Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z3 Jak jezdí? Je opravdu špatné?

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
pilot78
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od pilot78 »

Uvažuju o roadsteru a zvažuji Z3 anebo Mercedes SLK. Více mě láká Z3 (mám e39 540i a e46 coupé 328ci takže k BMW mám tak nějak blíže). U Z3 mě ale zaráží jak ji všichni nenávidí ... je to auto opravdu tak špatné? Opravdu i samo BMW proklelo Z3 natolik že tohle označení už se nikdy více nesmí na BMW objevit? Zajímaly by mě zkušenosti někoho kdo tohle auto zná ...
Danny Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od Danny Moderátor »

měl jsem možnost se svézt v 328. Podobný pocit ze zadní nápravy jako v compactu znásobený mizernou torzní tuhostí karoserie. Jako kdyby předek/motor/ byl z jiného auta než zadek. Motor jel nádherně ale jen do první zatáčky.
Takže pokud ji budeš mít na pohodovou jízdu tak je úplně v pohodě, impozantní výhled přez kapotu, který v žádném jiném BMW kromě Zka nezažiješ tak jo. Ale pokud chceš auto na sportovní ježdění tak určitě něco co má střechu /pevnou/ třeba Z3 Mcoupé :D

Já si ji pořídím určitě až později /až budou děcka velké a nebudou s náma jezdit na dovolené/ a budeme s ženou s ní jezdit na výlety 8) prostě na pohodu....
pilot78
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pilot78 »

Děkuji za odpověď, mě to auto šíleně láká pro svůj vzhled a image, zároveň bych si s ním ale rád pohrál v zatáčkách (často jezdím na horských silnicích) a vypadá to že na to asi Z3 nebude ta pravá volba.
z3bmw

#4 Příspěvek od z3bmw »

pilot78 píše:Děkuji za odpověď, mě to auto šíleně láká pro svůj vzhled a image, zároveň bych si s ním ale rád pohrál v zatáčkách (často jezdím na horských silnicích) a vypadá to že na to asi Z3 nebude ta pravá volba.

To je blbost, mám ji už 3roky a pokud je v pořádku, tak se s ní vydovádíš až až. A v zatáčkách sedí jak přibitá. Je to prostě tvdší auto, ale jde jen o zvyk.
telda

#5 Příspěvek od telda »

Vlastním BMW-Z3,3.0i roadster už 4roky a najel jsem s ní spousty kilometrů.Jízdní vlastnosti jedním slovem skvělé!!Jen je třeba se s ní naučit,ze začátku se zdá,že se těžko ovládá,ale až člověk získá jistotu,může si dovolit opravdu hodně!!Ale chce to najet..A není to jediné BMW co mám,řídím cca25let,takže myslí,že můžu srovnávat objektivně....
pinokio

#6 Příspěvek od pinokio »

Pčřesně jak píše telda vlastním také Z3 cupé je potřeba ji dostat do ruky
jedinou nevýhodu co puciťuji je že v případně širších pneu (mám vzadu
245/35 R 18 je nepříjemné přejíždět přes vyjeté koleje z pruhu do pruhu
+v kolejích tahne za řízení. jelikož manželka začla jezdit oktávií v zimě a já bych musel busem tak jsem zakoupil i zimní užší pneu a je to poznat.Chtěl jsem ji prodat ale jelikož jsem do oprav a úprav vrazil spoustu peněz tak bych za ní to co chci tj. aspoň 290000kč těžko dostal(v případě zájmu stačí napsat)měl jsem možnost koupit starší 911 ku.,ale design Z3 je prostě bomba většina lidí si myslí že máš auto za mega.
Pinokio
Zeta

#7 Příspěvek od Zeta »

No pravdou je, že na vyjetých kolejích tahaj za volant 240 i na předohrabu..i s lichoběžníkovým závěsem, i když míň..prostě ta guma jede po hraně a nedá se s tím nic dělat, nebo oželet vzhled a na předku se spokojit s 205/45/17, vzadu 225/40/17 což je poklid a rozumný chování na mizerný silnici,ale bohužel nikoli cool vzhled :-)
Něco musí vždycky člověk oželet :-)
alesjungmann

#8 Příspěvek od alesjungmann »

Jestli jezdí špatně? Mě přijde docela dobrá :lol: Záleží asi s čím se srovnává, vůbec nejlepší je pak vyzkoušet si auto sám v reálu, vlastní zkušenosti se řeči na fórech nemůžou přiblížit.
Odpovědět