Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tak konečně M3 e46 v garage

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
MYKY

#1 Příspěvek od MYKY »

:twisted:

mám na Vás znalce prosbu, m3 je v manuálu a ve spodní části na panelu, před řadičkou je tlačítko sort, tomu rozumím a vedle je "taková podhuštěná pneumatika s vykřičníke"nevite na co to je???
Vozidlo je vyrobeno 2001, červená imola - koupil jsem ho ve Vsetíně, nevíte o tom voze něco??Prodávalo se hooodně podobné s černou střechou v Břeclavi a to není ona.
Vozidlo je koupeno v čr, já budu 4 majitel.
Na vozidle chybí takové drobné věci . jako znáčky m3 na žábrách nevíte kde je sehnat??
Otlučené skla mlhovek - jsou shodná s jiným typem nebo pouze originál bmw, se omlouvám fakt nevím, kde shánět nd.
Slída na horní části řadičky je taková škaredá tak asi řadičku
Na 3 stupni, špatný synchron, to bude asi problém, že??
A co je taky dobré tak brzdy jsou horší - můžete doporučit, zda tam dát nějaké D2, nebo jaké řešení za rozumné ceny :-))
Jinak jsem kousek od Svitav a pokud je někdo poblíž, tak uvítam konzultaci s pokecem u kávičky, zatím děkuji
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

no jestli je ta převodovka stejná jako u e36 3.2 tzn lisovanej hliník a je synchron v prdeli tak tu převodovku nijak ani neorzděláš , leda sehnat druhou jedině ;) brzdy kup origo nový kotouče , D2 neřeš ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
MYKY

#3 Příspěvek od MYKY »

myslíte, že d2 nejsou lepší než origo, cenově vycházely zajímavě
annri

#4 Příspěvek od annri »

Lepsi nez origo BMW rozhodne nebudou...

MYKY píše:myslíte, že d2 nejsou lepší než origo, cenově vycházely zajímavě
Lion
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lion »

V prvý řadě gratulace ke koupi Mka. :wink: Jinak ta kontrolka "taková podhuštěná pneumatika s vykřičníkem" slouží ke kontrole správného nahuštění pneumatik. Aktivuje se při jízdě a kontroluje tlak ve všech 4 pneumatikách. Takže pokud se jedna ze 4 pneu tlakově bude lišit, tak by si o tom měl dostat info.

Co se týče náhradních dílů, tak určitě nakupovat origo v BMW. Zase taková darda to není. Ty věci co si vypsal jakož to znáčky na žábrech, mlhovky či řadička, tak to bych klidně zainvestoval a koupil to rovnou nové. Zajel bych do Vysokého Mýta, kde má BMW pobočku a pozjištoval bych si u nich výsledné ceny. Možná budeš překvapenej, že to zase cenově nebude tak hrozné. Máš to kousek, takže pohoda. :wink:

Co se týče převodovky, tak je na tom hodně podobně jak u předešlé verze M3 a to E36 M3 3,2 kde byl problém se synchronama, které opravnou sadou nešlo opravit a musela se shánět převodovka nová. Nejspíš to bude stejný problém. Zkusil bych ještě výměnu oleje převodovky a pokud se nic nezlepší, tak bych to začal řešit. :(

Co se brzd týče, tak bych určitě šáhnul po originálech či pokud chceš trochu upgradu s o něco lepším brzdícím účinkem, tak hodně lidí tam dává brzdy z CSL-ka. Cena těchto brzd je hodně příjemná. Než kupovat drahé sety od Bremba, StopTech či D2 apd.

Btw.: Odkud přesně jsi u těch Svitav?
cabal
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od cabal »

Gratuluji to auto maličko znám. Viděl jsem ho na vlastní oči a znám majitele.

Jak tu psali kluci, maj pravdu a není třeba dál co rozvádět. Pán co Ti eMko prodával Ti přesně neřekl? On sám je servisák.
MYKY

#7 Příspěvek od MYKY »

jsem přímo z Moravské Třebové, v pondělí si udělám asi projíždku do Mejta, ale byl jsem tam s 61 a přístup nic moc :-( síš jsem uvažoval o Renocaru, nevíte o nějakých brzdách tedy csl ?? a potřebuji radu čím zvýšit výkon,kamarád má nvou RS4 a chce nějaké závody co je lepší :-)) velice rád bych mu troššššiliku ujel.Máe někdo nějakou radu či nápad???
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marty_ »

Taky gratulace k Mku:)
Ten vykricnik ti sviti nebo ne? Me se to takhle rozsvitilo pri prezouvani pneu - stacili to "vyrestartovat" a byl klid - pamatuje si to zmeny tlaku v pneu a hlasi ze neco neni ok.. Na BC si najdi cudlik "reset" a PODRZ ho ca 5 sec, melo by to pomoct.
Jinak RS4 nevim nevim, s tou budes mit asi velky problem.. Vubec tuuunit Mko je asi nesmysl, jestli ti uz ted nestaci tak sis mel koupit silnejsi auto:(
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fatal Design »

