Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW Z4, co říkáte na tenhle kousek?

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Zpráva
Autor
jerrry87

#1 Příspěvek od jerrry87 »

Ahoj, hrozně se mi líbí Z4ka a přemýšlím, že bych obměnil svůj vozový park, nicméně než do toho investuji, rád bych znal váš názor na tento vůz? Stav/cena… http://www.autoprosek.cz/auto/618-bmw-z ... elmi-pekne

Pročítal jsem několik článků na co si dát při koupi Z4ky pozor, nicméně budu rád i za další tipy, na co se případě zaměřit při prohlídce vozu?

díky moc
jaho

#2 Příspěvek od jaho »

K tomuto konkrétnímu autu nic nevím, ale mě by osobně neuspokojilo (dřevěný dekor ve sportovním autě nee, nejsou v tom Mkové sedačky a další Mková výbava...). Líbí se mi jen ta barva. A Ty jsi rozhodnut pro coupé? Já preferuji roadster, jízda bez střechy je prostě fantazie...
xyron

#3 Příspěvek od xyron »

No mě se nelíbí ani ta trapná bílá barva.... to dřevo vevnitř mi zas nevadí.. ale jinak jak píše Jaho... výbava by mohla být bohatší, je to coupe.. jediný super je ten motor !!

A pozor, má to americký budíky v mílích... to bych si nekoupil už z principu....

Já když kupoval Z4 před lety, taky jsem věděl prd a pak jen čuměl co to auto všechno mohlo mít.. když jsem kupoval ted v září nástupce, tak jsem za hodně peněz koupil OPRAVDU HODNE muziky... za ty prachy hledej dál, nejlépe v Německu.. myslím že určitě najdeš daleko líp vybavenou, neli v individuálu...
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

páč jednu Z4 mám (toho času na zimním spánku), dovolím so svou trošku do mlýnice...

když Z4 kupé, tak M (aby to fakt pořádně jelo)

když Z4 roadster, tak 30i bohatě stačí
jerrry87

#5 Příspěvek od jerrry87 »

Moc děkuju všem za reakce, já to vždycky říkám, že nejlepší je zeptat se na klubových fórech :)

jaho: Ten dřevěný dekor se mi z fotek taky úplně nelíbí, ale uvidíme, jaké to bude v reálu. Jsem právě rozhodnutý pro Coupé. Teď mě asi ukamenujete, ale občas budu potřebovat s autem vyjet i v zimě (a mít to jako druhé – letní, na to ještě nemám finance), nebudou to žádné dlouhé štreky, ale z tohoto důvodu volím pevnou střechu a navíc se mi i více líbí, než cabrio.

xyron: Ta bílá barva se mi právě hrozně moc líbí, každý máme jiný vkus :) ještě se optám, protože se v tom až tak nevyznám, co přesně navíc za výbavu by tam mělo být?

Když je budík v mílých, znamená to, že je auto zřejmě z USA, že? Také mě to zarazilo, že jsou tam primárně hodnoty v mílích a až pod tím v km/h. Nicméně proč by sis to kvůli tomu nekoupil? Určitě se ještě podívám, tahle Z4ka mě zaujala, protože stojí kousek do baráku (prodejce), tak si ji chci jít v týdnu omrknout a uvidíme. Můj rozpočet na auto je cca těch 420k, více už dávat nechci… a nebo si ještě počkám. Teď mám Golfa V v super stavu, připravený na zimu, tak s ním ještě vydržím a budu to řešit až sleze sníh a třeba se objeví další zajímavý kousek.

pavproch: já nejsem zas takový zastánce rychlé jízdy, rozuměj že to nepotřebuju protáčet a lítat s tím jak blázen, mě se to auto strašně líbí po stránce vzhledu, a navíc v tomhle kousku je myslím docela slušný motor.
xyron

#6 Příspěvek od xyron »

jerrry87 píše:Jsem právě rozhodnutý pro Coupé. Teď mě asi ukamenujete, ale občas budu potřebovat s autem vyjet i v zimě

Kabrio v zimě žádný problém nemá... ba naopak má výkonější topení než coupe... akorát to musíš mít v garáži jinak by brečelo :?

jerrry87 píše:xyron: Ta bílá barva se mi právě hrozně moc líbí, každý máme jiný vkus :) ještě se optám, protože se v tom až tak nevyznám, co přesně navíc za výbavu by tam mělo být?

