Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě X5 - Pár rad..
jasne ze auto ma byt na pohlad pekne a ne kazda barva sa hodi ku danemu typu auta, no ja som to myslel tak ze kupis auto lacnejsie ako predpokladaš ale vo vybave a dobrom stave. a este ti zostanu nejake prachy.trebars na farbu ci foliu.alebo na servis, ja som to tak myslel.
trebars nekdo ma auto a casom si tam da tmavu ciernu folii. asi je to cool
trebars nekdo ma auto a casom si tam da tmavu ciernu folii. asi je to cool
- vlastnemec
Je to kolem 40 až 50tis, ale převodovky se kurvili jen u předfaců a to jen tam kde byla převodovka GM, ZF je v pohodě pokud jí dáváš to co má dostat, jinak ceny BMW neznám ale mrkni na ETK, BMW to stejně dává do servisů na převodovky bo to mu stejně nerozumí. Ja jsem nedávno měnil oleje u svého a převodovka bez chyby dokonce kolem magnetů nebyla skoro žádná špona jinak je najeto 245tis km.
- vlastnemec
před face 3.0d a 3.0i GM 4.4 4.6 ZF ale taky pětikvalt (tím pětikvaltem jsem si jistý tak na 90%) poface vše ZF šestikvalt. Neznám nikoho komu se rozjebal xdrive, ale o rozvodovce jsem slyšel, někdo tady na fóru nabízel za slušné peníze repas.
Při koupi to zjistíš jednoduše, protože budeš mít sebou borca s diagnostikou a ta Ti ukáže co tam je a ukáže i případné chyby, opravdu do toho nejdi bez diagnostiky.
Při koupi to zjistíš jednoduše, protože budeš mít sebou borca s diagnostikou a ta Ti ukáže co tam je a ukáže i případné chyby, opravdu do toho nejdi bez diagnostiky.
WITT píše:Asi blba otazka, ale nejsem mechanik, a v tomhle se moc nevyznam, natoz v automatu - ale rozvodovka nebo rozvodka je jen u automatu?
Jinak k diagnostice: Budu muset nekoho sehnat.. nejlepe ze zapadu ..
Rozvodovka souvisí s pohonem 4x4 a rozvádí výkon mezi přední a zadní nápravu s automatem nemá nic společného. Pokud se nepletu.
vlastnemec píše:Je to kolem 40 až 50tis, ale převodovky se kurvili jen u předfaců a to jen tam kde byla převodovka GM, ZF je v pohodě pokud jí dáváš to co má dostat, jinak ceny BMW neznám ale mrkni na ETK, BMW to stejně dává do servisů na převodovky bo to mu stejně nerozumí. Ja jsem nedávno měnil oleje u svého a převodovka bez chyby dokonce kolem magnetů nebyla skoro žádná špona jinak je najeto 245tis km.
Самые распространенные коробки автомат, которые попадают к нам в сервис на ремонт – это коробки ZF серии 5hp24 и 6hp26x /Nejčastej přichazi k nam na opravu přivodovky ZF 5hp24 a 6hp26/
-citat z nejvetči firmy v Moskve po opravě automatických přivodovek do BMW x5. V Rusku na baworakach jezdi trochu jinak než v Čechach - jsou tvrdy podminky. Ale lidi najiždi na dorestajlu i 450 000 bez opravy a.př.
překvapuje že z obyčejne vady auta udělali mytus.
Při kupě auta se dá snadno zjistit stav přivodovky ze ktery pak vklidu projedeš 150000.
Neexistuji ani bezvadny auta ani přivodovky! Ale u použiteho auta se dá zjistit jejich stav. A stači řikat nesmysly. Když někdo chci koupit BMW X5 za rozumne penize to človek má rád X5 a chci pomoc a ne flud- jake pěkne auta WV Taoureg v terenu

X5 s dobrou vybavou je SUPER auto i za 250 t, kč da sehnat v pěknym stavu i v dizlu /kdo co má rád/
- vlastnemec
Neznám nikoho komu by se vysrala ZF převodovka, koho znám s předfacem tak buď ji dělali, nebo když kupovali tak už byla hotová. GM se na X5 nehodila ať už to bylo dáno kroutícím momentem, váhou auta,... Tatík třeba měl tu stejnou GM v Z3 2.8i a nálet 300tis km bez problémů a druhý majitel na ní jezdí dál a taky v poho u e39 se taky nekurvili pokud dostali olej atd. Takže mýtus to taky není, proč by jinak BMW do dalších modelů dávalo ZF.
-
- Kontaktovat uživatele:
Diky za info.
Hledam tedy manual, naftu, do 250 tis. Aktualni to bude asi az v breznu, takze zatim je jeste cas.
Jeste bych se zeptal , i kdyz se to tu asi uz nekde rozebiralo -
- Sportpaket - podvozek je na mechach?
Z hlediska udrzby asi radeji bez mechu co?
Měchy jsou komfortnejsi, pohodlnejsi?
Nasel jsem docela hezkej kousek, i kdyz nema vyfocenej celej interiner -
http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/bmw ... 69921.html
I kdyz automat, tak za dobrou cenu, s tim ze kdyby nahodou byl repas, tak tech 40 se nekde vyhrabe ..
