bude dost jezdit s ne uplně 100% funkčním vanosem.Někdy loni jsem jednu kámošovi prodával a měla origo 130tkm a už byl načnutej :wink:[/quote]

Já netvrdím, že nestojí 50tis., ale ty jsi ho za 50tis. taky nekupoval, ne ? Tak co se ščílíš :)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

M3maniac píše:30K? stojí kolem 50k plus práce (je potřeba speciálních přípravků bmw)v bmw ctěli 10k :D ono jich taky bude dost jezdit s ne uplně 100% funkčním vanosem.Někdy loni jsem jednu kámošovi prodával a měla origo 130tkm a už byl načnutej :wink:

Ja dal za opravu par tisic korun a beha krasne ...
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fatal Design »

LOPOLO píše:
M3maniac píše:30K? stojí kolem 50k plus práce (je potřeba speciálních přípravků bmw)v bmw ctěli 10k :D ono jich taky bude dost jezdit s ne uplně 100% funkčním vanosem.Někdy loni jsem jednu kámošovi prodával a měla origo 130tkm a už byl načnutej :wink:

Repas ? Kolik ? Přiznej barvu ať mají ostatní nějakou představu ...
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pyron »

M3maniac píše:
Fatal Design píše:
M3maniac píše:[quote="Fatal Design"]Zajímalo by mě, kolik lidí s M3 3.2 vanos doopravdy měnilo. Mám skoro pocit, že po M3maniakově výměně tady vzniknul jakýsi mýtus, že se to moc kazí ... tak se přiznejte, kdo ho měnil na 3.2 ? (a kdo na 3.0) ?

30K? stojí kolem 50k plus práce (je potřeba speciálních přípravků bmw)v bmw ctěli 10k :D ono jich taky bude dost jezdit s ne uplně 100% funkčním vanosem.Někdy loni jsem jednu kámošovi prodával a měla origo 130tkm a už byl načnutej :wink:[/quote]
Ta cenovka je za výměnu za nový vanos, čili dalších 1OOtis km?
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Fatal Design píše:Repas ? Kolik ? Přiznej barvu ať mají ostatní nějakou představu ...

Uz nevim presne co se dam delalo, zapomel sem to .. ale je to oprava jako kazda jina.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

LOPOLO píše:

myslím si že konkrétně na vanos z tvého motoru jsem speedemu dával díl,kterej měl v pí.. a koupit nešel,ale možná se pletu už je to dávno.... samože existijí i opravárenské sady za cca 11k...ale už taky přesně nevím
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Fatal Design píše:
M3maniac píše:
Fatal Design píše:[quote="M3maniac"][quote="Fatal Design"]Zajímalo by mě, kolik lidí s M3 3.2 vanos doopravdy měnilo. Mám skoro pocit, že po M3maniakově výměně tady vzniknul jakýsi mýtus, že se to moc kazí ... tak se přiznejte, kdo ho měnil na 3.2 ? (a kdo na 3.0) ?

Já netvrdím, že nestojí 50tis., ale ty jsi ho za 50tis. taky nekupoval, ne ? Tak co se ščílíš :)[/quote]

No tak ted jsi mě dostal,ano...jsem šikovný a měl jsem trochu štěstí,sehnal jsem vanos co měl najeto 200km za 500 eur....myslíš si že budeš mít podobný štěstí? :D asi jo,v každý annonci prodávaj nové vanosy za 15k :D proto jsem si dovolil napsat faktickou cenu v bmw.Ono tyto díly na M3 nejsou až tak běžné a sehnat je je někdy prekérka,to máš jako kdybys scháněl motor M3 a věřil že ho koupíš na vrakáči v kladně za 20k :D
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fatal Design »

Myslím, že jsi mě nepochopil, ale ano, máš pravdu ... :lol:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

M3maniac píše:
LOPOLO píše:

myslím si že konkrétně na vanos z tvého motoru jsem speedemu dával díl,kterej měl v pí.. a koupit nešel,ale možná se pletu už je to dávno.... samože existijí i opravárenské sady za cca 11k...ale už taky přesně nevím

JJ, ten díl fakt koupit nešel, nicméně ta závada nebyla opotřebením, ale buď špatnou montáží nebo nějakým jiným neodbrorným zacházením nebo třeba ránou od bouračky.
Odpovědět