Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sportovní vložka do M3

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
cabal
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od cabal »

Ahoj, chystám se na výměnu oleje a zároveň budu měnit vložku z airboxu. Napadlo mě dát tam K&N sportovní. Chtěl bych slyšet názory, popř. vlastní zkušenosti. Na e36 3.2

Na internetu jsem našel tento typ:

- http://www.tuning-centrum.cz/product/24 ... roby-95-99

MOD 939: tohle patří spíš do ///M pokecu - přesouvám
pepino5xx

#2 Příspěvek od pepino5xx »

Nic od toho nečekej, zvuk se trochu změní, ale musíš se o tu vložku starat, musí být od toho jejich olejíčku dobře mastná a potom se musí časem vyprat a znova namastit.
Ale žádné proti tam není, klidu můžeš.
cabal
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od cabal »

jasny, já nečekám nárůst výkonu, to ani nechci ani zvýšení krouťáku apod., pry se maličko změní zvukový projev motoru ... chci když už, tak tam dát něco kvalitního ... o olejíčku jsem nikdy neslyšel?
pepino5xx

#4 Příspěvek od pepino5xx »

Měl by být součástí čistící sady - sada se prodává samostatně.
Ten "olejíček" je tam kvůli zachytávání nečistot, protože materiál není klasický jak u obyč filtru, má jinou strukturu. Určitě někde najdeš stránku, kde se to nějak podrobně popisuje.
EDIT: třeba tady - http://www.sportovni-filtry.cz/images/n ... isteni.pdf
Lion
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lion »

Dával sem tam klasickou K&N vložku do orig. boxu a pokud máš laděnej výfuk, tak ani zvuk nepoznáš. Zvuk je více cejtit až při otevřeným sání (kužel filtr). Čekal sem od toho po pravdě trochu víc, ale je fakt, že je to jen trochu víc propustnější filtr než origo, takže nic velkýho se prostě konat ani nemohlo. I když možná je krapet cejtit v určitých otáčkách, že to lépe táhne za plynem než když tam byl ten orig. vzduchovej filtr. Každopádně s tím nic nezkazíš a je to dobrej dárek pro Mko, ale musíš ho čas od času překontrolovat a ošetřit tím impregnačním olejíčkem. :wink:
Badboy

#6 Příspěvek od Badboy »

mam ho aj ja a zmena absolutne ziadna...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Na brzdě jsme změřili 1kun a 3Nm na M3 3,2. Tolerance brzdy je 3%. Podle mne jsou to vyhozeny prachy, pokdu nekoupis neco z druhy ruky za par kacek. Filtr jako takovej je neznicitelnej, ale musis ho prat a pak nastrikat olejem, jinak ten filtr nefiltruje!
Odpovědět