Myslím že to jsou celkem relevantní informace.. pro případné zájemce velmi zajímavé...
Je jasný že když si někdo koupí novou Z4 za 1,5 mega tak asi spotřebu neřeší, ale když jsou starý Z4 již od cca 250 tisíc tak to už svojí roli hraje...
xyron píše:Myslím že to jsou celkem relevantní informace.. pro případné zájemce velmi zajímavé...
Je jasný že když si někdo koupí novou Z4 za 1,5 mega tak asi spotřebu neřeší, ale když jsou starý Z4 již od cca 250 tisíc tak to už svojí roli hraje...
A hraje to roli, taky při porovnání s jinejma sporťákama a jejich žíznivostí a kdybysme se pořád jen bavili, jak máme krásná auta, tak by se nám na krásně mohla přestat líbit
Takže konečná spotřeba na počítači 8,2 spotřeba skutečná podle natankování 7,8, ještě zmměřím proměřování tachecu podle GPS, jejíž proměřování pak ověřím na u Bílého Barraka.
Jak jsi s ní spokojen? Poslední 3 měsíce nejsem s vervou 100 vubec spokojený zejmena z Benziny v Mělníku. Bohužel tyto negativní ohlasy slyším také od lidí ze svého okolí. Poslední kapkou bylo to, kdy jsem na Shell tankoval N95k FullSave a auto jelo dokonce lépe než na Verva 100 od té doby jsem přešel na OMV MaxxMotion 100 případně N98 od Agip a doposud cca 1,5 mesice spokojenost (4 nádrže)
Jak jsi s ní spokojen? Poslední 3 měsíce nejsem s vervou 100 vubec spokojený zejmena z Benziny v Mělníku. Bohužel tyto negativní ohlasy slyším také od lidí ze svého okolí. Poslední kapkou bylo to, kdy jsem na Shell tankoval N95k FullSave a auto jelo dokonce lépe než na Verva 100 od té doby jsem přešel na OMV MaxxMotion 100 případně N98 od Agip a doposud cca 1,5 mesice spokojenost (4 nádrže)
tankuju vlastne vyhradne na Cernem moste na zacatku R10... a musim rict, ze spokojenost
Mám stejnej názor jako xyron, rozdíl v ceně je obrovskej a rozdíl ve výýkonu není, kluci to zkoušeli na válečcích s tím šeláckým vysokooktaňákem a nenaměřili žádnej rozdíl.
ono nejde ani tak o vykon jako o zanaseni/nezanaseni palivove soustavy... tankuju vysokooktan uz leta a opravdu spokojenost hlavne se stavem motoru, ktery pak nevykazoval takove "opotrebeni" takze to byl prinos hlavne z dlouhodobeho hlediska...
Etien píše:ono nejde ani tak o vykon jako o zanaseni/nezanaseni palivove soustavy... tankuju vysokooktan uz leta a opravdu spokojenost hlavne se stavem motoru, ktery pak nevykazoval takove "opotrebeni" takze to byl prinos hlavne z dlouhodobeho hlediska...
To je pravda, že tady rozdíl může být, pak je na zvážení, jak se to oplatí.
No to je zajímavej názor... ale chtělo by to spíš nějakou odbornou studii, osobně tomu teď moc nevěřím.. je fakt že v rodině jsme měli xy aut za posledních 50 let, ale nikdy jsme nenajeli víc než 100km a nikdy žádný problém se zanášením čehokoliv kvůli benzínu neřešili...