Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 Nema nekdo zkusenost?4.4i dulezite

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
pran22

#21 Příspěvek od pran22 »

mel sem to same jak pišes na moji x5 a problem byl ve svičkach dal sem obič ngk za 90 kc jednu a zatim jede dobre a najetoo uz 15 tisic
cajik8

#22 Příspěvek od cajik8 »

To me napadlo taky ze to zacalo trosku i na benzin az kdyz mi tam dali jine svicky..ale jsou tam vsechny nove boschky na lpg..ze by tam nesedeli?a popripade mel by je servis vzit zpet cca po 3 tydnech pouzivani?
pran22

#23 Příspěvek od pran22 »

ja mel taky bosch najel sem nanich 100 km a zahodil je tet mam ngk obic a jezdi super je to nejlevnsji oprava si myslim 8 kusu sviček po 90 kč
cajik8

#24 Příspěvek od cajik8 »

Tak to kazdopadne byla by to nejlepsi varianta..tedka kdyz zajedu do servisu kde mi je menily meli by mi za ne vratit prachy kdyz reknu ze si tam dam jiny?
cajik8

#25 Příspěvek od cajik8 »

Tedka tam mam svicky bosch FR6KI332S....myslim ze ty by tam meli taky byt nebo muze to delat problem?
Sgarrista

#26 Příspěvek od Sgarrista »

hmm no tak to mě pos.. mi se to taky začalo až po výměně svíšek a taky tam mám tedkom ty bosch FR 6 KI 332 S za 320kč jednu přímo na lpg.frajer mi je našel podle vinu.zajímavé je že toto jsou jednobodovky a ty staré co tam byly byly 4 bodovky a šlapalo to normálně. no jinač stou spotrebou pokud to vezmu podle palubního počítače tak co jsem jezdil 80% město a 20% dálnice tak mi ukazoval 16,1 L a když jsem jel dálkáč na slovaky tak jsem byl na 15,2 L ale podle mého počítání kolik jsem natankoval a kolik najel mi to v první případě vyšlo tak na 18 L a ten dálkáč na 12 L. jinač dneska jsem mu odvezl auto tak se uvidí
cajik8

#27 Příspěvek od cajik8 »

Tak mozna mame oba dva ty svicky na kokot maji tam byt ale zase je mozny ze to tomu autu nesedi ..tu spotrebu mas ok ja se pod 18 nedostanu vubec a prej je to nastavene spravne coz nechapu..zkusis dat jine svicky tedy?
pran22

#28 Příspěvek od pran22 »

jo vaše specialni svičky dejte obyč a mate klid ja to mel to same a mraky času a hledaní čidla a jine kraviny trafa a pak se dali svice a byl klid daš svičky za 90 kč a pak je menim s olejem po 15 tisic km jinak spotřebu kdyz jezdim město a kašlu na to kolik tam jde je kolem 17 lpg dalku jedzim za 12-13 dalnice 150 a na sport
IvetaX5

#29 Příspěvek od IvetaX5 »

Se svíčkama jsem taky šachoval, když mi to začlo pokuckávat ( mimochotem moc hezky se měněj :-( ). Daly mi tam Brisky na LPG jednobodovky, prej je na LPG lepší jedna velká jiskra než čtyři malý. Nakonec jsem se vrátil k origo čtyřbodovkám Bosch, na pocukávání to nepomohlo, to bylo něčím jiným, ale auto jede normálně.
Sgarrista

#30 Příspěvek od Sgarrista »

no mechanik mi říkal že než bude zkoušet cokoliv jiného hledat tak vymění ty moje svíčky za jiné a pokud to nepomuže tak bude chyby jinde.jinač toto je moje druhé auto na lpg a z prvního mužu jen potvrdit že lpgečko je extra háklivé na svíčky tak snad to bude jen to.

pran22: mohl by jsi pokud si vzpomeneč napsat presnej typ svíček co tam máš?
cajik8

#31 Příspěvek od cajik8 »

To neni mozny aby mi to bralo pri stejny jizde na dalnici 19 lotru tam prece neco byt musi kua pockam jak vymenis svicky a co to udela at se v tom nerypu zbytecne ale ta spotreba je hroziva..snad jeste to napichnout a seridit lpg jinde nez mi to montovali treba to mam blbe nastaveny.
IvetaX5

#32 Příspěvek od IvetaX5 »

