Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z3 2,8i coupe-prosím o nějaké vaše zkušenosti...

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Zpráva
Autor
Drifter

#1 Příspěvek od Drifter »

...tatík si ho chce pořídit na golf, tak by mě zajímaly vaše názory a zkušenosti co se týká spolehlivosti, jízdních vlastností, pohodlí, atd... původně uvažoval o audi TT, ale rozmluvil sem mu to, že má malý kufr, má to skoro každý a není to tak brutální už od pohledu... jo a není to bmw :twisted:
Díky za veškeré info a rady čeho se vyvarovat a na co dát pozor při koupi...
youwee
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od youwee »

Kufr v Z3 je tak akorat na igelitku a par blbosti. Z3 primo nemam, ma ji kamarad, v 2.8i a muzu rict ze je to svezeni velice prijemne (nemyslim jen vykonove ale celkove chovani vozu). Sice sem ti neporadil primo na co si dat pozor ale traba prijdou vhod moje pocity z auta (ridil sem uz hodne bmw)
Drifter

#3 Příspěvek od Drifter »

Jojo, díky za názor, nicméně si nemyslím, že kufr je max na igelitku, možná ve verzi kabrio, jenže já mám na mysli verzi coupe, čili pevnou střechu a tam je místa podstatně více... :wink:
youwee
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od youwee »

Tak v tom pripade nemohu slouzit-myslel jsem, ze mluvis o kabriu.
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od honzibmw »

Drifter píše:Jojo, díky za názor, nicméně si nemyslím, že kufr je max na igelitku, možná ve verzi kabrio, jenže já mám na mysli verzi coupe, čili pevnou střechu a tam je místa podstatně více... :wink:

mel jsem ho jednou na servis a je to pecka to coupe je masirka :cool2: :cool2: :cool2:
Pejta-7er

#6 Příspěvek od Pejta-7er »

Z3 coupé je krásný a povedený auto, ale spíš bych si vybral jinou motorizaci, záleží jakej rok máš na mysli, ale ta 2,8 je nic moc, výkon postačující, ale spotřeba je někde jinde(moc vysoko), taky jsem o ní přemejšlel, ale pak sem si koupil sedmu a jsem spokojenej víc než dost. :wink:
castro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od castro »

motorizace je vynikající.... je to dost kultivovanej motor a myslim že s tim autem hravě zacvičí.. pak už je jen ///M...
aggama
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aggama »

mám Z3 2,8 roadster
chování a svezení super, M-packetovej podvozek je trošku tvrdší takže na rozbité okresky to neni, jinak super pohodlné auto s úžasnym zátahem, nevim jak coupé ale roadster má trošku kratší převodovku a jede jen 218kmh...ale zase ti to vynahradí zátahem... na sprintech jezdim stejné časy co Z3 3,0l coupé..

spolehlivost motoru 2,8 je jasná, tam je je to jistota bych řekl a ceny dílů sou vesměs stejné s E36, má to stejnou přední nápravu, zadní by měla být shodná s compactem...

co mi přijde relativně drahé je havarijko na tohle auto..ale to už je zase jiná věc...

kdyby tě něco zajímalo tak se zeptej...ale jak řikám nemám coupé...
MartyE30
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MartyE30 »

No pokud si to chce tatík koupit na golf, tak tím si nejsem moc jistej. Já mám problém dát do trojky coupe driver a dřeva a to bude Z3 mít kufr o dost menší. Nehledě na to, že mi to víko kufru přijde dost titěrný.
Drifter

#10 Příspěvek od Drifter »

MartyE30 píše:No pokud si to chce tatík koupit na golf, tak tím si nejsem moc jistej. Já mám problém dát do trojky coupe driver a dřeva a to bude Z3 mít kufr o dost menší. Nehledě na to, že mi to víko kufru přijde dost titěrný.

