Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E53 4,4 v lpg
-
Ja u toho chtel byt jak to vcera opravovali a nastavovali ale myslim ze by mela byt chyba v tom nastaveni s lpg ikdyz ono kdyz se rozsviti kontrolka motoru a prepnu to do benzinu tak to blbne stejne ale jinak se to po prepnuti na benzin sklidni a neslysim nejake cuknuti nebo neco podobnyho a pred montazi to bylo ok i pri nastartovani to na benzin chybu neprecte...tak mam pocit ze je u toho 7.a8. valce nekde neco spatne napojeny nebo nastaveny a timpadem to nekdy zlobi ale nechapu spis proc to neni porad stejny problem ale nekdy to nedela vubec.
Nemate nekdo zkusenosti s firmou co si umi pohrat s nastavenim lpg mam to lovato nejlepe jizni morava at to s nekym skonzultuju myslim ze v motoru to nebude:)
Nemate nekdo zkusenosti s firmou co si umi pohrat s nastavenim lpg mam to lovato nejlepe jizni morava at to s nekym skonzultuju myslim ze v motoru to nebude:)
až uvidíš jak to funguje tak se ti to bude zdát spíš drahé. V podstatě je to nádobka ze které za pomoci podtlaku odkapává přes trysku náplň která pomáhá mazat ventily. Mám to namontované, ale za 20000 km mi nevykapala ani jedna nádržka, asi je to špatně seštelované. Do BMW to prej není potřeba protože má dostatečně kvalitní sedla ventilů. Pokud jezdíš krátké trasy tak se taky promáznou jízdou za studena na benzín.
Mám místo rezervy bombu o objemu 69 L, plnit se může na 80%, takže tam dostanu tak 55 L plynu. Větší by se tam už asi nevešla - ta už byla o něco vyšší a nadzvedávala by podlahu kufru. Baterku jsem nechal pod nádrží, kompresor jsem přesunul do kapsy v podlaze vpravo vzadu, ani jsem nemusel prodlužovat kabeláž a hadičky.
Závidím, každý litr navíc dobrý. Mám pocit, že pořád jen hledám čerpačku na plyn. Já se s montážní firmou taky handrkoval, že by se tam měla vejít větší nádrž, ale přesvědčili mě, že ne. I když se mně zdá, že na průměr by se tam o něco větší vešla. Asi záleží, od jakého výrobce kdo dodává, prostě nic vhodnějšího asi neměli.
no , tak auto mam doma, mam 95litr. nadrz musim zdvihnut veko kufra no uz mam plan ako to uplne minimalizovet. aleee .!! hotove na 90 % urobil chalan chybu. mam pocit ze mi nespravne hadice do reduktoru-splynovača napojil. , ako vam idu hadice do reduktoru " splynovača " ja mam jednu na expanske smer do kabiny prepojenu na splynovač , no a druhu mam pred ventilom kurenia. , akonahle vypnem kurenie auto nejde na lpg. help my , nejake rady ci foto.
-
Jeste se pripojim ja s mensim dotazem.....mam lpg tedka cca 5000km v aute...nekdy mam pocit ze auto na benzin ale hlavne na plyn trosku pocukava ale zjistil jsem ze kdyz na lpg zapnu klimu tak se to najednou sklidni.Je mozny ze je to nejak spatne nastavene nebo spatne neco zapojene? diky jinak spotreba je u me cca 18 v prumeru diky moc.
4 rxe
nedělali ti to náhodou v lpgservisu v Brně?
Mě to tam dokonce daly za ventil na pravé topení
Pokud si vzpomenu tak ti to nafotím, ale myslím, že to mám nakonec napojené na hadici která vede někde ze zadu motoru do pomocné elektrické pumpy (na obrázku č. 12), ale raději se ještě podívám.
nedělali ti to náhodou v lpgservisu v Brně?
Mě to tam dokonce daly za ventil na pravé topení

Pokud si vzpomenu tak ti to nafotím, ale myslím, že to mám nakonec napojené na hadici která vede někde ze zadu motoru do pomocné elektrické pumpy (na obrázku č. 12), ale raději se ještě podívám.
- Přílohy
-
- 85.png (14.01 KiB) Zobrazeno 950 x
cajik8 píše:Jeste se pripojim ja s mensim dotazem.....mam lpg tedka cca 5000km v aute...nekdy mam pocit ze auto na benzin ale hlavne na plyn trosku pocukava ale zjistil jsem ze kdyz na lpg zapnu klimu tak se to najednou sklidni.Je mozny ze je to nejak spatne nastavene nebo spatne neco zapojene? diky jinak spotreba je u me cca 18 v prumeru diky moc.
Cukat by to nemělo. Byl jsi už na seřízení po montáži? Mně řekli, že po ujetí cca 1000 km mám přijet na seřízení. Auto mně necuká, ale zdá se mně, že to moc žere- taky 18 litrů plynu, ale na benzín max 14, to mně připadne velký rozdíl. Ale mezitím byly svátky a odešel mně automat, tak jsem tam zatím nebyl...
-
ajajaj automat neprijemny co?
Jinak jsem tam byl po 1500km a rekli mi ze nekdy vynechava valec a ze to neni kvuli plynu ze to delalo i predtim na benzin.
Kdyz jsem tam to auto vezl tak to bylo ok ale to je tedka uz jedno spis ze mi prijde ze nekdy to dela i na benzin ze je to rozhazeny.
Tedka spis resim to ze na lpg kdyz je to preple tak co semtam haze jede t normalne ale volnobeh a kdyz dam klimu tak se to uplne sklidni,nevim jestli neni nekde neco spatne ale uz jsem tam byl 2krat a rekli ze je to dobry.
Ta spotreba napadli me treba svicky?
Jinak jsem tam byl po 1500km a rekli mi ze nekdy vynechava valec a ze to neni kvuli plynu ze to delalo i predtim na benzin.
Kdyz jsem tam to auto vezl tak to bylo ok ale to je tedka uz jedno spis ze mi prijde ze nekdy to dela i na benzin ze je to rozhazeny.
Tedka spis resim to ze na lpg kdyz je to preple tak co semtam haze jede t normalne ale volnobeh a kdyz dam klimu tak se to uplne sklidni,nevim jestli neni nekde neco spatne ale uz jsem tam byl 2krat a rekli ze je to dobry.
Ta spotreba napadli me treba svicky?
Tak to já mám štěstí, jede to dobře na plyn i na benzín, nemůžu si stěžovat. Svíčky tam mám nové a nic nevynechává, tak myslím, že ta spotřeba ještě půjde upravit, budou muset seřídit bohatost.
Automaty snad už ani nekomentuju, na to že to je ZF a bylo o ni postaráno, tak vydržela jen 215 tis.km... A už se podruhé dělá měnič. A to ani auto nemělo tažné, že by za tím někdo něco tahal. Nechápu.
Automaty snad už ani nekomentuju, na to že to je ZF a bylo o ni postaráno, tak vydržela jen 215 tis.km... A už se podruhé dělá měnič. A to ani auto nemělo tažné, že by za tím někdo něco tahal. Nechápu.