19 litrů po dálnici je celkem dost, pokud teda neletíš výrazně nad rychlostní limity. Já jezdím po dálnici kolem 15-16 litrů LPG při cca 140 km/h. 20 litrů mi to vezme při courání po městě.
cajik8

#33 Příspěvek od cajik8 »

Tedka mam mesto cca 26 ale to tak ze nejedu delsi rovinku nez zastavim treba 300 metru fakt centrum kde spis postavas atd ale dalnici 150 km h mam skoro 20..Musim pockat jak to auto dam do servisu ja se v tom totiz zase tak nevyznam a nepoznam treba ktera hadice je ktera atd jestli neni priskrcena:)
IvetaX5

#34 Příspěvek od IvetaX5 »

Když otevřeš kapotu tak vlevo budeš mít vzduchovej filtr v airboxu (černá plastová krabice) a zněj vede taková velká plastová trubka doprostřed motoru , jako mezi hlavy válců. pokud by byla někde špatně nasazená a přisávalo to vzduch tak by to mohlo dělat to pocukávání a následné vynechávání válců. Ale je to jen jedna z mnoha možností, jediná výhoda že kontrola a případná oprava je vlastně zadarmo 8)
cajik8

#35 Příspěvek od cajik8 »

jasny uz vim co myslis mel jsem alfu v ty sem se hodne rypal a trosku sem se naucil co je co ale do ty doby jsem byl fakt vymazany na veskere samoopravy vsechno sem nechal delat radsi servisaky hodne kamosu atd:)
Tedka budu montovat desky a jeste par blbosti tak jak bude auto v servisu tak na to koukneme ale nejdriv zkusim asi ty svicky vymenit.Pockam tady na kolegu co ma stejny problemy ten to v servisu uz ma tak sem zvedavy je pravda ze toho je tolik ze kazdy muzeme mit neco jinyho ikdyz to pise diagnostika stejny veci.
Sgarrista

#36 Příspěvek od Sgarrista »

nojo snad zítra budeme chytřejší :D jinač vím že tu řešíme něco jinéhoi ale jen b ych se chtěl ještě zeptatt jakej olej do diferáku a prevodovky.já mám kupenej do diferáku MOBIL SAE 75W-90 a do převodovky Castrol Transmax Dex III. ty oleje mi jeden známý našel podle vinu ale tedkom ti kluci vtom servisu mi řekli že do toho diferáku bych ten typ mohl dát ale ten do převodovky tam nepatří.říkal mi že do toho automatu se nedá koupit ale prý že ti ho ztočí s barelu přímo v origo bmw.zdá se mi to jako blbost. ptám se tu proto že včude jsem našel jen co lít do 3.0 dieslu a ne na 4,4i.díky a sorry že se ptám tu.
pran22

#37 Příspěvek od pran22 »

jak řika tvuj znami v bmw ti ho daji přesne co patři bej tebeou dam ho tam co davaji v bmw a maš klid
IvetaX5

#38 Příspěvek od IvetaX5 »

zatim jsem to neresil, protoze jsem mel olej vautomatu vymenenej. podle meho nazoru v tom zastakovej rozdil nebude. pokud se jedna o olej vhodny do automatickych prevodovek tak si stim ta prevodovka poradi. myslim, ze original bude taky castrol. zkus se podivat na stranky castrolu,myslim,ze do motoru se tam dal vyhledavat vhodny olej podle typu auta, treba tam jde stejne hledat i do prevodovky.
Sgarrista

#39 Příspěvek od Sgarrista »

ahoj no tak dneska jsem mluvil s mechanikem říkal mi že ty svíčky co tam jsou jsou na hovno a tři jsou v háji a taky mám na 4,5 a 8 válci vhajzlu ty žhavící moduly nebo jak se to jmenuje.takže svíčky vyměním za ty ngk čtyřbodovky a musím dát nové ty moduly asi od bosch za 2000 jeden. v pondělí to bude hotové tak to projedu a doufám že to bude vpohodě
cajik8

#40 Příspěvek od cajik8 »

Prosimte a kolik si na tech svickach najel vis to zhruba nejak?ja dneska jel dalsich 150 km a ok ale ma vyssi spotrebu a zen volnobeh trosku zlobi..a jinak ty moduly jsou tak drahy a jestli nejdou koupit treba z nejaky bourafky nevis??
Odpovědět