Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 od 2003 (facelift) Koupe

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
BMWACS

#1 Příspěvek od BMWACS »

Dobrej,
chystám se pořídit BMW X5 od roku 2003 tedy po faceliftu. Jaký mi doporučíte motor při ročním nájezdu cca 15 000km : dálnice 40% Město 20% běžné silnice mimo město 40%.
Spotřeba mě zajímá ale nerad bych abych ušetřil na palivě, ale mnohem větší částky dal do oprav naftového motoru. Dále také nechci nějaký velký obsah takže buď 3.0i nebo 3.0d víc ne.
S BMW zatím žádné zkušenosti nemám, doposud sem měl pouze Hyundai Santa Fé. Četl jsem něco o vzduchových podvozcích ze kterých mám ale docela strach tak mě zajímá jestli jsou standartně ve všech X5. Vzhledem k tomu že sem měl doposud Santa Fe se mi ani nezdá o maximální výbavě X5 ale co bych v autě určitě chtěl mít :
Xenonové světlomety, kožené sedačky nejlépe sportovní, ty sedačky aby byly určitě vyhřívané a elektricky ovládané kdyby byly s pamětí tím lépe protože s autem bude jezdit i manželka. Určitě nesmí chybět automatická klimatizace což si myslím že je u X5 standart. Loketní opěrka,elektricky ovládaná zrcátka. Jsou u X5 i el.zklopná ? třeba po zamknutí vozu ? Tempomat a málem jsem zapomněl že jedině automatickou převodovku.
Pokud můžete podělte se prosím o své zkušenosti s tímto automobilem, na co si dát při koupi pozor krom obvyklích věcí u standartních aut.
Auto bych chtěl aby mělo určitě maximálně do 200 000km,několik sem jich viděl na českých inzertních portalech a i na německých mobile.de a podobně ale ceny se dosti různí tak mi přibližte v jakých cenových hladinách mám vůz vybírat aby byl ve slušném stavu a jestli byste byl někdo ochotný popřípadě jet vůz až se objeví dojet prohlídnout, ideálně někdo kdo X5 má a nejlépe kdo má diagnostiku.
Děkuji Vám
ajfel

#2 Příspěvek od ajfel »

pozadavky jsou jedna vec, dostupna auta na trhu druha vec ..
nepsal jsi sve financni limity ...

ja mel pozadavek jenom "benzin" a "cenu" a cekal jsem skoro mesic, nez dovozce nasel najeka pekne auto v DE ...

ono najit udrzovanou x5 neni zadna sranda :)

drzim palce

petr
IvetaX5

#3 Příspěvek od IvetaX5 »

Pokud ti jde o zachovalej kousek tak budeš mít podle mě větší šanci sehnat nějakej benzín. Myslím, že nejzachovalejší může být benzín 4.4 kdy si to někdo koupil pro radost.
Rozdíl mezi tím živit 3.0 nebo 4.4 už se mi nezdá tak hroznej :lol:
Jinak já jsem scháněl něco částečně odpovídající mojí představě pět měsíců :?
Odpovědět