Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dilema.. e89 23i/30i/35i

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Alois

#1 Příspěvek od Alois »

Tak je další rok ve větší polovině a já, respektive firma potřebuje :) utratit peníze, v mé situaci je teď nejlepší nákup auta s odpočtem dph.

Jak jsem si říkal při koupi f30ky, další auto bude x5/x6, jak jsem chtěl prapůvodně. Mám i nějakou vybranou:

http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/x ... oFrom=list

Je přesně v konfiguraci, kterou bych chtěl, kromě toho dřeva a chrom linky kolem okna, která je mimochodem individual, ve specifikaci. S cenou bych měl být někde o 70.000,- níž než je v inzerci. čekám ještě na kontrolu kamaráda z Car-tecu Ostrava, až pojede do Prahy. Zažila výměnu světel, kapoty a nárazníku, ale měla by být jinak perfektní, historie doteď BMW.

Jenže jsem si přes víkend uvědomil že chodím v Cartecu kolem jedné krásné Z4ky, už víc než rok a před pár dny zjistil, že se mi moc líbí... Tak jsem jí dnes projel a jsem na rozpacích, dalo se čekat že se chytím, jenže ta 23i, není žádný trhač asfaltu, to jediné mi vadí. Na druhou stranu, když si uvědomím že má 628csi je něco podobného (kterou jsem už měsíc - chuděru neprovětral) , super vše kolem, slabší motormanagment, ale skvělý zvuk, zábava z řazení a točení šestihrnku k omezovači, to má taky něco do sebe. Pořád čekám jestli se někde v zastoupení neobjeví 35i, 28i a možná i 30i která by mi ve všem vyhovovala. Na jednu stranu je atmosféra slabá... po přesednutí do své 320dA s 8mi stupňovým automatem, jsem si připadal že zase trhám asfalt. Na druhou, nejednou jsem nadával že ta f30ka jede jak z praku, ale je nudná. 23i jede tak nějak nenápadně, ale táhne na všechny stupně, zvuk famózní na tak "srandovní" motor a je zábava ho točit. U 28i a 35i je zvuk jinde, oproti 23/30i o ničem.. a na Z35is teď nemám.. :)

Asi je to opravdu tak, že ty oturbenosti vážně jedou, ale zábava s klasickým šestihrnkem je jinde. Jen kdyby člověk cítil odpich, nemusel se obávat kšiltovkáře v TDI..to řádně pošramotí ego.. I když na to si Z4ku kupovat nechci, to bych uvažoval o jiném modelu a s egem jsem zadobře. Jak X5, tak Z4Ku bych chtěl na zábavu, jelikož i ta skvělá f30 a všechny možné e24ky apod. občas omrzí. X5 jsem chtěl více kvůli možnosti nacpat do ní dvoje kola a šup na výlet, Z4ku beru jako občasnou zábavu, zpříjemnění pracovního dne, týdne. A to kolo s menší překážkou strčím i do sedana f30ky. X5 umí být zábavná luxusem, pocitem z SUV, ale je starší, bez záruky, zdarma servisu, už začíná být výběhový model. Z4ka, pokud se bavím o té 23i, je se servisem zdarma, v záruce, ve výbavě taky dobré - i drive s bluetooth a navi, hudební rozhraní, sport sicny s dofuky bočnic a v kůži, venkovní licht paket ( na té bílé daleko větší nádhera, než na mé černé trojce), stav nového auta a ta bílá v kombinaci s černou je prostě bezkonkurenční.. nechci ani vidět jinak mnou oblíbenou béžovou a červenou kůži, různé metalízy.. A nemluvím o tom, že spotřeba se pohybuje mezi 8-11l, což je bych řekl víc než fajn, u auta na zábavu..

Ale taky uvažuji nad tím, co mi říkal známý prodejce, že má obavu, že při mém jízdním stylu, přijdu tu 23i vrátit do dvou měsíců - že se nudím, že mi bude slabá i 30i.. :)

Řeč je o tomhle autě:

http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/z ... oFrom=list

Cenově bych se dokázal dostat někde přes sedm set.. jelikož umím kupovat drahé věci levněji :)

Pak je tady jedna 35i, která se mi líbí méně, až to nechápu, akorát je zatím zálohovaná:

http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/z ... oFrom=list

Taky bych cenu uměl domluvit lepší, akorát nevím jestli to potřebuji - když něco podobného už mám a ta atmosférická 23i v manuálu je charakterem jinde, navíc ten automat.. kdyby byla v manuálu, byla by mi daleko bližší.

No a na závěr, před projížďkou jsem byl odchycen dědulou v klobouku který seděl v Z4 35is, jestli bych nechtěl 30i, že by o jedné věděl, od známého z Cartecu jsem se dověděl že jedná o nějakou modrou 30i v béžové kůži, cenově snad hodně zajímavou, která má ale lakovanou půlku auta a nikdo neví proč..a proto ji Cartec zpět majiteli (dědula klobouku) při nákupu té 35is, nevykoupil. Jinak historie BMW. Kdyby byla bílá... aspoň..

Přemýšlím, mám na to do konce září.. čekám jestli se něco nového neobjeví, pokud ne, budu vybírat, pro někoho z nepochopitelně rozdílných aut. Mám obavu ať se s X5kou nenudím, když už mám 320d a tak samo mám obavu ať nezažiji to, co už jedno období, že zjišťuji, že bych snesl něco hodně pohodlného a velkého, přitom budu mít dvě malé a "sportovní" auta.. :)

Rád si přečtu postřehy, třeba mi pomůžou to rozlousknout... jelikož mé myšlenky jsou stejná kaše, jako tento text..
pavproch

#2 Příspěvek od pavproch »

23i prostě nemá dostatečně velké stádo (zkúšal sem), 30i ho má přiměřeně a dostatečně velké (mám, vím), 35i sice jede jak raketa, ale má o jedno zbytečné turbo kurwítko navíc.... takže za mně (puristu) 30i.... :idea:
Alois

#3 Příspěvek od Alois »

Já to, pokud se nic nepokazí a nebude v autě žádný háček, vidím na 35i... viz jeden odkaz.. navíc mám půjčenou f30 320d touring jako náhradní vozidlo a s tou sport převodovkou, ne automatem, (jako mám já ve svém sedanu), i když to je hrozné auto, navíc v kožence.. ty kvalty pod volantem, to je super... 320d k radosti chybí výkon a využití sázet to tam ve správný čas u omezovače, v té 35i to bude něco...

Brzo budu vědět o autě víc, takže mám asi vybráno, pokud to nebude past, nebo neuteče, když je zálohované..

S tím nejlepším, nepočítám-li 35is, se spokojím :)
Odpovědět