Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
x5 e53 3,0 d 160kw 2005
tak já na své x5 při 220tis.km jsem vyměnil pul auta převodovku,VTG,diferencial zadní,poloosy,ramena př+zad.,turbo,svody,váha,čerpadla,plováky,jednotka žhavení,světel,nivela. a spoustu jiného(teměř nové auto)
a odměnou mě za to je spotřeba 15L/100km a nedokážu si vysvětlit proč když měřené hodnoty jsou vynikající!
a odměnou mě za to je spotřeba 15L/100km a nedokážu si vysvětlit proč když měřené hodnoty jsou vynikající!
- vlastnemec
Ahoj, tak tomu říkám pech, já mám najeto o dvacet víc a z toho co uvádíš jsem nedělal nic, na jaře se chystám na ramena, zato jsem dělal komplet nivo, žhaviče a jen servis. Když letím dlouhé cesty tak auto jede i za 8,3l dle BC 7,8l, popojíždění je teď v zimě po městě za 12-13l. Ta spotřeba je celkem divná je to jako by Ti valila nafta přepadem ne do nádrže, ale do prdele. Projdi forum 5er tak tam byl podobnej problém rešen, jen si letmo pamatuji. Jinak to chce někoho kdo tomu fakt rozumí, jelikož je divný že hodnoty OK a reál někde jinde, ještě je možnost že máš hodně těžkou nohu.
ještě asi vymažu adabtabilní honoty ,šlo mě spíše o to jestli to někomu chlastá jako mě. Je to po opravě s pojistky v KV bmw mimochodem tragedie se službami.oprava se dělala díky tomu že vylétla poloosa a při zpětném rázu rozjebala co mohla tedy celý hnací agragáty.a přístupem servisu další následné škody ostatní co servisuji jsou bez problémů asi jako u tebe.muj příběh je na dlouho asi mám nejdražší e53
kdyby nebyla nadstandartně vybavená a nestalo to tolika peněz a práce už by byla pryč před opravou to jezdilo kolem 8l.čim více se do auta sere tím je to vždy horší.tim hůř že prosazuji chválim bmw a ted jsem k smíchu.a samotného mě sere že to nemohu vyřešit když se tím živým myslel jsem že vým za léta hodně ale vždy něco překvapí.

U mě tedy spotřeba také nic moc. Na delší trasu po dálnici lehce přes 10l a po městě teď v zimě s nastavování topení na ráno 13-14l. Po okrskách se také většinou moc pod deset nedostanu. Divil jsem se známému že jezdí se stejným motorem za 8l ale je to asi manuálem. Neříkejte že všichni jezdíte za 8l i s automatem. Jinak v létě průměr 12,4 dle počítače ale jezdím 90% po Praze.