efrankie píše:No popravdě už jsem koukal i po 550iA. Ale v Mpaketu jich moc neni, aspon na mobile.de jich je, ze bych na prstech jedny ruky spocital. U M5 mi jde tak nejak celkove o ten feel toho auta, ten skvelej zvuk. Nekde jsem se docetl ze 550iA ma taky SMG akorat 6q, ze ten rozdil tam v tomto nebude skoro zadny. Alpina mi nic nerika, nejak me to nezaujalo.... Je fakt ale kdyby se podarila sehnat nejaka pekna 550i v Mpaketu, tak bych se asi rozmyslel, ale m5 je srdcovka...
80% prodaných 550i, možná víc, jsou klasický automaty, který se v D chovají standardně, od faceliftu (MY2008) s možností "sportautomatikgetriebe" tzn. řazením na volantu a tlačítkem sport. Možnost SMGII nebo klasického manuálu i ní taky ještě byla, ale je jich minimum. A v nabídce jich je dlouhodobě opravdu celkově méně než M5, a drží si celkem cenu (mimo ČR:roll: ).
Alpina B5 je právě profesionálně poladěná 545i, 500ps 700nm, popř. 530ps u B5S, skutečný 6st AUTOMAT a naladění podvozku spíž do sportovního komfortu. Někteří majitelé si rozumně připlatili i za samosvor.
S trochou nadsázky se dá říct, že je to AMG koncepce s BMW technikou.
Předělat auto do M5 vzhledu i s kvalitními 4 laufy je otázka do 100tis.Kč.
Pravdou je že jekot S85 se nahradit nedá, nicméně měl jsem 645Ci s M6 Race koncákem a jako muscle car sound excelentní....