Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E53 spotreba
4.4i dalkova po dalnicich v uplnem poklidu neco pres 13l..
mesto - ja 17, zena 19 ...
kdyz clovek jezdi okresky tak nejak normlane s obcasnym predjizdenim, tak kolem 15
kazda cesta je jina, VZDY zalezi na noze ... a na chuti na to obcas slapnout (ktera se tezko kroti
)
pres 20 jsem tam jeste na pocitaci nevidel ....
mesto - ja 17, zena 19 ...
kdyz clovek jezdi okresky tak nejak normlane s obcasnym predjizdenim, tak kolem 15

kazda cesta je jina, VZDY zalezi na noze ... a na chuti na to obcas slapnout (ktera se tezko kroti

pres 20 jsem tam jeste na pocitaci nevidel ....

signum píše:Mám 4,4 předface. No.... nevím,ale při 100 km/hodinu na tempomat Praha-Liberec 10,3) Pod 10 jsem na palubáku neviděl. Naopak 21,5 jsem tam měl na trase Praha-Brno pod hodinu... Jinak palubák průměr 15,6 l/100km , ale v realu trošku víc. To je moje zkušenost.
to je pak mazec, s X5 prumer na tak dlouhe trase pres 200km/h

asi uplne prazdna cesta, co?

u nas neni zadna rovna dlouha cesta, kde bych vydrzel jet 100km/h konstantne

-
- Kontaktovat uživatele:
ajfel píše:signum píše:Mám 4,4 předface. No.... nevím,ale při 100 km/hodinu na tempomat Praha-Liberec 10,3) Pod 10 jsem na palubáku neviděl. Naopak 21,5 jsem tam měl na trase Praha-Brno pod hodinu... Jinak palubák průměr 15,6 l/100km , ale v realu trošku víc. To je moje zkušenost.
to je pak mazec, s X5 prumer na tak dlouhe trase pres 200km/hto se divim, ze ta spotreba byla celkem nizko ...
asi uplne prazdna cesta, co?na to nemivam stesti
u nas neni zadna rovna dlouha cesta, kde bych vydrzel jet 100km/h konstantne
No ono ale Liberec Praha také není rovná cesta, mezi Libercem a Turnovem je to kopcovité!!!!
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
A co etanol 85 ? Uz jste to nekdo zkousel ? Prej na to jezdi lidi bezne bez urpavy motoru, ale sviti kontrolka motoru, coz asi neni ta spravna cesta.
Ja jsem ted koupil jednu starsi X5tku a chystam se prave na rechip na pouziti tohoto paliva.
Cena 27Kc/litr je bez ztraty na vykonu (oproti LPG) velkym lakadlem. Cena za upravu jednotky se taky pohybuje jinde, nez pri prestavbe na plyn, nehlede na to, ze neprijdete o nahradni kolo a nemate v kufru natlakovanou bombu
Dle kamarada z BMW jsou ty motory na to uzpusobene (takze by to nemelo rozezrat nic po ceste v palivove soustave) a udajne by snad mohl od nemcu dostat nejaky soubor primo ke konkretnimu vozu, kde se da prave prenastavit auto na provoz na ethanol 85.
Pokud s tim teda nekdo mate zkusenost, sem s tim
Ja jsem ted koupil jednu starsi X5tku a chystam se prave na rechip na pouziti tohoto paliva.
Cena 27Kc/litr je bez ztraty na vykonu (oproti LPG) velkym lakadlem. Cena za upravu jednotky se taky pohybuje jinde, nez pri prestavbe na plyn, nehlede na to, ze neprijdete o nahradni kolo a nemate v kufru natlakovanou bombu

Dle kamarada z BMW jsou ty motory na to uzpusobene (takze by to nemelo rozezrat nic po ceste v palivove soustave) a udajne by snad mohl od nemcu dostat nejaky soubor primo ke konkretnimu vozu, kde se da prave prenastavit auto na provoz na ethanol 85.
Pokud s tim teda nekdo mate zkusenost, sem s tim

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i