Ok, jestli se ti líbí...
Tady si najdi E85/E86 .. preisliste .. v něm je katalog, co vše BMW nabízelo jako příplatkovou výbavu...
http://www.bmwarchiv.de/prospekte.html

Mě tam chybí určitě ty M-kový sedadla (je to opravdu VELIKEJ rozdíl, kor v bočním vedení), pořádnej volant (tento je hrozně tenkej, já si místo něho pořídil M-kovej za 9táců protože to prostě nešlo.. :-( ), já osobně bych 420 tisíc za auto bez navigace professional už dnes nedal, nemá to vůbec PDC (pípače parkování)..

jerrry87 píše:Když je budík v mílých, znamená to, že je auto zřejmě z USA, že? Také mě to zarazilo, že jsou tam primárně hodnoty v mílích a až pod tím v km/h. Nicméně proč by sis to kvůli tomu nekoupil?

Mám rád evropský auta, ty budíky by mě prudili už od začátku, sráží to cenu toho auta, bude to hůř prodejný atd.. atd.. navíc to dřív jezdilo na ten americkej mazut ....
jerrry87

#7 Příspěvek od jerrry87 »

xyron: díky za reakce. Garáž mám, to by byl hřích nechávat takové krásné auto venku. A co se týče té skládací střechy u kabria, to pak zabírá více místa na úkor kufru, ne? Nebo má Coupé i kabrio kufr podobně velký? (hned si jdu odpovědět přes Google) :)

Ty Mkový sedadla jsou pohodlnější nebo proč je preferovat? Když bych pak vybíral jiné Z4ky, jak na první pohled poznám tahle sedadla od těch obyčejných?

Zkusím za tu cenu mkrnout na mobile.de, jen mám trochu strach z dovozem a z vyzkoušení si auta v Německu… ale on to asi ve výsledku zas takový problém nebude.
pavproch

#8 Příspěvek od pavproch »

sportsicny poznáš snadno - podle podkolenního prodloužení sedáku

Obrázek

dovoz z reichu - není sa třeba ažtakmoc teho bát tady sem popsal svoje zkušenosti
xyron

#9 Příspěvek od xyron »

Jo pavproch ma v podstate pravdu. U Z4 je to jeste jednodussi, mkovy maji integrovanou operku hlavy, obyc sportovni maji vysuvnou... a nemaji v podstate bocni vedeni... ver v tomto zkusenym lidem, ty sedadla za to opravdu stoji...

ad dovoz z nemecka... je to uplne v klidu, neni se ceho bat. Ja to ted v zari absolvoval poprve a pohoda...

tady jeste trochu vic info o dovozu opet ale made in pavproch

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=124222

ad kufr u kabria... 240 litru pokud je prostor strechy aktivni, 260 litru pokud je zavreny a nelze stahovat... do kufru se v klidu vejdou dve basy piva, nebo velkej kufr... navic tam je jeste misto v bocich... nemel jsem s tim za 4 roky jezdeni v Z4 problem vcetne delsich dovolenych v zahranici... :D
Etien

#10 Příspěvek od Etien »

do kufru e85 se vejde 10 baliku dobre vody... ano, baliku po 6 x 1,5 litru 8)
jerrry87

#11 Příspěvek od jerrry87 »

prima, hned jsem zase o něco chytřejší :) normálně jste mě nahlodali, že začínám přemýšlet o tom kabriu, když se s tím dá bez problémů lítat i v zimě (druhá věc je náhon na zadní kola, ale to už si budu muset zvyknout) :)

Asi budu dále obrážet inzeráty a sledovat mobile.de, než narazím na nějaký pěkný kousek. Moc díky za rady!

