Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E34 M5 3,8 - Problém s EDC
- Storm
Zdravím všechny, mám M5 3,8 s podvozkem které má NIVO a EDC, auto jsem koupil jen pro ten podvozek, který mně moc zajímá a chci ho mít funkční.
Můj problém je, že po nastartování zadní náprava udělá co má, auto se zvedne, stuhne, vše OK, problém je s předními tlumiči, ty jakoby tam vůbec nebyli, auto péruje jen na pružinách, nesvítí žádná kontrolka, jen někdy proběhne hláška na displeji, že je problém s EDC, jak na potvoru to teď nepíše abych to opsal.
Nesetkal se někdo z vás s touto závadou ? Neví někdo co s tím kromně návštěvy autorizovaného servisu udělat ?
PS: Nikde nic neteče, nikde se netratí olej, vše je suché jako pepř !
Můj problém je, že po nastartování zadní náprava udělá co má, auto se zvedne, stuhne, vše OK, problém je s předními tlumiči, ty jakoby tam vůbec nebyli, auto péruje jen na pružinách, nesvítí žádná kontrolka, jen někdy proběhne hláška na displeji, že je problém s EDC, jak na potvoru to teď nepíše abych to opsal.
Nesetkal se někdo z vás s touto závadou ? Neví někdo co s tím kromně návštěvy autorizovaného servisu udělat ?
PS: Nikde nic neteče, nikde se netratí olej, vše je suché jako pepř !
- Storm
No tak chlapci a chlapi, to vím taky, že nivo se zvedá podle zatížení auta a taky vím, kolik stojí nové tlumiče ! Jasně jsem napsal, že EDC chci na autě zachovat (proto jsem ho koupil) a né ho nahradit KW.
Potřebuji poradit, proč najednou přestali fungovat přední tlumiče, jestli s tím má někdo podobnou skušenost. Díky.
Potřebuji poradit, proč najednou přestali fungovat přední tlumiče, jestli s tím má někdo podobnou skušenost. Díky.
Tady na foru je k EDC tlumičům docela dost informací, já mam edc v e39 a kdyz je zapnu tak se rozsviti to tlacitko, to mas ty tez? pokud ti to sviti permatne tak jsou v haji
jinak jak jsem zjistoval ohledne ted edc tlumicu tak nekdo psal ze v polsku je nejaka firma ktera je za par korun repasuje, nicméně nikdo nenapsal konkretne jaka a ani jsem to nehledal ( zatim to šlape )
taky je tu nekde navod/ popis jak si udelat repasy sam
jinak jak jsem zjistoval ohledne ted edc tlumicu tak nekdo psal ze v polsku je nejaka firma ktera je za par korun repasuje, nicméně nikdo nenapsal konkretne jaka a ani jsem to nehledal ( zatim to šlape )
taky je tu nekde navod/ popis jak si udelat repasy sam
- Storm
Ano, já jsem fórum pročítal, spoustu věcí jsem se dozvěděl, nicméně nikdo o takové podivné závadě nepsal, četl jsem i o repasi v polsku, tady nevím jestli repase vyřeší můj problém.
Kontrolka EDC mi nesvítí a ani nesvítila, aktuálně zlobí trochu čidlo ABS, vím že to má velkou souvislost s EDC, které sbírá info s čidel od ABS, ale to mi pořád nevysvětluje proč mi nejdou jenom přední tlumiče
.
Pokud přestane fungovat byť jen jedinné čidlo, ABS, nebo na tyči řízení, atd, tak přestane fungovat systém EDS celý, né jen předek, jsem s toho na nervy.
Kontrolka EDC mi nesvítí a ani nesvítila, aktuálně zlobí trochu čidlo ABS, vím že to má velkou souvislost s EDC, které sbírá info s čidel od ABS, ale to mi pořád nevysvětluje proč mi nejdou jenom přední tlumiče

Pokud přestane fungovat byť jen jedinné čidlo, ABS, nebo na tyči řízení, atd, tak přestane fungovat systém EDS celý, né jen předek, jsem s toho na nervy.
Myslím že máš ješte orig. tlumiče mají min 15.let nečekáš snad že budou věčně vcajku že ne ??
Momentalně není žádna firma která delá repase nebo prodává díly na repas. Výrobce (BOGE) nemá od BMW požehnání k druhovýrobě. Tlumiče na ///M5 E34 stojí víc než na ///M5 E60. Až M5 spadne pod BMW Classic (jako třeba Z1) bude ješte hůř. Polákům se podařilo zrepasovat zadní tlumiče předek zatím nula bodů.
V nemecku se to řeší léta.... Vysledek KW 2... NO WAY OUT...
Nebo ramena z 540i a BILSTEIN

Momentalně není žádna firma která delá repase nebo prodává díly na repas. Výrobce (BOGE) nemá od BMW požehnání k druhovýrobě. Tlumiče na ///M5 E34 stojí víc než na ///M5 E60. Až M5 spadne pod BMW Classic (jako třeba Z1) bude ješte hůř. Polákům se podařilo zrepasovat zadní tlumiče předek zatím nula bodů.
V nemecku se to řeší léta.... Vysledek KW 2... NO WAY OUT...
Nebo ramena z 540i a BILSTEIN
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rendis píše:Syrup píše:a ja potvrzuju ze na KW2 to pak funguje skvele!
a já,že na nové origo není
jj nový origo sou nejlepší volba

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Rendis píše:MattyX píše:Rendis píše:[quote="Syrup"]a ja potvrzuju ze na KW2 to pak funguje skvele!
a já,že na nové origo není
jj nový origo sou nejlepší volbakamoš to tak ma na e34 M5 a to auto je podovzkově TOP !
a právě proto jsem si koupil celý podvozek nový

Vyhozeny prachy

KEHO rennsport
Storm píše:Koupit nový podvozek to docela obdivuji, v Car Tecu mi ho nacenili na 54.000 kč přední pár a 70.000 kč zadní pár, ceny s DPH. Nicméně si vůbec nemyslím, že jsou to "vyhozené" peníze.
Já to měl levnější,protože nivo mám jen na zadku.Nemám EDC ve výbavě.
Only e34 
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40

e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40