ZDravim,
prosim o radu: pri jizde jsem slyšel nahle takove male bouchnuti kdesi ve predu motoru. Mam X5.2002, kdyz jedu tak auto vytaci a pomalu radi , dostane se az na 5tku ale prijde me ze tam nejde turbo, da se stim nekam dojet ale motor nema silu zadnou a kapku vice huci.
Nevite cim to je ? myslel sem puvodne ze je to prevodovka ale ted to vidim na turbo , resp. me rikali neco o diesel pumpe, kterou jsem uz jednou menil.
Diky za nazory
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E53 Turbo , diesel pumpa
Jenom taková úvaha:pokud to jde do otáček ale nejede nemá výkon tak by to taky mohla být váha vzduchu,už sem to zažil a je to dobrej opruz,auto řve ale nejede,je to jako kdyby ho někdo držel za prdel,ale to se dá na diagnostice zjistit.Možná už jste tuhle možnost vyloučily,nevím.Ono záleží jak je poškozená,kdýž mně to dělal passat,tak sem vypnul motor hned nastartoval a kousek to zase jelo normálně,ale fakt jenom kousek.Ona může v některých režimech fungovat,třeba po rovině když člověk ten plyn jenom lechtá ale jak příjde kopeček tak auto zvadne.
farel píše:Jenom taková úvaha:pokud to jde do otáček ale nejede nemá výkon tak by to taky mohla být váha vzduchu,už sem to zažil a je to dobrej opruz,auto řve ale nejede,je to jako kdyby ho někdo držel za prdel,ale to se dá na diagnostice zjistit.Možná už jste tuhle možnost vyloučily,nevím.Ono záleží jak je poškozená,kdýž mně to dělal passat,tak sem vypnul motor hned nastartoval a kousek to zase jelo normálně,ale fakt jenom kousek.Ona může v některých režimech fungovat,třeba po rovině když člověk ten plyn jenom lechtá ale jak příjde kopeček tak auto zvadne.
presne jak popisujes az nato ze kopecek to nezvladne nebo jo ale tak 30km/hod. proste neni vykon. ale jinak jak rikas kdyz to lechtas tak to jde .. nesmi to clovek hrotit a musi byt rovina...
měl bych taky jednu vélmi laickou úvahu. Stalo se mi minulou (nebo možná už předminulou) zimu, že jsem měl auto na inspekci, odpoledne jsem to vyzvedl, po městě v pohodě a když jsem vyjel mimo město, tak jsem skoro nevyjel první malej kopeček. Hukot, žádná síla. Tak zastavím, volám do servisu, přijel majitel, projel, sundal dekl z motoru, prohlásil, že toho vola co to dělal vyhodí na dlažbu a zasunul do sebe rozpojený plastový potrubí (už nevím odkud kam to bylo) a bylo po závadě.