Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 kontrola tlaku v pneu+kontrola brzd. obložení
jak je to u X5 s vyrušením hlášení chyby ojetých destiček? Dal jsem nové destičky, ale chyba svítí pořád. Jak ji vyruším? Nemusím s tím náhodou do servisu na PC?
A druhej dotaz. Na zimní koloa jsem nějak opomenul koupit ventilky hlídající tlak. Takže celou zimu mi na přístrojovce svítila červená kontrolka nízkého tlaku. Dal jsem letní, v servisu mi ručně, zmáčknutím knoflíku u řadičky, chybu vymazal. Teď jsem přefukoval kola na plyn. Kola jsem měl prázdná, ale chybu mi to nehlásilo, jak je to možné? Dal jsem i zpět zimní a chyba nikde....
A druhej dotaz. Na zimní koloa jsem nějak opomenul koupit ventilky hlídající tlak. Takže celou zimu mi na přístrojovce svítila červená kontrolka nízkého tlaku. Dal jsem letní, v servisu mi ručně, zmáčknutím knoflíku u řadičky, chybu vymazal. Teď jsem přefukoval kola na plyn. Kola jsem měl prázdná, ale chybu mi to nehlásilo, jak je to možné? Dal jsem i zpět zimní a chyba nikde....
-
- Kontaktovat uživatele:
Skrtic píše:lospiratos píše:na pc si musis nastavit od kolika do kolika aby ti to hlasilo najdes to v manualu
hmmm, ale jakto, že jsem předtím nic nenastavoval a přesto mně to hlásilo? Nebo chceš říct, že si to musím nastavit po každém zmáčkuntí toho knoflíku???
přečti si v návodu k použití auta jak vlastně funguje a jak se obsluhuje ten systím měření tlaku v pneu. Měří se to podle otáček na daném kole. Systém si můžeš pomocí stisknutí/podržení tlačítka sám nastavit nebo překalibrovat
-
- Kontaktovat uživatele:
Skrtic píše:to je pořád - přečti si návod, přečti si návodAle já ho nemám v češtině
Ale koukám, že si ho budu muset pořídit.
Takže když na místě vypustím kolo, tak to nic nezaznamená?
A jak je to s vyrušením chyby těch destiček, nevíte někdo?
hele kdyz vypustis kolo tak je jasny ze zaznamena , nam to napriklad funguje aniz bych neco nastavoval jsou tam origo kola gumy jak maj bejt atd .. no ale kdyz jsem vyndaval baterku a nabijel tak pote jsem musel nastavit tlak kterej vlastne chci aby mi to hlidalo jestli me chapes proste ti to hlida urcity rozmezi tlaku ktery si nastavis a je tam,, kazdej to ma rad jinak " tak proto ta moznost

jinak navod ceskej v autecu za cca 500kč taky se porizoval.
s chybama desticek bych zajel do servisu kde ti to normalne vymaznou nebo bych zkontroloval co maz za desky a jestli ty draty sedej tak jak maj

lospiratos píše:Skrtic píše:to je pořád - přečti si návod, přečti si návodAle já ho nemám v češtině
Ale koukám, že si ho budu muset pořídit.
Takže když na místě vypustím kolo, tak to nic nezaznamená?
A jak je to s vyrušením chyby těch destiček, nevíte někdo?
hele kdyz vypustis kolo tak je jasny ze zaznamena , nam to napriklad funguje aniz bych neco nastavoval jsou tam origo kola gumy jak maj bejt atd .. no ale kdyz jsem vyndaval baterku a nabijel tak pote jsem musel nastavit tlak kterej vlastne chci aby mi to hlidalo jestli me chapes proste ti to hlida urcity rozmezi tlaku ktery si nastavis a je tam,, kazdej to ma rad jinak " tak proto ta moznost![]()
jinak navod ceskej v autecu za cca 500kč taky se porizoval.
s chybama desticek bych zajel do servisu kde ti to normalne vymaznou nebo bych zkontroloval co maz za desky a jestli ty draty sedej tak jak maj
Destičky jsou v pohodě. Prostě byly sjeté, začly hlásit chybu. Vyměnil jsem je, dal jsem nové, ale chyba svítí dále. Bude potřeba ji buď nějak ručně, nebo přes PC vymazat. Nechce se mi jezdit kupu Km jen kcůli vymazání chyby
-
- Kontaktovat uživatele:
Zajímá mne vaše zkušenost s kontrolou tlaku u X5 model E70. Já s tím mám obrovské problémy, protě to nefunguje ani když je tlak v pneu 0 a protože se jedná o run flaty ani se to moc nepozná na jízdních vlastnostech na rovné silnici a je to tak akorát na rozbytí. Nikde nejde nastavit rozsah tlaku, pouze aktivace. Máte někdo zkušenost s tím, že to vůbec funguje? Dík.
Killca píše:pokud se nekomu nechce kupovat a menit cidlo opotrebeni desticek, melo by stacit strihnout privod ke staremu cidlu a ty dva draty spojit do sebe, potom pockat az se brzdy smazou nebo smazat na diagu
Počítač mi hlásí na E53 CHECK BRAKE LINING a svítí červené kolečko s vykřičníkem. Poznám které čidlo mám odpojit abych nemusel střihat všechny? Samozřejmě že už destičky i senzory objednávám.
Jestli se nepletu tak to může být jakékoliv kolo a tedy potřebuji nové všechny 4 senzory a všechny destičky nové. Chci koupit ATE desky a senzory a kotouče ještě nechat. Vypadají dost dobře. Vaše názory a připomínky prosím?