Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zasekavani rizeni

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukaash

#1 Příspěvek od Lukaash »

Ahoj,

uz od koupe Z4 mam obcas problem s rizenim. V podstate v jakekoliv poloze volantu se obcas zasekne. Neni to nic, co by se vetsi silou nedalo prekonat, ale dost to obtezuje a obcas to muze byt i nebezpecne.

Mate nekdo podobnou zkusenost,nebo napad cim to muze byt?

Na diagnostice jsem zatim nebyl.

Diky
Lukaash

#2 Příspěvek od Lukaash »

janbrasna

#3 Příspěvek od janbrasna »

Dej pak vědět výsledky, pokud to budeš řešit. Jestli pomůže promazání toho pololožiska, nebo resetování elektroniky a podobný diagnozy, o kterých se píše.

Já to mam komplet tuhý co pamatuju, přikládal jsem to unavenýmu posilovači nebo takněco, protože to je takhle pořád, ne jen nárazově. Jenže to auto je pořád v horkým klimatu. To možná leccos vysvětluje.
Lukaash

#4 Příspěvek od Lukaash »

Zkousel jsem hledat rozstrel, nebo rez sloupkem rizeni, kde by bylo videt, kde muze byt problem, ale vicemene bez uspechu.

Nechci se do niceho poustet bezhlave, bez pochopeni, nebo aspon overeni priciny problemu. Pokud se nepletu, to promazani zatim nikdo nevyzkousel v horku. Kazdopadne to musim nejak resit.

Idealni by bylo sehnat znicene rizeni a rozebrat ho, ale to se v CR asi nepovede.

add tuhy rizeni : myslim, ze to nebude to same, pokud je vse ok, jde rizeni lehce a plynule, ale pokud se zasekne, je to skokova zmena, ktera je opravdu citit.
janbrasna

#5 Příspěvek od janbrasna »

Ono ten samej problém se projevuje jak tim zasekáváním, tak tuhnutím (jakoby to držel magnet nebo něco, je tam větší odpor), oboje má nejsíš stejnou příčinu. Aspoň to tak vypadá podle popisu na Zpostu a podobně…
Odpovědět