xyron: V podpise vidím, že prodáváš svoji Z4, neměl bys někde detail inzerátu? Zkoušel jsem hledat v bazaru, ale nic od tebe jsem tam nenašel.
pavproch

#12 Příspěvek od pavproch »

@xyron: ouuuchaaaa.... na to, že mám tady stejné vlákno (o dovozu) jako na AF sem zapoměl, sorráč.... :oops:
Andre

#13 Příspěvek od Andre »

Pokud budeš jezdit často v zimě doporučuju přikoupit hardtop. Navíc to dost změní look roadsteru. Nasazení zabere asi 3 minuty.
Přílohy
1000408e.jpg
1000408e.jpg (103.49 KiB) Zobrazeno 3732 x
1000409e.jpg
1000409e.jpg (128.08 KiB) Zobrazeno 3732 x
xyron

#14 Příspěvek od xyron »

jerrry87 píše:normálně jste mě nahlodali, že začínám přemýšlet o tom kabriu, když se s tím dá bez problémů lítat i v zimě (druhá věc je náhon na zadní kola, ale to už si budu muset zvyknout) :)

Jizda v Z4 bez strechy je uplne jina jizda v aute.. dokud nezkusis, tak to nepochopis... ja bych si kupe nekoupil, manzelka mi rekla ze si neumi predstavit ze bychom nemeli kabrio.. asi tak..

jerrry87 píše:xyron: V podpise vidím, že prodáváš svoji Z4, neměl bys někde detail inzerátu? Zkoušel jsem hledat v bazaru, ale nic od tebe jsem tam nenašel.

viz SZ
xyron

#15 Příspěvek od xyron »

Etien píše:do kufru e85 se vejde 10 baliku dobre vody... ano, baliku po 6 x 1,5 litru 8)

Já teda piju vodu z vodovodu, ale jako pomůcku při vychvalování kabria máš u mě za JEDNA :D :palec:
TomikTT

#16 Příspěvek od TomikTT »

Ahoj, pár info o BMW Z4 a možná i prodej http://my-bmw-z4.blogspot.cz/
S některými názory, které tu padly i souhlasím. Ale jinak informace o BMW Z4, bych hledal spíš na zroadster.com (pokud rozumíš německy)
Dej si čas a dej si na výběru dobře záležet.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Marty_ »

:DDD
Kurna mi nejak chybi moje Sicko:(
Obrázek
jerrry87

#18 Příspěvek od jerrry87 »

díky za odpovědi :) jinak ten hardtop se používá jen na starší cabria ne, u těch novějších ročníků je ta skládací střecha už "pevná", nebo se pletu? já koukám na Z4ky od roku 2007 a výše, případně 2006 ale super stav.
Etien

#19 Příspěvek od Etien »

e85, e86 - platena strecha, moznost HardTopu
e89 - skladaci pevna strecha

rozdil mezi e85 a e86 je ciste kosmeticky v podobe blinkru atd.

rozdil mezi e85e86 a e89... to jsou dve naprosto odlisna auta... 8)
xyron

#20 Příspěvek od xyron »

Etien píše:e85, e86 - platena strecha, moznost HardTopu
e89 - skladaci pevna strecha

rozdil mezi e85 a e86 je ciste kosmeticky v podobe blinkru atd.

rozdil mezi e85e86 a e89... to jsou dve naprosto odlisna auta... 8)

E85 je kabrio, E86 kupe... rozdil je v karoserii, Etien si plete pojmy s dojmy v tomto pripade. Blinkry jsou jine mezi predfaceliftem a faceliftem u kabria(prelom cca 3/2006).. kupe si myslim delalo az facelift jen ...

Na to bile kupe jsi koukal na prvni generaci Z4 (tj E86), pokud z tebe ted vypadlo ze kdyz kabro tak radsi tu s pevnou skladaci strechou, tak se obavam ze budes muset sahnout hloubs do kapsy... u druhe generace (E89) pocitej minimalne pul mice, pokud chces vybavenou spis 600 - 800 tisic 8)
Odpovědět