Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 a teren ??

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
vik2

#1 Příspěvek od vik2 »

jezdite s tim nekdo i mimo cesty?
polnacky, louky, nebo snad dokonce blato??
Zajima me na co to auto ma a co vydrži.
signum

#2 Příspěvek od signum »

S těžkým terénem to zas taková sláva není,ale na druhou stranu to musíš brát tak,který auto,co je čistokrevný offroad dokáže na silnici to,co X5-ka ( třeba max konstrukční rychlost 230 km/h v techničáku ), o jízdním komfortu nemluvě.
vik2

#3 Příspěvek od vik2 »

To je me jasny. Zadnej tezkej teren, na to urcite stavene neni...

Ale jezdi nekdo z vas aspon do lehkeho? Zajimalo by me kdo kam zajel a jak se auto chovalo.
pindour
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pindour »

vyjede to dost, záleží dost na pneu a podkladu.
x5 je dost těžká a klouže setrvačností.
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mike-ee »

Jak je psáno výše, gumy udělají hodně. Dále tě může omezit světla výška, ale kde jsem většinou potřeboval, tam jsem dojel. Na pevném povrchu to jde a v zimě to chce trošku práce s plynem a zkoušet se systémem bez.... Nedá se popsat co to projede a co ne. To by chtělo konkrétní otázku. Zkus hledat na youtube a něco najdeš. Hold to není offroad a když něco potřebuju projet nestačí jen hrubá síla ale třeba i trošku logiky, a když už jedu tak hlavně nezastavovat :lol:

P.S: Kdybych věděl že se budu pohybovat mimo cesty častěji, podíval bych se i na ostatní konkurence, třeba kolega ze stutgartu toho dokáže docela hodně mimo terén a nemá problémy na silnici.
donaifel

#6 Příspěvek od donaifel »

Obrázek
Obrázek

Tak prikladám pár takých mierných foto. Ja jazdím off road závodne na špeciále a X5 bruchoplaz mám na jazdu po ceste a na trochu zábavy.
No ako sa tu popísalo, tak všetko je na gumách, výške podvozku , uzávierky, prípadne redukcia. X5 nemá nič z toho. Aj napriek tomu sa dá zobrať do terénu keď sa nebojíte to trochu obúchať o zem :)

V každom prípade len pre také porovanie mám aj Santa Fe 2009 a v teréne sa správa lepšie lebo sa tam dá rozdeliť pohon 50-50. Kdežto Xdrive keďsa napríklad ide do prudkého kopca, tak ide, ide pokiaľ neostane stáť a potom začne prerozdelovať silu keď už je neskoro a vymýšla ktoré koleso čo má robiť. U Santa Fe stále idú všetky a preto ani nezastaví.

V každom prípade sa dá aj s X5 zablbnúť
donaifel

#7 Příspěvek od donaifel »

Obrázek
Obrázek
Přílohy
4.jpg
4.jpg (69.97 KiB) Zobrazeno 4329 x
3.jpg
3.jpg (124.77 KiB) Zobrazeno 4329 x
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mike-ee »

donaifel: Už si nevzpomínám jak to bylo minulou zimu s X6 když jsem blbnul, ale když vypneš DSC tak se pořad přeřazuje síla na různé kolo automaticky?

Mám totiž pocit že ve starší x5 co jsem jezdil předtím a ze které pramení mé "off" road zkušenosti když jsem deaktivoval DSC, tak právě podle mně docházelo k přenosu síly v jednom poměru bez dalšího přerozdělování.
donaifel

#9 Příspěvek od donaifel »

U týchto nových vozov je to tak, že ak vypnes ESP, tak síce idú všetky kolesá ale len kým trochu nekrížiš. Akonáhle začneš krížiť nápravu, tak sa točí len koleso, ktoré je odlahčené a to zaťažené stojí.
Preto off roady vyuýívajú uzáavierky. ESP sa dá povedať, že ich tak trochu nahrádza pretože vtedy sa odlahčené koleso pribrzdí a dá silu do zaťaženého kolesa.
ajfel

#10 Příspěvek od ajfel »

http://www.autoweb.cz/bmw-x5-v-terenu/
http://www.bmwrevue.cz/clanek.php?id=152

.. ale nic z toho jsem nezkousel ani to neplanuju ...
ale na zimu se tesim :)
donaifel

#11 Příspěvek od donaifel »

a prečo nie? Však načo to auto máš? Kľudne choď do terénu.
ajfel

#12 Příspěvek od ajfel »

na co ho mam? na to, abych tam nacpal bez problemu 3 autosedacky (treba do e60 to tak uplne pekne nejde) .. a na to, aby se s tim manzelce jezdilo po meste lip nez s delsim sedanem nebo kombikem ..
a to se povedlo - auticko si manzelka pochvaluje a je moc spokojena ..
terenni ambice nemam a ani me to nelaka ;)
Ivo
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Ivo »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No také jsem to testoval a průchodnost je dobrá !!!!! Normálně to kluci jezdí na kroskách tak já to projel X5 :wink:
speedfred

#14 Příspěvek od speedfred »

ja som bol trochu zadriftovat po novom snehu ,ale tu vahu auta je hodne poznat.lepsie si zablbnem s feliciou :cry:
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mike-ee »

speedfred, tak to nvm jestli bych souhlasil. Mně to teda s X5 bavilo náramně, jenom to chce prostor a vypnout elektroniku :) ale jinak mně to vždy v zimě s 4x4 bavilo :)
speedfred

#16 Příspěvek od speedfred »

jasne ze je to fajn zablaznit s 4x4,ale mal som na mysli,ze teraz treba viac placu na blbnutie,lebo ked sa X5 odtrhne tak sa horsie zvlada ako lahsie auta typu E30,felina a pod.
je my ale jasne ,ze toto auto nebolo stvorene na blbnutie
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od svejda_BMW »

Velmi zajímavý příspěvky.. Pokukuju po X5 - 3,0d - 160kw kolem roku 05.. Měl by někdo praktický zkušenosti na co si dát pozor při koupi?

Jinak neni nad to si zablbnoutv v poctivý e30-ce ...

http://www.youtube.com/watch?v=soKXBS6qphI&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=DodW3_PQ ... re=related

Vždycky mi to pomůže na chvíli zapomenout na denní starosti :lol: :lol: :lol:
Frogger
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Frogger »

:lol:

Jak dopadlo to druhé video?
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od svejda_BMW »

jo to zařval motor na spodku a trubo. při takovymhle ježdění se motory měněj často :)
Odpovědět