Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E53 při rozjezdu divný zvuk - vyreseno
Ahoj,
nyní řešíme problém, který se dříve objevoval jen náhodně a teď už se děje pořád.
Při svižnějším rozjezdu (ale ne žádnej plnej plyn) se z auta v přední části ozývá kovový zvuk, něco jako když se protáčejí zuby přes zuby nějaké převodovky nebo poloosa si ještě tak dokážu představit.
Někdo říká rozvodovka, že prý odcházejí. Někdo říká poloosa!
Někdo nějakou zkušenost?? Hlavně nevím jak to zjistit co to je... Do BMW??
Díky
nyní řešíme problém, který se dříve objevoval jen náhodně a teď už se děje pořád.
Při svižnějším rozjezdu (ale ne žádnej plnej plyn) se z auta v přední části ozývá kovový zvuk, něco jako když se protáčejí zuby přes zuby nějaké převodovky nebo poloosa si ještě tak dokážu představit.
Někdo říká rozvodovka, že prý odcházejí. Někdo říká poloosa!
Někdo nějakou zkušenost?? Hlavně nevím jak to zjistit co to je... Do BMW??
Díky
je to rozvodovka,jen se to po mailu blbě diagnstikuje,nejspíš ti v ní přeskakuje řetěz,ten se u nich vytahá prolez forum,někdo je tady repasuje,já dal novou,ale je to 50tis.... jinak je i možné,že se ti v ní protáčí kardan,ale to by se to nechtělo rozjet a myslím,že by už vypadl...
to mám taky za sebou
to mám taky za sebou

prepacte, ze obnovujem tri roky staru temu, ale hladam niekoho, kto by mi vedel poradit s tymto problemom. Mam X3 2.0d manual 110kw a problem sa prejavuje rovnako ako u kolegu - tj. trhanie pri rozbiehani, po pusteni plynu, atd. Ak si predstavim, ako tam preskakuje natiahnuta retaz, zvuk a trhanie presne sedia k tomuto problemu.
Staci teda rozvodovku/pridavnu prevodovku ATC400 rozobrat a vymenit iba natiahnutu retaz za novu (samozrejme, ak teda nebudu znicene zubky na kolieskach)??? Auto je pojazdne.
Ak niekto vie pomoct, prosim o reakciu, radu.
Pripadne, ak to niekto vie opravit, prosim o kontakt - v ČR som pravidelne, rozvodovku prinesiem hocikde.
Staci teda rozvodovku/pridavnu prevodovku ATC400 rozobrat a vymenit iba natiahnutu retaz za novu (samozrejme, ak teda nebudu znicene zubky na kolieskach)??? Auto je pojazdne.
Ak niekto vie pomoct, prosim o reakciu, radu.

Pripadne, ak to niekto vie opravit, prosim o kontakt - v ČR som pravidelne, rozvodovku prinesiem hocikde.
Pánové v 99 % je na vině vytahaný řetěz, který se dá za slušnou cenu vyměnit a vše je OK. V případě zájmu se ozvěte řetěz umím sehnat i vyměnit. Cena podle typu 7 - 10000Kč. mirek@tgpneu.cz, 777 200 466