Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přehrát, nebo nepřehrát data u BMW??

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
xxRobertoxx

#1 Příspěvek od xxRobertoxx »

Zdravím
Chtěl bych Vám říct, co se mi stalo v jednom nejmenovaném originální BMW servise na severní moravě.
Na mé M3 e46 prosakoval olej někde nahoře u víka.. nebo kde, to není důležité a proto jsem odvezl M3 do servisu na opravu-výměnu těsnění. Při sepisování zakázky mi bylo řečeno, že je jakási "AKCE BMW-software zdarma a že to nařizuje BMW. OK a nechal jsem je dělat svou práci.
Po cca desíti dnech mi volali, že mám auto opravené a oprava stojí cca 7000kč,- Ok... ihned jsem si jel pro M3. Zaplatil jsem a po usednutí do vozidla jsem si všiml, že svítí kontrolka převodovky SMG???? Tak jsem toto šel za technikem reklamovat a oni odvezli M3 zpět do dílen a po cca hodině mi jí opět předali, že je vše OK. Chyba lávky, po cca pěti sekundách se kontrolka opět rozsvítila??? A následovalo další zajetí do dílny, kdy tam již toto zůstalo do dalšího dne. Druhý den volali, že si mám dojet, že kontrolka stále svítí, ale že je venku sníh a já mám letní pneu, bla-bla-bla, tak není možno M3 projet a tato že časem určitě zhasne??? OK.... ještě před odjezdem do BMW jsem si doma napsal na kus papíru, že pokud nezhasne, budu toto reklamovat atd... a předal to k jejich podpisu. Toto se ale nelíbilo vedení a vozidlo bylo na další dny odstaveno do jejich servisu. Po cca 10 dnech, bezesných nocí, kdy komunikace z jejich strany byla celkem na bodu mrazu jsem se domohl aspoň náhradního vozidla zdarma. Po cca třech týdnech uznali, že se "nějak kousl nový software-adaptace 6rychl. stupně" a že budou měnit celou převodovku SMG za úplně novou, kdy toto celé cca 170 000kč,- hradí BMW německo, které nařídilo přehrání softwaru.
Tak to nakonec dobře dopadlo a BMW se zachovalo korektně...ale ty nervy kolem.
Tak jsem jen chtěl říct, pokud chcete novou SMG převodovku.... tak rychle na moravu do BMW :-) nebo si nenechávat přehrávat žádná data na svém miláčkovi.
Do dnešního dne jsem ale nepochopil, co se vlastně stalo a proč museli měnit celou převodovku????
Zdar
Možná toto patří do jiné sekce, ale nejsem si jist, jestli M3kaři do jiné než tady chodí :-) ....jinak to vymažte.
Jinak má M3 je na prodej v sekci ...BMW Prodej
LiborM
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od LiborM »

Asi by mě z toho trefilo,tak hlavně , že to dobře dopadlo.
Potvrdilo se pravidlo,že auto jezdí do té doby,než do to začne někdo hrabat.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

dobry no :lol: novy SMG se hodi vzdycky ze :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Dally

#4 Příspěvek od Dally »

xxRobertoxx píše: Do dnešního dne jsem ale nepochopil, co se vlastně stalo a proč museli měnit celou převodovku????

Protože čemu nerozumí/neumí/nechtějí opravit, to řeší stylem vyměnit co se dá.
Máš štěstí, protože většinou tohle praktikují na učet majitele...
Nemáš tušení, kolik blběčků jim takhle sype nesmyslný peníze za prkotiny, s tím, že když mají BMW, musí holt platit. Býval jsem jeden z nich... :roll:

České autorizáky jsou nekompetence a zlodějna.
kosh

#5 Příspěvek od kosh »

jsem právě koukal proč M3 na poloslikách stojí v takovém mrazu ve sněhu venku a k tomu ještě tak dlouho. No ted už to je jasné.
Jinak neboj. V tom servisu skurví úplně všechno.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Vůbec mně není jasný, proč kvůli elektronickýmu lapsu budou měnit mechanickej díl.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
xxRobertoxx

#7 Příspěvek od xxRobertoxx »

Mě bylo jen řečeno, že nejde zadaptovat šestý rychlostní stupeň??? Ještě před výměnou převodovky, (po přehrání jejich programu) jsem to byl s technikem BMW projet a při řazení to celkem dost trhalo.
Říkali, že převod. odvzdušňovali, měnili řídící modul na SMG, kontrolovali olej..... ale ze zdroje uvnitř, tam prý nahrál někdo něco, co tam nepatřilo.... ale oni to nějak přehodili na němce a ti tu převodovku zaplatili, protože jinak by to určitě hodili na mě..... už i tak mrčeli, že byla převodovka načatá a že by stejně brzo odešla a ty řeči kolem.
Asi jsem měl opravdu štěstí, nebo to bylo tím, že M3 byla kupována u BMW Bychl a ti se o tento problém začal zajímat, protože to vozidlo jsem koupil od jejich VIP zákazníka, kterému jsem si samozřejmě pobrečel do telefonu, co mi to prodal za auto, že už mám KO převodovku.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

To bych opravdu viděl spíš na tu téměř K.O. almaru. Buď rád, že to dopadlo takhle, protože životnost SMG byla téměř u konce, takhle je před tebou krásnejch dalších minimálně 50k km bez problémů s rychlostkou.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět