Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zvuk nových V8
ahojte,
mám pro někoho možná dost blbou otázku...nevíte proč maj nový Mka tak divnej neosmiválcovej zvuk? připadá mi že výfukem ani jeho koncepcí to není...není to nějakou změnou v pořadí zapalování nebo tak? sám jsem jezdil s V8mou v 540i e34 i e39 a ted v e60 550i a je to paráda poslouchat. nový V8smy zněj jak 4 vál..., poslední zkušenost s kámošovou X6M....netušíte kde je problém?
mám pro někoho možná dost blbou otázku...nevíte proč maj nový Mka tak divnej neosmiválcovej zvuk? připadá mi že výfukem ani jeho koncepcí to není...není to nějakou změnou v pořadí zapalování nebo tak? sám jsem jezdil s V8mou v 540i e34 i e39 a ted v e60 550i a je to paráda poslouchat. nový V8smy zněj jak 4 vál..., poslední zkušenost s kámošovou X6M....netušíte kde je problém?
Rade520 píše:Problém je turbo, přeplňovaný motor prostě nebude znít jak atmosféra.
Přeplňovaný motor může znít hodně dobře, zvlášť pokud je přeplňován kompresorem, tam se jen změní zvuk sání. Turba už z principu nepustí takový tlak spalin do dalších částí vyfukového systému s takovou "zvukovou" reakcí na plyn. Navíc BMW bi-turbo motory mají speciální řešení svodů mezi válci které zní dost mdle.. Pak se to dohání "aktivními" koncovými tlumiči viz. Porsche a AMG (obojí Eisenmann). M divize se v základu vždy držela dost zpátky, X5/X6 M je snad nejhůř znějící M, M5 s prakticky stejným motorem zní už líp, ale i tak to chce pořádný aftermarket koncák...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
bmwfan18 píše:MattyX píše:jj HMS není marnýkdyby někdo chtěl od nich výfuček, stačí dát vědět
![]()
![]()
Jak by mohl znít HMS na atmosferický e90 330i? Přemejělím totiž o performance výfuku, ale to HMS zní taky hodně dobře. Bohužel jsem to na mém autě nikde nenašel.
pro tendle motor to mají v nabídce pro 130i , v podstate e90/92 atd. obal nebude probém, výroba se dá zařídit

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
MattyX píše:bmwfan18 píše:MattyX píše:jj HMS není marnýkdyby někdo chtěl od nich výfuček, stačí dát vědět
![]()
![]()
Jak by mohl znít HMS na atmosferický e90 330i? Přemejělím totiž o performance výfuku, ale to HMS zní taky hodně dobře. Bohužel jsem to na mém autě nikde nenašel.
pro tendle motor to mají v nabídce pro 130i , v podstate e90/92 atd. obal nebude probém, výroba se dá zaříditvideo není, jeliko ho u nich nikdo ještě nepoptával... pokud bys chtěl klapkový systém, tak počítej s montáží v nemecku u výrobce (tež se dá zařídit
)
Zní to lákavě, ale je to trošku koupě zajíce v pytli :-/