Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z3 ostřikovače čelního skla stříkají pod kapotou

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od PavelJandak »

Ahoj lidi,mám dotaz na ostřikovače čelního okna.Asi po 2 letech jsem je použil a sotva dostříkly na sklo.Tak jsem otevřel kapotu a zjistil jsem, že mám víc vody v motorovym prostoru než na okně.Tak jsem z kapoty odšrouboval tu tepelnou ochranu.Před každým ostřikovačem je takový váleček a v každém je dirka a z té to stříká jak blázen.Myslel jsem, že je to prasklé, ale ta dírka tam asi má být, protože je v každém válečku.Jedná se o Z3.Děkuji
Přílohy
25082011395.jpg
25082011395.jpg (49.24 KiB) Zobrazeno 2901 x
Honza83

#2 Příspěvek od Honza83 »

ano ano, odšroubuj nádobku pro ostřikovače, odšroubuj z ní čerpadla na okna a ev. na světla jestli máš xeny a vyčisti si sítka uvnitř nádobky :wink:
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PavelJandak »

Ahoj,takže mám vyndat tu hlavní 5l nádobu a z ní vyndat čerpadlo.Po vyndání uvidím nějaká sítka a ty vyčistim.Jaký ale mají vliv sítka na to, že mi ta kapalina stříká z těch válečků viz.foto.Na co jsou vlastně ty válečky?
Honza83

#4 Příspěvek od Honza83 »

přesně tak, měl jsem to podobný, když jsem koupil své auto, v nádobce jsou síta abys neucpal hadice a ostřiky, po demontáži jsem měl síta úplně zasviněný nějakým slizem, motorky fungovali, ostřiky stříkaly tak ani ne do půlky skla, po rozebrání těch válečků (mimochodem byly čisté) také stříkaly jak blázen, prostě se podívej na ta síta, možná je uvidíš když otevřeš plnící víčko a posvítíš na ně baterkou :wink:
xyron

#5 Příspěvek od xyron »

Honza83 píše:přesně tak, měl jsem to podobný, když jsem koupil své auto, v nádobce jsou síta abys neucpal hadice a ostřiky, po demontáži jsem měl síta úplně zasviněný nějakým slizem, motorky fungovali, ostřiky stříkaly tak ani ne do půlky skla, po rozebrání těch válečků (mimochodem byly čisté) také stříkaly jak blázen, prostě se podívej na ta síta, možná je uvidíš když otevřeš plnící víčko a posvítíš na ně baterkou :wink:

jj přesně ten samej problém i u Z4 ... vyčistil jsem sítka co byly obalený bezbarvým/bílým slizem a ostřikovače už zase stříkaj tak jak mají 8)
Odpovědět