Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M3 E46-nově u mě, tipy do začátku?

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hanz_zlin

#1 Příspěvek od Hanz_zlin »

Zdravím všechny, chtěl bych vás poprosit o nějaké typy do začátku.
1.1.2013 jsem si po třech letech kecání o R6 v M3 konečně jednu přivezl domu, manual, 2004, cca 100tkm najeto.

Ted jí mam na dílně, udělali jsme altík co už nebyl zrovna 100% včetně tlumiče kmitu na řemenu, bude to chtít taky silenbloky na zadek, chceme ještě kouknout na ojniční šály. Nějakou teorii znám, není to moje první sportovní auto ale vždycky to byly foukaný japonský 4kolky, s němcem žádnou zkušenost nemám.

Auto bych chtěl používat 40% civil, 60% čočka a radost. Nájezd tak cca 12tkm ročně max
Chtěl bych vás tedy poprosit o pár rad:

1, máte nějakej typ na zadní SB nejlepe sakum prdum sadu? bude PU hodně tvrdší jak serie?
2, máme čekat něco nestandartního co na nás vyskočí při kontrole těch ojek?
3, když už budem zespodu v motoru zkontrolovat/vyměnit něco dalšího?
4, kde na Zlínsku plus okolí je spolehlivej člověk na kontrolu vanosů a seřízení ventylů?
5, nefunguje aut. zatmavení zpětneho zrcátka, prý celkem častá závada, ale nenašel jsem ani štelování jasu navi, šteluje se to vůbec? nebo hledat problem někde na světelným čidle.(myslím že je v zrcátku)

moc děkuji za všechny podnětný rady který povedou ke spokojenosti s touto ikonou :-)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

Co vím tak v servisu u fotbalového stadionu (Na Výsluní, jméno nevím) dělají eMka. Ale osobní zkušenost nemám.
_M3_

#3 Příspěvek od _M3_ »

Vůbec se v tom nevyznám, ale gratuluju k pořádnýmu autu :!: :wink:
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Hanz_zlin píše:
1, máte nějakej typ na zadní SB nejlepe sakum prdum sadu? bude PU hodně tvrdší jak serie?
2, máme čekat něco nestandartního co na nás vyskočí při kontrole těch ojek?

1. Není problém , Hod mi SZ a domluvíme se, třebas Tě něco zaujme :)

2. nestadartního asi nic, maximalne že budou vydreny :lol: určitě si připrav sadu novejch šroubů, v případě že budou okey , tak to slož zpět ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
george01

#5 Příspěvek od george01 »

Mattyho ti muzu doporucit na dodani tech SB,perfektni spoluprace.Ja mam Mpacket a ty polyuretany jsou srovnatelny tvrdosti,neboj se toho.Chce to ale ty cerveny,ty zluty uz jsou hardcore tak do zavodaku.Urcite je velka vyhoda montaze tech SB,nepotrebujes zadny lis paradni prace.Az budes ty stare lisovat ven tak si na to nejdriv sezen pripravky jinak se z toho omr*as.Ja ztrhnul nekolik zavitnic nez jsem sehnal poradny pevnostni a na lisu taky pakarna to podkladat aby jsi neco nezku*vil.Kdyz uz budes mit napravnici dole tak je dobry ji dat na opiskovani a nejakej lak,nejlepe do nejake lazne.
LiborM
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od LiborM »

Je to fakt nahovno práce,ale výsledek pak stojí za to.
Přílohy
SDC10707.JPG
SDC10707.JPG (197.7 KiB) Zobrazeno 3802 x
Bmw M3 e36 3.0i Greenhell
Bmw E28 535i
Mercedes-Benz ML 55 AMG
Audi S8 6q
george01

#7 Příspěvek od george01 »

Nahovno prace to je kdyz to delas poprve a nemas na to pripravky.Mit poradny stahovaky tak je to brnkacka.Koukam ze jsi bral barvou i vrchni ramena a i ty vleceny s tehlicema.Ja nechal udelat jen tu napravnici a spodni,myslim ze to staci to ostani je z "masivu".
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MattyX Moderátor »

no u E36 ta naprvnice kvete jako jarni louka, takze tam nejaky ošetření je nutnost ;) u ostatnich prvku to tak dramatický nebývá... ale zase když už to člověk má venku ...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
rxxxr

#9 Příspěvek od rxxxr »

Poraďte kvalitní servis v okolí Prahy na M3 e46. Klidně i jedince.
wat69

#10 Příspěvek od wat69 »

Kvalitni servis kde udelaji ventily na m3 jsem zatim nenasel...Osobne nemecko...
janbrasna

#11 Příspěvek od janbrasna »

U Kabátníka http://www.kabatnikracing.cz by to neuměli? Mam jen nejlepší reference.
wat69

#12 Příspěvek od wat69 »

to me nenapadlo ac jsem u nej mel dif na kontrolu...:) tak tam jedine no!
Hanz_zlin

#13 Příspěvek od Hanz_zlin »

Omlouvám se všem že jsem delší dobu neodpověděl, a také všem děkuji za info.
Auto zatím stojí v garaži, počasi stejně zatím nepřeje, na napravy mám už domluvený pískování, zinkovaní a komaxit. sb jsem ještě nerozhodl ale asi to vyřeším tím pu.
Mam ale další otazku, sehnal jsem ostřejší řízení z csl a chci se zeptat zdali stabilizace v E46 M3 používá aj signal od podvolantáku, nebo jen z čidel abs.
Nechce se mi hned rovnou přijít o stabilizaci, u druheho auto co mám se tímto to auto stalo prakticky nepujčitelné další osobě. Když jsem to přeci jen udělal tak jsem řešili totalku.
Jak je to tedy s řízením u e 46?
Odpovědět