Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vyčištění motoru od karbonu a usazenin e39 M5+hlasitý start
Ahoj. Mám dotaz jestli někdo z přítomných nedělal někdy nějaké čištění motoru od karbonu a různých usazenin.Nedávno jsem totiž dělal servis na mojí m5 a nechával jsem přetěsnovat ventilová víka a vanosy a mechanik kterej mi servis dělal říkal že jsou ventilová víka dost zakarbonovaná.
Mám strach tam nalejt nějakej neověřenej čistič abych někde neucpal mazací kanálky nebo sací koše u olejových čerpadel.Neznáte tedy někdo nějaký ověřený a bezpečný výrobek?
Auto totiž někdy při startu zarachtá a hned se pak uklidní, myslel jsem si že to dělají vanosy než se systém natlakuje ale po přetěsnění vanosů zvuk zůstává při stratu stejný.Mám tedy podezření že můžou bejt někde přicpaný mazací kanálky a než se motor natlakuje tak to takhle zarachtá..Nevim jestli je to možný jen mě to tak napadlo. pošlu link co mi to přibližně dělá.
http://www.youtube.com/watch?v=6vUwx3TPgBI
Možná by to mohl dělat ještě napínák rozvodů ale mechanik mi říkal že pružina je předepnutá dost ,tak možná hydraulickej napínak?Nevim..
Takže otázka zní neřešil někdo tenhle problém na M5 a nedělal jste někdo ten výplach od karbonu?
Mám strach tam nalejt nějakej neověřenej čistič abych někde neucpal mazací kanálky nebo sací koše u olejových čerpadel.Neznáte tedy někdo nějaký ověřený a bezpečný výrobek?
Auto totiž někdy při startu zarachtá a hned se pak uklidní, myslel jsem si že to dělají vanosy než se systém natlakuje ale po přetěsnění vanosů zvuk zůstává při stratu stejný.Mám tedy podezření že můžou bejt někde přicpaný mazací kanálky a než se motor natlakuje tak to takhle zarachtá..Nevim jestli je to možný jen mě to tak napadlo. pošlu link co mi to přibližně dělá.
http://www.youtube.com/watch?v=6vUwx3TPgBI
Možná by to mohl dělat ještě napínák rozvodů ale mechanik mi říkal že pružina je předepnutá dost ,tak možná hydraulickej napínak?Nevim..
Takže otázka zní neřešil někdo tenhle problém na M5 a nedělal jste někdo ten výplach od karbonu?
Tohle zarachtani je upne normalni, nez se natlakuje hydro...To ti bude delat vzdycky.
A k tomu videu, nataceni zvuku takhle zblízka předpokládám že mobilem vždycky tyhle pazvuky umocní...
Dělá mi to takhle už 5 let a žádná ztráta výkonu nenastane, a bude to dělat každá M5 kterou potkáš...
Nesmí to trvat třeba 5 sekund...To už je problém...
Výplach za sebe nedoporučuju...Nevím kolik máš nalítáno, ale já o něm neuvažuju ani před montáží kompresoru na tenhle motor...Nenech se tím zvukem zneklidnit, výplach osobně považuju za mnohem škodlivější pro tenhle motor, než tenhle jeho vrozený pazvuk...
A k tomu videu, nataceni zvuku takhle zblízka předpokládám že mobilem vždycky tyhle pazvuky umocní...
Dělá mi to takhle už 5 let a žádná ztráta výkonu nenastane, a bude to dělat každá M5 kterou potkáš...
Nesmí to trvat třeba 5 sekund...To už je problém...
Výplach za sebe nedoporučuju...Nevím kolik máš nalítáno, ale já o něm neuvažuju ani před montáží kompresoru na tenhle motor...Nenech se tím zvukem zneklidnit, výplach osobně považuju za mnohem škodlivější pro tenhle motor, než tenhle jeho vrozený pazvuk...
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Před výměnou oleje přidej 1dcl terpentýnového oleje, najeď lehkou jízdou s přestávkami 10-30 km a pak olej vyměň. Ověřeno lety praxe, i na vlastních vozech.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
- Kontaktovat uživatele:
stellaM3 píše:Díky za tipy teď jsem teda na vážkách...někdo nedoporučuje a někdo jo No ještě to promyslim jestli tam něco naleju...A to zarachtani se mi stejně nezdá.Zkusím teda ještě vyměnit hydraulickej napinak rozvodů a pokud se to nezlepší tak na to asi kašlu.Diky kluci za tipy.
Vzdyt na tom youtube videu co jsi postoval ti vyskoci po chvili i okno s odkazem na dalsi video, kde to vyresil- novym napinakem retezu

Syrup píše:stellaM3 píše:Díky za tipy teď jsem teda na vážkách...někdo nedoporučuje a někdo jo No ještě to promyslim jestli tam něco naleju...A to zarachtani se mi stejně nezdá.Zkusím teda ještě vyměnit hydraulickej napinak rozvodů a pokud se to nezlepší tak na to asi kašlu.Diky kluci za tipy.
Vzdyt na tom youtube videu co jsi postoval ti vyskoci po chvili i okno s odkazem na dalsi video, kde to vyresil- novym napinakem retezu

jo jo jasný pak jsem si toho videa taky všiml...
jinak vyřešeno novým napínákem a přetěsněnýma vanosama..