Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 4.4i omylem nandané kontakty +- na baterku opačně!! POMOC

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
SThomas

#1 Příspěvek od SThomas »

Zdravím, prosím fundované odborníky o radu.
Podařilo se mi omylem otočit baterku a dal jsem + na - a obráceně.
Teď když se zapnou klíče tak se rozsvítí všechny kontrolky a svítí i po vytažení klíčů. Na displeji je napsané německy jako že není program a načítá převodovku.

Už se Vám to někomu stalo? Auto je rok výroby 2002

Je tam nějaká pojistka, kterou jsme nenašli
nebo je to ta nejhorší varianta spálené řídící jednotky a altík!!? :cry:

Díky za pomoc
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

už jsem tu pár takových odborníků měl, prolez všechny pojistky, většinou jich pulka vyhoří. pak to chce udělat dobrou diagnostiku. ale zadarmo to nikdy nebylo.
odkud jsi?
SThomas

#3 Příspěvek od SThomas »

Z Uherského Hradiště.. No pojistky jseme prošli všechny a neodešla žádná!
Nezkoušeli jsem zatím relátka ale ty nevím jestli to můžou být. Jen jsem s tím o ten plus cinkl a hodilo to jiskru nebylo to tam na tvrdo.. No my jsme tam zrovna měnili motor, já jsem pomáhal kamarádovi v servisu. On teda říkal ty nejhorší varianty, ale taky není všeználek a může to být i nějaká blbost.. nebo spíš ne?!
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

žadná pojistka ani ochrana tam na to není.
jsem 15km od olomouce, takže ke mě to máš neblíž, to prahy daleko.
přemýšlím jak to udělat.
vlastnemec

#5 Příspěvek od vlastnemec »

Ahoj, JáruX doporučuji, jestli to dá někdo dohromady tak on, jinak to okolí tvého bydliště nosí smůlu, dneska jsem byl v Brodu na firmě a jeli jsme kolegovím pažoutem a odešlo turbo.
SThomas

#6 Příspěvek od SThomas »

Tak pokud by to mělo byt něco na co dokážeme přijít sami, tak mě to zkus napsat a pokud by se nám to nepovedlo vyřešit takhle. Tak můj brácha hraje v olmiku fotbal a jezdí na otočku do uh mohl by tě někde naložit a mrkl by jsi na to v dílně u toho mojeho kamaráda kde to teď stojí.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

vlastnemec píše:Ahoj, JáruX doporučuji, jestli to dá někdo dohromady tak on, jinak to okolí tvého bydliště nosí smůlu, dneska jsem byl v Brodu na firmě a jeli jsme kolegovím pažoutem a odešlo turbo.

to si nosí smulu pežot.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

SThomas píše:Tak pokud by to mělo byt něco na co dokážeme přijít sami, tak mě to zkus napsat a pokud by se nám to nepovedlo vyřešit takhle. Tak můj brácha hraje v olmiku fotbal a jezdí na otočku do uh mohl by tě někde naložit a mrkl by jsi na to v dílně u toho mojeho kamaráda kde to teď stojí.

připojte multimetr a zmeřte napětí na všech pojistkách co v autě sou, tím bych začal, pokud budete mít štestí tak to osrala jen spínačka.
každopádně pokud budete mít štestí, tak je to bude jen 4 místná částka a jednotka motoru apod vydržela. znamyho otočena baterka na nějaké limuzíně vyšla na 150
SThomas

#9 Příspěvek od SThomas »

Je zajímavé že v autě všechno svítí a funguje jen to nechce nastartovat a po vytažení klíčků to svítí dal dokud se neodpojí baterka. máme naštěstí k dispozici ještě jednu stejnou X5 tak můžeme ty jednotky vyzloušet. Chceme to zkusit zítra. Nebude jednodužší to zítra nějak vyřešit po telefonu? Číslo mi můžeš poslat na meil.
chrompacket

#10 Příspěvek od chrompacket »

s Jardou se určo domluvíš a vyřešíte to :wink: já jsem jeden z těch odborníků o kterých píše :-) a kterému se to stalo na E39..co tehdy pamatuju tak odešel alternátor, lichtmodul, jednotky oken centralu a zrcatek umístěné ve dveřích a nějaká ta pojistka..holt stane se..někdo řekne jak je to vůbec možné, ale někdy k tomu pomůže tolik okolních faktorů, že se to prostě stane.. :wink:
SThomas

#11 Příspěvek od SThomas »

Tak je to vyřešené kamoš co to u něj stálo zavolal nějakého machra který vyměnil hlavní jednotku a jednotku převodovky a potom tonejak celé vyladil přes pc, ani se nemusel měnit imobilizer... auto vrčí, jede a řadí :D ...
Jediné co ještě nejde tak ABS a protiprokluz (to zatím nevíme proč! :( ) a dofuk zadní nápravy (asi špatné čidlo jak to 10 měsíců stálo)

Tak snad se nám podaří ty muchy dochytyt!

Jardo nevíš jestli tím přepólováním mohlo něco odejít na tom ABS?

Díky
Renda1966

#12 Příspěvek od Renda1966 »

SThomas píše:Tak je to vyřešené kamoš co to u něj stálo zavolal nějakého machra který vyměnil hlavní jednotku a jednotku převodovky a potom tonejak celé vyladil přes pc, ani se nemusel měnit imobilizer... auto vrčí, jede a řadí :D ...
Jediné co ještě nejde tak ABS a protiprokluz (to zatím nevíme proč! :( ) a dofuk zadní nápravy (asi špatné čidlo jak to 10 měsíců stálo)

Tak snad se nám podaří ty muchy dochytyt!

Jardo nevíš jestli tím přepólováním mohlo něco odejít na tom ABS?

Díky

To si to měl asi dost drahé, že?
SThomas

#13 Příspěvek od SThomas »

No právě ani né stálo to i s jednotkama 10tisíc
matiz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od matiz »

Co je to hlavni jednotka ?? :oops:
SThomas

#15 Příspěvek od SThomas »

matiz píše:Co je to hlavni jednotka ?? :oops:

Pardóóón mistře, můžeš mě prosím tě poučit, jak se říká tomu co řídí chod motoru a většinu dalších funkcí?

Děkuji..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matiz »

Ridici jednotka motoru u benzinu je DME a u nafty DDE. Nemyslel jsem to ironicky, zajimalo mne to.
Odpovědět