Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 3,0i Piskani pri jemnem pridani plynu

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Joshuax »

Zdarec,

resim docela otravne piskani asi z motoru (neda se presne specifikovat).

Projevuje se pri drzeni plynu v urcite poloze (nema vliv na otacky motoru). Podezdrivam nejakou elektroniku ktera reguluje plyn (nejaky kondenzatory nebo tak neco), ale asi to neni primo v pedalu, protoze to dela i kdyz jedu na tempomat a auto si mirne pridava samo.

Pro predstavu pridavam video uplne ciziho auta, kde to dela taky.
V case 5:39 je videt, ze tam neco piskne, dela to kdyz pridava a kdyz ubira jak ten pedal prejede jakoby pres to misto.
Otravne je to zejmena z toho duvodu, ze to je presne misto, ve kterem auto udrzuje konstatni rychlost, tzn pak to piska temer porad.

http://www.youtube.com/watch?v=4FcBtIWw ... re=related

Bylo podezdreni na membranu v odsavani par z motoru, to je cele vymenene vcetne vsech hadic, situace stejna.
sametak

#2 Příspěvek od sametak »

mám 3.0 d a píská mi to nepříjemně od 2-2.7 tis......jen někdy.....už sem dal jiný turbo....nic....taky nevim....
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Joshuax »

Tak ale u toho diesela kor v tech vyssich otackach bych to pocholil, ale u benzinu ?
danulah

#4 Příspěvek od danulah »

Joshuax píše:Tak ale u toho diesela kor v tech vyssich otackach bych to pocholil, ale u benzinu ?

Sem tam mi to taky pískne,ale nic hrozného to není a je to celkem příjemné,dělá to při razantnějším přidání plynu a to mám najeto 280t.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Joshuax »

Me to dela konstantne primirnem pridani jak pri ovladani plynovym pedalem, tak pri ovladani tempomatem, takze to vypada na nejakou elektroniku, nez na neco primo v motoru. Navic na te frekvenci by to z motoru do kabiny ani neproslo, takze to je jakoby nekde z podpalubovky.

Napada mne nejaky modul na elektronicke rizeni plynu, ktery bude asi nekde v tech mistech kvuli snimani polohy plynoveho pedalu ? To by ale nebyl problem jenom u X5, ale globalni minimalne pro BMW jako takove, nebot nepredpokladam, ze se takova vec dela na kazdy konkretni model, ale uzije se obecny modul.
Odpovědět