Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X3 3.0d 150kw prevence a poděkování za rady
Ahoj pánové, předem moc děkuji za Vaše odpovědi na můj předchozí příspěvek (říjen 2012) ohledně pořízení X3. Tak od pátku jsem (zatím štastným) majitelem X3 a rád bych se zeptal co preventivně vyměnit, abych se vyhnul něčemu fatálnímu..... Dočetl jsem se o odcházejících X-drivech a mám najeto 175tis km a rád bych se tomu pokusil vyvarovat. Když to nemá mezinápr.dif. jako Quatro (thorsen) a servočerpadlo s třecí spojkou, nemění se v tom náhodou olej jako u haldexu?????? Auto má do 11/2012 vedenou servisku, ale nerad byh se na to spoléhal..... Vím čeho je autor. servis schopen a pro klid vyměním olej v motoru a rád bych se dozvěděl co by se ještě mělo udělat. Ještě jednou díky moc za rady!!!!!!!!!! 

urob si este toto, 40 euro za olej nie je take strasne
http://www.bmwklub.sk/bmwx/vymena-oleja ... 51110.html
http://www.bmwklub.sk/bmwx/vymena-oleja ... 51110.html
Olej je jasnej. Jsem (alespoň myslím) technicky zdatnej, vše si dělám s pomocí kamaráda na autech sám, protože mi na autě záleží a i mě to baví. Jde mi o to, že s BMW začínám, protže jsme s manželkou chtěli SUV a bylo jedno jaké, hlavně kvalitní a bezpečné a nejvíce mne zaujal (z povídání od známých a recenzí) motor 3.0d proto bylo hned jasnou volbou X3. Mám ho 14 dní a abych řekl pravdu, jsem do něj uplně zabouchlej!!!! Je to trošku tvrdší, ale proti Oktavce je to nádherný svezení.....
Jde mi o to abych něco nepodcenil!!!! Jak je to s tím X-Drive? Mění se v tom difu olej jako třeba v Haldexu??? Motor má rozvod řešen soukolím a u toho se přece také musí něco měnit preventivně ne?? Vodní pumpa a pod.... Proto bych rád pár rad od vás zasvěcenejch do začátku, na co si dát pozor, co udělat preventivně a pod.... Nechci na ničem ušetřit, jde mi o to aby Xtřetí makala tak jak má a veškerou péči jsem ochoten jí dopřát!!!! Děkuji za rady a poznatky. Kuba 

pri koupi urcite zajed do bmw servisu a nechej si udelat predkupni prohlidku ojeteho auta.. stoji to neco pres litr ale zjisti stav vstriku, mechu, prevodovky, jinych el. pzavad a pod.. nech vymazat chyby a po projizdce nech znovu nacist RJ jestli se nejaky znovu neobjevily..
olej motoru a filtry jako vzduch a palivovej a olejovej samo vymenit, zkontrolovat zhaveni a aku, spatne vymenit nebo aku nabit, pouzivat kvalitni naftu a koupit od vif nebo castrol nebo sheron cistici aditivum do paliva a po celou zimu aditivovat..
oleje v diferaku mezinapravaku a automatu bych osobne doplnil a nevymenoval pokud je autop zezpodu suchy, ale to je subjektivni nazor, panuje ohledne tohoto mnoho fam a pribehu..
kontrola viskospojky, el.vetraku chladice a ostatnich veci jako u kazdyho jinyho auta je samozrejmosti..
easy
olej motoru a filtry jako vzduch a palivovej a olejovej samo vymenit, zkontrolovat zhaveni a aku, spatne vymenit nebo aku nabit, pouzivat kvalitni naftu a koupit od vif nebo castrol nebo sheron cistici aditivum do paliva a po celou zimu aditivovat..
oleje v diferaku mezinapravaku a automatu bych osobne doplnil a nevymenoval pokud je autop zezpodu suchy, ale to je subjektivni nazor, panuje ohledne tohoto mnoho fam a pribehu..
kontrola viskospojky, el.vetraku chladice a ostatnich veci jako u kazdyho jinyho auta je samozrejmosti..
easy

Tu koupi pominu, protože auto mám již (teprve) 3 týdny..... Jde mi hlavně o to, co se má v kolika km dělat a nezanedbat..... V diferáku (obecně) se oleje běžně nemení, ale jde mi hlavně o ten mezinápravák!!! V haldexu se olej má měnit, tak by mě zajímalo jak je to v případě X-Drive.... A tak něco kolem motoru (vstřiky, baterka, žhaviče mi jsou jasný, to taky všude funguje stejně), hlavně co se rozvodu týče..... Tam je nejspíš (co jsem slyšel) soukolí, ale vodní pumpa popř. nějaké kladky určitě nemají životnost nekonečnou.... Prostě základní (důležitý) věci a poznatky bych prosil. Doplnění oleje v automatu asi není uplně rozumný!!! Když už víš že tam chybí a nevíš jakej tam je, tak tam dám přeci náplň novou..... Jde mi o to, co by se přesně mělo kdy (při jakých km) dělat, kontrolu stavu a komponent mám za sebou... 

Posílal jsem dva odkazy sem: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=120324
Jedno jsou servisní plány, druhé doporučení co kdy řešit od master technika.
Jedno jsou servisní plány, druhé doporučení co kdy řešit od master technika.