Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E53 3.0D bufik
Kortys píše:Po nastavení času zapnutí bufiku se nerozjede, dioda na navigaci normálně bliká. Jde o závadu, nebo něco dělám špatně? Nejspíš asi bude vadná žhavící svíčka.
musi byt dost paliva v nadrzi ( cca pres 20litru min ), teplota musi byt nizsi nez asi 5 stupnu. dioda ta blika cervene, to je ok. pokud mas plnou nadrz, ses nekde kde je pod nulou (coz nevim kde

Co se týče dálky pavel 530d tak možná to nemáš spárovaný.ovladač s jednotkou.Když se třeba mnění baterka tak se to musí spárovat.Teď jsem Tě našel v tomhle tématu "dalk.ovladani webasto",takže pokud máš jen ON,OF tak by to mnělo jít tak že vytáhneš pojistku vebasta 5Am na 5 s.dáš ji spátky a do 5 s zmáčkneš a držiš OF,kontrolka musí chvíly svítit,pokud bliká není spárováno.
-
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o radu s X5 E53 r.v.2006. Dokoupil jsem Telestart T91 a nechce se bufik rozjet. Zapojil jsem 1 + 12V, 6 zem a 2 data, případně na 3 impulz 12v cca 5sec. Nenaskočí ani při přivedení přímo 12v na ovládací vodič (bílozelený). Nemůže na to mít vliv venkovní teplota? Mě se totíž normálně spouští až při cca - 3st.
Děkuji Kortys
Děkuji Kortys
farel píše:Co se týče dálky pavel 530d tak možná to nemáš spárovaný.ovladač s jednotkou.Když se třeba mnění baterka tak se to musí spárovat.Teď jsem Tě našel v tomhle tématu "dalk.ovladani webasto",takže pokud máš jen ON,OF tak by to mnělo jít tak že vytáhneš pojistku vebasta 5Am na 5 s.dáš ji spátky a do 5 s zmáčkneš a držiš OF,kontrolka musí chvíly svítit,pokud bliká není spárováno.
Díky vyzkouším a dám vědět.
Ještě dneska jsem koupil nové baterky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o radu, kde by ještě mohla být chyba. Nechal jsem si překodovat topení na nezávislé. Vše je OK, nechá se zapnout jak na navigaci tak ovládáním z kufru. Topení naběhne, po chvíli se zapne inter. větrák, ale běží to max. 9-10min. (řekl. bych že na to má vliv venkovní teplota) Při -5st. to běželo asi 5min. , při -18st. asi těch 10min. Jedná se o X5 E53 r.v.2006.
Dík Kortys.
Dík Kortys.
-
- Kontaktovat uživatele:
pindour píše:Webasto se přehřeje a vypne
To ne, hadice jsou lehce teplé, vodní čerpadlo běží. Spíš to vypne nějaké teplotní čidlo. Palubní P.C. mi ve skrytých funkcích (snad položka 7) ukázal při vypnutí cca 2st, což je teplota při které se mi topení zapiná automaticky při nastartování. Výchozí teplota byla -15st.
nejčastěji odchazí nezavisla vodní pumpa potom se webasto nezpne zkuste diagnostiku bmw http://www.bmwlux.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
bmwlux píše:nejčastěji odchazí nezavisla vodní pumpa potom se webasto nezpne zkuste diagnostiku bmw http://www.bmwlux.cz
Dík, ale psal jsem, že vodní pumpa běží.
-
- Kontaktovat uživatele:
Prý se musí použít orig. Telestart Webasto a zapojit datový výstup 2.
Nelze použít levnější variantu T91 od VW a tudíž spustit 12v do vývodu 1 Webasta. Respektive spustit lze, ale pouze pokud je auto probuzené, po uspání hodí chybu komunikace a musí se vymazat závada.
Samovolné vypínání topení mi způsobovala řídící jednotka Webasta (ovládací tranzistor).
Nelze použít levnější variantu T91 od VW a tudíž spustit 12v do vývodu 1 Webasta. Respektive spustit lze, ale pouze pokud je auto probuzené, po uspání hodí chybu komunikace a musí se vymazat závada.
Samovolné vypínání topení mi způsobovala řídící jednotka Webasta (ovládací tranzistor).