tanner540i: přesně ještě jsme to jak kreteni měli před ccca 10 000 km rozdělany, ale nesundali jsme spodek těch prs právě aby bylo pořádně vidět na tu hlavní vodící lištu.., dali jsme nový napínaky navrch na maly řetězy a tady mám za odměnu na 16ti ventilech obtištěné písty _.)
nevim jak posoudit ty vanosy,, kurva plná vana a olejový kanálky rozzšmelcovanýho plastu a hliníkovejch pilin, .... to ještě bude porod ta nápravnice dolů..fuj a hlavně zas všchno zpět...kdo dělal ví..tanner540i Ty víš, že
jo má najeto 306 000, doporučuju všem ve 200 000 komplet rovody, vodící lišty, napínáky,...jo a ještě to chce teda nový servočerpadlo - funguje ale má vůlu a koukne se na altík, startér, popř se zgenerálkujou.....
Ja to neopravoval, motor ktery jsem tu mel, byl potkany tak sikovne, ze jeden ventil upadl a udelal ryhu ve valci, takze konecna. Daval se druhy.
Pochybuju. ze nekdo bude delat preventivne rozvody. Neni to jak na tdi, ze stoji material 2tis a za 2 hodiny mas hotovo. A hlavne tahle nemoc neni moc znama. Osobne jsem presvedcen, ze chyba neni v liste, ale v nevhodnem oleji 0w-30, 5w-30.
Kdyz uz to budes vsechno delat, dotahni jeste olejove cerpadlo. V podstate asi vsechny M62TU dojedou nakonec bud na prasklou listu, nebo upadne cerpadlo.
Kdyz uz to budes vsechno delat, dotahni jeste olejove cerpadlo. V podstate asi vsechny M62TU dojedou nakonec bud na prasklou listu, nebo upadne cerpadlo.
Osobne jsem presvedcen, ze chyba neni v liste, ale v nevhodnem oleji 0w-30, 5w-30.
Tak cerpadlo se povoluje, pomerne bezna zavada. Staci sundat olejovou vanu a dotahnout.
Co se oleje tyka, kdyz se podivas do motoru, ktery jezdil dlouho do autorizaku (tzn. na 5w-30), ve vetsine pripadu je plny karbonu. Myslim si, ze tento olej neni vhodny do benzinove V8, kde je jeste navic pracovni teplota vody kolem 110°C. Pri vysoke teplote se olej prepaluje a trha se olejovy film = vydreni vodici listy a nasledne prasknuti. Muj nazor podporuje jedna 740i z meho okoli, ktera je od novoty v jedne rodine, ma najeto uz skoro 400tis a kdyz se podivas pod ventildekl, zadny karbon. A na rozvody zatim nikdo nesahal, a hlavne vanos neni skoro vubec slyset, coz jsem jeste u jine M62TU nevidel. Skoro celou dobu jezdi 5w-40. Urcite tak velkou roli hraje pravidelna vymena...
Nicmene svou teorii nemuhu podlozit zadnym hmatatelnym dukazem, ale o nevhonosti pouzivani oleju xxW-30 v tomto konkretnim motoru jsem presvedcen.
IloveYouX5 píše:dám nový to čerpadlo olejové taky... jinak já tam pumpuju 5W40 ale jezdilo to do 270000 do renocaru takže tam téměř 100% byla třicítka, ...
v těch vanosech stačí pouze nové gumičky ?
mate nejake foto kde jsou a jak vypadaji ty gumičky? diik
Tesneni se daji obednat pouze u http://www.beisansystems.com . Osobne bych to vubec neresil, je to hodne pracne a tyhle vanosy se prilis nekazi. Spis byvaji hucne, ale na funkci to nema vliv. Jinak jeden novy vanos stoji neco malo pres 8k.
no nadhera. len dost roboty. a asi preventivne by to bola blbost robit na aute ked mam 145 000 km ? to oil cerpadlo urcite pozrem , treba dat dolu napravnicu ? akk budem davat dolu olejovu vanu ? neviem teraz ako je to zo spodu. nejsom pri aute., a ty vodiace listy retaze sa tiez lubia ulomit ? no tento vanos, asi zatial riesit nebudem . a dakujem za pisomny vyklad aj z foto. klobuk dole, kdes to sehnal. ?
Tak spis klobouk dolu pred beisansystems, to je jejich prace, ty dily i navod. Origo se do tohoto typu vanosu nic koupit neda, jen komplet za cca 8tis kc.
Nevim jak na X5, ale na e39 ani e38 nemusis resit napravnici, kdyz sundavas olejovou vanu.
A ano, vodici listy obcas praskaji.
Vanos resit preventivne je blbost. Tan ti neznici pulku motoru, kdyz se odporouci, jako treba to uvolnene cerpadlo nebo prakla vodici lista. Pokud chces zjistit preventivne jak na tom je, staci ti inpa.
Vsechny jsou ok, 0w je podle me zbytecne, byvaji dost drahe, ale to uz je na tobe. Nejlepsi kompromis je 5w-40 za rozumnou cenu a poctive menit max. 15tis.