Pokud mluvíš o Z3 roadster, tak souhlasím, to je tak na nákupní košík, ale už je odzkoušeno, že Z3 coupe (pevná střecha která je prodloužená až po zadní nárazník) celé "náčiníčko" pojme celkem bez problémů i s elektrickým vozíkem a v případě nouze něco může hodit ke spolujezdci na sedačku (jezdí stejně téměř vždycky sám) :wink:
MartyE30
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MartyE30 »

Jo tak to je v pohodě, myslel jsem coupe, když jsem viděl ty vrátka, říkal jsem si, že se to tam nemůže vejít. No tak v tom případě bych se toho vůbec nebál.
Deli

#12 Příspěvek od Deli »

Pejta-7er píše:Z3 coupé je krásný a povedený auto, ale spíš bych si vybral jinou motorizaci, záleží jakej rok máš na mysli, ale ta 2,8 je nic moc, výkon postačující, ale spotřeba je někde jinde(moc vysoko), taky jsem o ní přemejšlel, ale pak sem si koupil sedmu a jsem spokojenej víc než dost. :wink:

a jakou? :D :D :D kupé, neni kabrio... tam prostě neni moc co vybírat :D leda tak 3.0 170kw a to je zase za víc peněz :) Z-ka kupé, maj jeno mvrcholnej šestivál :wink:
zapo

#13 Příspěvek od zapo »

Nekdo tu psal ze Z3 ma zadni napravu z compacta....

Pujde na Z3 2.8 coupe(ne roadster, i kdyz je to asi jedno) dodelat samosvor? Pripadne jakej...
dik
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MattyX Moderátor »

no svor pokud je shodny s kompaktem tak z e36 by tam mohl jit nejak nabastlit a jinak zadni naprava je z kompakta tudis i e30 tak mozna z trici by se dalo ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
jkonicek

#15 Příspěvek od jkonicek »

Radsi Z4 - ale novy povedeny model, Z3 je z meho hlediska o nicem jak designove, tak co se tyce i pohodli.

Ale to je jen muj nazor
alesjungmann

#16 Příspěvek od alesjungmann »

zapo píše:Nekdo tu psal ze Z3 ma zadni napravu z compacta....

Pujde na Z3 2.8 coupe(ne roadster, i kdyz je to asi jedno) dodelat samosvor? Pripadne jakej...
dik

ano, jde to, zeptej se Buliho http://www.bmwz3club.cz/
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

zapo píše:Nekdo tu psal ze Z3 ma zadni napravu z compacta....

dik

akorat jsem to delal, daval jsem KAAZ lsd se stavitelnou svornosti Z3 2,8i, cena s montazi 29tis, cca 8hod prace (naprava je opravdu a la e30, nic moc pristup)... majitel tam mel puvodne Torsen, ale prakticky si nevsimnul, ze by to byl samosvor, s tim KAAZ rozdil den/noc... navic se da nastavit svornost dle potreby, je to vyborne vyrobeny i oproti seriovym Bmw samosvorum (jen jeden par lamel na poloosu, tady jsou 3 pary)...

nebo vice foto zde: http://www.autohificlub.cz/forum/10/126 ... nestaci-/0
Přílohy
Z3naprava.jpg
Z3naprava.jpg (96.92 KiB) Zobrazeno 4110 x
Z3Kaaz.jpg
Z3Kaaz.jpg (94.6 KiB) Zobrazeno 4110 x
Z3svor.jpg
Z3svor.jpg (77.81 KiB) Zobrazeno 4110 x
“Ability is what you're capable of doing.”
Lion
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lion »

Spojení 2,8i + samosvor + lehká Z3, tak to musí být zajímavá jízda. :twisted:
aggama
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od aggama »

Lion píše:Spojení 2,8i + samosvor + lehká Z3, tak to musí být zajímavá jízda. :twisted:

to si piš že je:o) jen musím podotknout že na svou velikost Z3 zase tak lehká není...
nicméně je to hodně vyvážená motokára...
Greg
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Greg »

aggama píše:
Lion píše:Spojení 2,8i + samosvor + lehká Z3, tak to musí být zajímavá jízda. :twisted:

to si piš že je:o) jen musím podotknout že na svou velikost Z3 zase tak lehká není...
nicméně je to hodně vyvážená motokára...

2,8 mela tusim kolem 1300kg

M3,2 ma dokonce i 1450kg, ale porad to jede pekne :)

jinak neM verze meli celkem nic moc podvozek, takze na nejake swiznejsi svezenicko bych doporucoval i nejake KW kdyz uz upgrade toho samosvoru :)
Odpovědět