Hledam tedy manual, naftu, do 250 tis. Aktualni to bude asi az v breznu, takze zatim je jeste cas.
Jeste bych se zeptal , i kdyz se to tu asi uz nekde rozebiralo -
- Sportpaket - podvozek je na mechach?
Z hlediska udrzby asi radeji bez mechu co?
Měchy jsou komfortnejsi, pohodlnejsi?
Nasel jsem docela hezkej kousek, i kdyz nema vyfocenej celej interiner -
http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/bmw ... 69921.html
I kdyz automat, tak za dobrou cenu, s tim ze kdyby nahodou byl repas, tak tech 40 se nekde vyhrabe ..
- vlastnemec
Co se týče automat vs. manuál sedni do x5 automatu a pak do manuálu a uvidíš sám.
Sportpacket znamená sportovně naladěný podvozek a nějaké prvky interiéru (valant, sadadla, tapec stropu (černá),..) kolá 19 vzadu nižší širší gumy, neznamená to že bude auto kompletně na vzduchu (stálo + cca.100tis), poznáš to podle toho že auto má v pravo od zapínaní světel tlačítko nahoru dolů. Pak se dávali měchy jen dozadu a při zatížení zadní nápravy zase vyrovnali výšku. zadní měch není žádná paleta dá se sehnat už kolem 4.5tis/kus. Jinak e53 na vzduchu a bez vzduchu je jako nebe a dudy, ale pokud se něco zesere tak to stojí prachy, já jsem dělal komplet všechny měchy a dvě čidla (50tis bez práce), ale za ty prachy to stojí, příští BMW už jen DD, známej má e70 s DD a nechci s ním jezdit, bo jsem fakt potom nasranej.
Sportpacket znamená sportovně naladěný podvozek a nějaké prvky interiéru (valant, sadadla, tapec stropu (černá),..) kolá 19 vzadu nižší širší gumy, neznamená to že bude auto kompletně na vzduchu (stálo + cca.100tis), poznáš to podle toho že auto má v pravo od zapínaní světel tlačítko nahoru dolů. Pak se dávali měchy jen dozadu a při zatížení zadní nápravy zase vyrovnali výšku. zadní měch není žádná paleta dá se sehnat už kolem 4.5tis/kus. Jinak e53 na vzduchu a bez vzduchu je jako nebe a dudy, ale pokud se něco zesere tak to stojí prachy, já jsem dělal komplet všechny měchy a dvě čidla (50tis bez práce), ale za ty prachy to stojí, příští BMW už jen DD, známej má e70 s DD a nechci s ním jezdit, bo jsem fakt potom nasranej.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono je to tezky ..Jak ja na pohled podle fotky poznam jestli to ma mechy nebo ne. Poznam to az na miste v Nemecku. Vetsinou tuhle vec do inzeratu neuvadi. Zase mit cele auto na mechach nechci, ten zadek bych jeste zkousnul.. no uvidim. Jako investice do vzduchu 50 tis je masakr... ¨
V automatu jsem jel, v rodine mame 530dA, a je to super .. do toho auta to proste patri.
V automatu jsem jel, v rodine mame 530dA, a je to super .. do toho auta to proste patri.
- vlastnemec
Jestli podle tebe patří do 5er automat tak do x5 dvojnásob. Vyfotím jak vypadá a kde je ten spínač, ale stejně to chce komunikovat s prodejcem už jen podle vin co Ti pošle znáš výbavu atd. Nevím odkud jsi, ale jestli chceš jed na západ tak bych bral diagnostika sebou, nejsem si jist ale možná Snejk je schopen dotáhnout dobré auto, na moravě JaraX, ale tady bych to taky černě neviděl já když jsem kupoval x5 tak v raichu byly dražší jak u nás a to tam mám kamarády.
vlastnemec píše:Neznám nikoho komu by se vysrala ZF převodovka, .
Máš malo znamych

O pěvodovkach od GM řečeno hodně. Jen doplnim chibějici udaje o ZH:
ZF 5HP24-- jeta převodovka na druhem mistě po počtu oprav mezi převodovkami ZF. I se nachazi na 5 mistě ve světě po čislu oprav //transakpp.ru/232/main/zf/zf-5hp24.html/
pokud chceš x5 a chceš ať slouží a nepotřebuješ automat a ať ti z aita po otevření dveří vyteče kůže vím o této...,
http://autosoft.cz/soubory_autosoft/det ... anasplatky
je to po nějakém doktorovi..,najel na tom prd.., a auto jsem viděl osobně a je opravdu pěkné, takže by mělo dlouho a dobře sloužit..., navíc si myslím, že teď po novém roce by se cen dala udělat.., kluky znám jsou v pohodě
http://autosoft.cz/soubory_autosoft/det ... anasplatky
je to po nějakém doktorovi..,najel na tom prd.., a auto jsem viděl osobně a je opravdu pěkné, takže by mělo dlouho a dobře sloužit..., navíc si myslím, že teď po novém roce by se cen dala udělat.., kluky znám jsou v pohodě