pokud to dela jen ten zvuk a jede to normalne (brzda to povi nejlip), umim to v Praze za 12 tis. Pokud ti zvuk nevadi, nech to chrastit, neni to zas takovej pruser jak se tu vsude pise.
No a nebo to taky můžou dělat axiální vůle na sacích a výfukových tisícihranech, které vyjíždí a zajíždí a tím nastavujou vačky. Viz. obrázek níže. Fotku jsem použil od slovenského kolegy Patricka.
Typicky Dizlovy klepot Vanosu robí vola v tých ozibenych kolách ktoré majú v sebe sústavu ihlickovych ložisk a podloziek kde sa časom urobí vola. Vie to na SK urobiť aj Ivan Vlcek z VaV auto-vymedzi sa vola, vymenia zranenia a nastaví Vanosu a hotovo
Lion píše:No a nebo to taky můžou dělat axiální vůle na sacích a výfukových tisícihranech, které vyjíždí a zajíždí a tím nastavujou vačky. Viz. obrázek níže. Fotku jsem použil od slovenského kolegy Patricka.
No, to je vono. Spline gears. Je tam CORE výměna, jinak je to dost peněz...
ano radialna vola musi zostat zachovana. teda ked vyberes tie ozubene kolieska ktore maju vo vnutri ulozeny otocne hriadel - tak hrka to ze hriadel ziska volu v smere osy otacania. kolmo na smer otacani atam byt ma - ale ma ist jemne ztuha bez vaklania.
blesk666 píše:Typicky Dizlovy klepot Vanosu robí vola v tých ozibenych kolách ktoré majú v sebe sústavu ihlickovych ložisk a podloziek kde sa časom urobí vola. Vie to na SK urobiť aj Ivan Vlcek z VaV auto-vymedzi sa vola, vymenia zranenia a nastaví Vanosu a hotovo
tak jsem panu Vlčkovi psal a repase ozubených koleček, vymezení vule, načasování vaček, test vanosů a k tomu příslušná těsnění výjde na 650E což je super!