Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E70 cestina do navigace Professional
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, auto by snad melo byt nekdy v breznu, nicmene uz ted dopredu shanim nekoho kdo by mel kontakt na clovicka co zvladne cestinu do E70. V Brne v Renocaru prodejce rikal, ze je nejaka Brnenska firma to pro ne dela do X3 a ze je jen otazka casu nez zacnou s E70. Jelikoz se ale neumi chovat tak jsem auto vzal jinde a ted shanim kontakt. Ti prazaci co jsou na hyperinzerci jeste E70 neumi.
Navigace v X3 je stará platforma (stejně jako E38, E39, E46 a E53), kde bylo možné aktualizovaz software přímo z CD (DVD) mechanice v autě, navíc čeština je neoficiální, nevydal ji BMW, ale vytvořil nějaký nadšenec, který instrukce přeložil. U nových řad (platforma CCC) se to dělá pouze v servisu na SSS, takže pochybuju, že bude čeština v blízké době dostupná.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Už jo, neofiko čeština od http://www.autacesky.cz/produkty/bmw-idrive/ za 25 klacků.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Včera mě od toho v servisu odrazoval, prý hrozí ztráta záruky a anvíc při dalším servisu, jak budou dělat aktualizaci, tak to přepíšou zpět. Jak jsem koupil,tak prodávám - jsem u BMW rookie.
Můžu jen dotázek - nenašel jsem nikde u navigace možnost zadání cíle dle souřadnic. Jde to či nikoliv?
Děkuji
TOm
Můžu jen dotázek - nenašel jsem nikde u navigace možnost zadání cíle dle souřadnic. Jde to či nikoliv?
Děkuji
TOm
-
- Kontaktovat uživatele:
neofiko instalace, protože ofiko ČJ není
Pokazit se to nemůže, pže to je jen přeložený orig systém.
Jestli nemyslej pokazit to, že iDrive padá sám o sobě:)
A pokud vím, tak aktualizaci vám sami od sebe neudělaj, jedině na vlastní žádost. Nikdy nedělaj nic navíc, než musej:)
Samozřejmě je lepší před nahráním aktualizovat na nejnovější SW a pak nahrát češtinu.
Kdyžtak více info na mých stránkách.

Pokazit se to nemůže, pže to je jen přeložený orig systém.
Jestli nemyslej pokazit to, že iDrive padá sám o sobě:)
A pokud vím, tak aktualizaci vám sami od sebe neudělaj, jedině na vlastní žádost. Nikdy nedělaj nic navíc, než musej:)
Samozřejmě je lepší před nahráním aktualizovat na nejnovější SW a pak nahrát češtinu.
Kdyžtak více info na mých stránkách.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mam ověřeno - přehráním systému zaniká záruka ...
Při "špatné" instalaci se pokazit může více věcí a některé nemusí být na první pohled zřejmé - polovina auta je založena na softwaru, který se při tom "upgraduje"
jinak ta cena za pár českých věcí je docela na nic ... pouze v navigaci musím hledat věci pod jejich názvem (ne pod českým)
Při "špatné" instalaci se pokazit může více věcí a některé nemusí být na první pohled zřejmé - polovina auta je založena na softwaru, který se při tom "upgraduje"
jinak ta cena za pár českých věcí je docela na nic ... pouze v navigaci musím hledat věci pod jejich názvem (ne pod českým)
-
- Kontaktovat uživatele:
PerNox píše:Tak mam ověřeno - přehráním systému zaniká záruka ...
Ale prd

každá jednotka má svůj vlastní FW... a tudíž se češtinou upraví jen SW jednotky CCC. Do ostatních jednotek se nedostaneš.
Když vyndáš navigaci, tak auto nepřestane jet

Při špatné instalaci se nestane nic jiného, než to, že nenaběhne systém CCC.
Nic horšího se stát nemůže

jednotky nejsou propojeny tak, aby pri nezfukcneni jedne neslo pracovat se druhou
dalsi vec je, ze zasahem do jednotek zanika zaruka, to ano
pri zapisovani dat do nekterych jednotek hrozi naruseni a zniceni jednotky, prave to se stalo znamemu, kdyz pocestoval jinemu memu znamemu e60, zesralo se to a typ vysolil 25litru za novou jednotku
pri zapisovani dat do nekterych jednotek hrozi naruseni a zniceni jednotky, prave to se stalo znamemu, kdyz pocestoval jinemu memu znamemu e60, zesralo se to a typ vysolil 25litru za novou jednotku
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Killca píše:jednotky nejsou propojeny tak, aby pri nezfukcneni jedne neslo pracovat se druhou
a dobré je, že špatným přehráním se ta jednotka nezničí, jen se někde přepíše něco co nemělo a tudíž jen nenaběhne.
Vše je opravitelné, jen se tomu musí umět

mno ja to samo nemuzu rict na 100% ale ten kluk je celkem profik pres elektroniku, tak bych cekal, ze o tom neco bude vedet
kazdopadne kdyz flashujes firm v telefonu a v pulce to vypnes tak to taky muzes jeste dat do kupy? Me bylo receno, ze ne, tak nevim
to samy i treba takova zakladni deska v pc, kdyz flashujes bios a padne to, to se taky da dat do kupy? jestli jo, tak bych docela rad nejaky kontakty na cloveka, ktery to zvladne
jako prijde mi to logicke, prece jen se jedna o soft, coz je manipulativni zalezitost, dokud nerupne HW, ale zase na druhou stranu, pokud mame presne definovany za jakych okolnosti se muze nahravat do pameti a my tyto okolnosti nedodrzime, muze odejit i samotny HW a pak uz zrejme kouzla nepomuzou
kazdopadne kdyz flashujes firm v telefonu a v pulce to vypnes tak to taky muzes jeste dat do kupy? Me bylo receno, ze ne, tak nevim
to samy i treba takova zakladni deska v pc, kdyz flashujes bios a padne to, to se taky da dat do kupy? jestli jo, tak bych docela rad nejaky kontakty na cloveka, ktery to zvladne
jako prijde mi to logicke, prece jen se jedna o soft, coz je manipulativni zalezitost, dokud nerupne HW, ale zase na druhou stranu, pokud mame presne definovany za jakych okolnosti se muze nahravat do pameti a my tyto okolnosti nedodrzime, muze odejit i samotny HW a pak uz zrejme kouzla nepomuzou
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
no jo, ale tímhle neflashuješ "bios"
ale jen systém, je to stejný jako u kompu, pže ta navigace je komp.
Sice to shodíš, ale zase to rozběhneš.
Už jsem jich pár shodil a i rozchodil.
Jak BMW MK3, 4, tak CCC, renaulty, peugeot.
To by byli soudruzi sami proti sobě, kdyby to šlo takhle lehce shodit.
Poslední dobou se mi daří snad každá třetí MK3 shodit,
pže mechaniky maj už moc nalítáno a maj špatnej laser.
Takže v půlce flashování se zasekne a přestane číst.
ale jen systém, je to stejný jako u kompu, pže ta navigace je komp.
Sice to shodíš, ale zase to rozběhneš.
Už jsem jich pár shodil a i rozchodil.
Jak BMW MK3, 4, tak CCC, renaulty, peugeot.
To by byli soudruzi sami proti sobě, kdyby to šlo takhle lehce shodit.
Poslední dobou se mi daří snad každá třetí MK3 shodit,
pže mechaniky maj už moc nalítáno a maj špatnej laser.
Takže v půlce flashování se zasekne a přestane číst.