Zatiaľ som bol rozhodnutý pre BMW M3 E36 na drifty, ktoré by som využíval aj na normálne jazdenie. Do školy, sem tam sa prevetrať atď. Akurát sa bojím údržby. V každej diskusii sa píše niečo iné a niekedy mám pocit, že sa ľudia naschvál odrádzajú od kúpy M3.
Preto by som chcel vedieť ako to s tou údržbou naozaj je. Koľko korún treba približne na mesačnú údržbu, respektíve ročnú. Benzín nerátam, na ten sa vždy nejaké peniaze nájdu. Spravím ročne cca. 15 000km + tie drifty. A práve pri tých driftoch by auto trpelo najviac. Takže čo sa musí vymeniť po každom závodnom víkende? A koľko výmena stojí? Dá sa kvalitne driftovať aj s neupravenou M3? Takže výsledna suma na jeden závodný víkend je cca aká? Cena za mesačnú/ročnú prevádzke, bez závodných víkendov je aká?
Lebo druhá možnosť nad ktorou som uvažoval bola, že si kúpim teraz BMW 325Ci E46, ktorú by som mal na bežné jazdenie. Tam by ma ale mrzelo, že sa s tým nedá ísť bokom. Len zase ani o E46 som nenašiel veľa zhodných názorov, čo sa týka údržby. Tak by ma zaujímalo, čo obnáša živiť toto auto. Ako často s ním treba navštíviť servis. No potom by som si kúpil auto už upravené n drift, lenže to by mohlo trvať aj pár rokov a neviem či to toľko vydržím

Prípadne nejaké údaje zo servisných knižiek by neuškodili, čo sa týka tej údržby M3 a 325Ci. Lebo väčšinou mám pocit, že ľudia od driftu skôr odrádzajú, lenže ja viem, že raz driftovať budem. Či skôr alebo neskôr.
Preto za objektívne názory ďakujem. Športu zdar a driftu zvlášť.