Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

snizeni

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
kamilbmwe39

#1 Příspěvek od kamilbmwe39 »

Chtel bych koupit pruziny na Z4ku 04ku 3.0i s nejakym snizenim,ma nekdo zkusenost? Jakou znacku atd. O kolik se to opravdu snizi....
TomikTT

#2 Příspěvek od TomikTT »

kamilbmwe39 píše:Chtel bych koupit pruziny na Z4ku 04ku 3.0i s nejakym snizenim,ma nekdo zkusenost? Jakou znacku atd. O kolik se to opravdu snizi....

Tak z ověřených a dostupných máš na výběr:

Eibach (nejpoužívanější) na Z4 E85
Decentní snížení od M paketu cca o 15mm, komfortní pružiny tvrdostí podobné M paketovým, setkával jsem se problémy, kdy bylo Zetko hodně naložené, pružiny byly příliš měkké a lidi zaznamenávali výrazně větší pokles

H&R
Na to je vážně dost snížený. Jsou hoodně tvrdé, ale o to sportovnější

KW - pružiny z jejich stavitelného podvozku Variant 3, se dají koupit samostatně, ale nikdy jsem je neviděl na Z4 ač se pro ni vyrábějí. Ty dle specifikace budou asi nejtrvrdší

Weitec - dceřinka od KW, takový lowcost KW, ale taky dobrý

To jsou jediné značky, které bych doporučil, ale
Je potřeba si uvědomit, že tlumiče na které budeš pružiny dávat, nejsou stavěny na progresi konkrétní pružiny, zkrátíš jim životnost na polovinu (dle dlohodobých testů)

Osobně, jsem od pružin nakonec po 2 měsíčním bádání upustil, a jestli někdy budu snižovat, tak jedině stavitelných podvozkem... fotky snížení na Z4 a parametry pružiny si podle klíčových slov dohledáš na netu např. Z4 H&R Springs, Z4 H&R Federn, Z4 Eibach Federn, atd ... mě by nejvíce lákaly KW, protože je to snad jediná firma, která má vlastní testovací labolatoř na opravdu dokonalé testování svých produktů

Jestli nemáš Mkovej podvozek ale standard, mohu nabídnout svůj Mkový podvozek, který je cca o 15mm nižší než standard
kamilbmwe39

#3 Příspěvek od kamilbmwe39 »

Dekuji za prispevek. Sam jsem jeste auto nesnizoval na pruzinach,ale je mi jasne,ze tlumicum skratim zivotnost. Jen me jeste zajimalo,slysel jsem,ze nekdo koupil pruziny snizeni napr. 30/30mm a ve finale auto bylo snizene treba jen o 20/20mm. Podle VIN mam Mkovy podvozek a mam koupene 19ky pneu 235/35 a 265/30,mas zkusenost o kolik dolu? Tak aby to nebylo uuuuuuuuplne na zemi,tak at se s tim da nejak rozumne jezdit.
IIIpivo

#4 Příspěvek od IIIpivo »

kamilbmwe39 píše:Dekuji za prispevek. Sam jsem jeste auto nesnizoval na pruzinach,ale je mi jasne,ze tlumicum skratim zivotnost. Jen me jeste zajimalo,slysel jsem,ze nekdo koupil pruziny snizeni napr. 30/30mm a ve finale auto bylo snizene treba jen o 20/20mm. Podle VIN mam Mkovy podvozek a mam koupene 19ky pneu 235/35 a 265/30,mas zkusenost o kolik dolu? Tak aby to nebylo uuuuuuuuplne na zemi,tak at se s tim da nejak rozumne jezdit.

hele, mám normální podvozek a s těmahle kolama to šoupe o blatník, kdyby se to snížilo, tak nevím nevím, asi by to chtělo popřemejšlet i o blatnících.
TomikTT

#5 Příspěvek od TomikTT »

kamilbmwe39 píše:Dekuji za prispevek. Sam jsem jeste auto nesnizoval na pruzinach,ale je mi jasne,ze tlumicum skratim zivotnost. Jen me jeste zajimalo,slysel jsem,ze nekdo koupil pruziny snizeni napr. 30/30mm a ve finale auto bylo snizene treba jen o 20/20mm. Podle VIN mam Mkovy podvozek a mam koupene 19ky pneu 235/35 a 265/30,mas zkusenost o kolik dolu? Tak aby to nebylo uuuuuuuuplne na zemi,tak at se s tim da nejak rozumne jezdit.

Tvá poznámka je na místě. S těmi koly je to zcela individuelní. V rychlosti přikládám svoje poznámky, když jsem se o to zajímal, možná se ti budu k něčemu hodit.
Přílohy
Z4LoweringSprings.pdf
(91.67 KiB) Staženo 372 x
kamilbmwe39

#6 Příspěvek od kamilbmwe39 »

Dekuji moc,tento prispevek mi dost pomohl. Budu premyslet o KW pripadne Eibachu.
TomikTT

#7 Příspěvek od TomikTT »

Mě taky nejvíc láká KW eibach bude měkký jako je "měkký" M-Paket, a protože už mám Z4 pouze jako druhé auto tak bych docela rád zkusil něco ještě sportovnějšího. Bohužel mám taky problém jestli se mi vejdou kola do blatníků, když to snížím, ale tady nezbývá nic jinýho než to prostě časem zkusit. Ja nechám na jaře otestovat zadní tlumiče a podle jejich stavu se pak rozhodnu, jestli koupím spíše štelovák nebo pružiny.
Honza83

#8 Příspěvek od Honza83 »

měl jsem M podvozek a výměnou za HR neskutečný rozdíl, jak vzhled, tak vlastnosti, velká spokojenost, doporučuji
TomikTT

#9 Příspěvek od TomikTT »

Pružiny nebo štelovák? Pružiny jsou na můj vkus prostě moc nízko, i když svezení bude supr.
Odpovědět