Gratuluji k eMku !
Já nakupuji díly zatím jen v CarTecu a kromě jednoho jsem byl celkem spokojen i s cenama. Jasně je to M3 tak to bude chlupa dražší, ale to si člověk musí uvědomit, když to kupuje a ne až potom při pohledu na fakturu :)
Taky myslím, že proti RS4 bude problém. S E92 M3 možná, ale i tady má RS4 výhodu 4x4. S E46 to bude hodně těžké :(
gigo

#10 Příspěvek od gigo »

Kamarád pořídil celý brzdový set od http://www.mdcomponents.cz Je maximálně spokojený a není to taková finanční hrůza... Jejich brzdný učinek mě obrovsky překvapil. Sám nad nimi uvažuju, pokud nepůjde moje M3 do světa.

Jinak gratuluju ke koupi... pro změnu znám dřívějšího majitele 8)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

MYKY píše:jsem přímo z Moravské Třebové, v pondělí si udělám asi projíždku do Mejta, ale byl jsem tam s 61 a přístup nic moc :-( síš jsem uvažoval o Renocaru, nevíte o nějakých brzdách tedy csl ?? a potřebuji radu čím zvýšit výkon,kamarád má nvou RS4 a chce nějaké závody co je lepší :-)) velice rád bych mu troššššiliku ujel.Máe někdo nějakou radu či nápad???

Prosímtě ,auto máš tři dny a chceš se honit s RS4? Vychladni,zamysli se a začni se teprve s autem sžívat.... protože to taky můžeš velmi rychle ve víru emocí rozstřelit a to v tom lepším případě. Vytunit toto emko tě přijde na dardu....a pokud nemáš volných dalších aspon 400 litrů tak to neřeš a snaž se auto uvést do perfektního stavu...určitě né nákupem brzd typu D2. Je to tady takovej velkej boom v čechách to D2,ale podle mě si to jen hraje na racingové brzdy. Pravdou je ,origo brzdy jsou sice dobré pro běžné užívání ,ale pokud tomu dáš čočku na okruhu udělaji rychle pápá. Ale myslím si že jsou asi nejlepší volbou ty originály v poměru kvalita-výkon-cena, za brzdy typu AP racing nebo moovit dáš hodně desítek tisíc resp.statisíc :wink: Jinak nezapomeň olej castrol TWS 10W-60 a hlavně zahřát než ji naložíš....Přeju hodně radosti a chladnou hlavu :wink:
MYKY

#12 Příspěvek od MYKY »

nevím, nevím rs má 420ps a 4x4 to ubírá trošek výknu a váka je o 150kg vyšší oproti m3, zas já mám najeto v M3 cca 200Km a on 30tisKm, tak nevím.spíš jsem myslel karbonové sání,někdo tu psal, že přidí cca 20ps a nevíte o karbonové kapotě???
MYKY

#14 Příspěvek od MYKY »

TAK MI NĚCO PLEAS NA PIŠTE O STARÉM MAJITELI NEBO ALESPON O M3MYSLÍM SI, ŽE NEBYLA BOURANÁ A TO CHCI VĚDĚT, JINAK TY BRZDY VYPADAJÍ DOBŘE http://www.mdcomponents.cz, PORADÍTE MI KDE VZÍT KARBON KAPOTU
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

MYKY píše: PORADÍTE MI KDE VZÍT KARBON KAPOTU

http://www.streetbeatcustoms.com/Flasti ... DC/619094/

a jinak google.com :P
PET77

#16 Příspěvek od PET77 »

macam3
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od macam3 »

http://www.andysautosport.com/bmw/2000_ ... creations/
http://www.carbon-fiber-hoods.com/conte ... us/d2.html
a mnoho dalších.....google.com :wink:

brzdy od MDcomponents mám a spokojenost 8)
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Fatal Design »

macam3 píše:brzdy od MDcomponents mám a spokojenost 8)

Taky jsem na ně koukal, ale asi to na autě vypadá dost jako UFO, ne ?
macam3
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od macam3 »

Fatal Design píše:

tak to tedy vítej na MARZU :lol: :!:
Přílohy
brzdy2.JPG
brzdy2.JPG (97.68 KiB) Zobrazeno 3037 x
brzdy1.jpg
brzdy1.jpg (100.52 KiB) Zobrazeno 3037 x
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fatal Design »

macam3 píše:
Fatal Design píše:

tak to tedy vítej na MARZU :lol: :!:

Toš to vypadá normálně, ale některé z těch co tam mají na fotkách jsou jak z jiné planety :)

Nevíš jestli se na to dají použít origo brzdiče, nebo musí být ty jejich ?
Odpovědět