Před třemi týdny jsem si splnil svůj sen a koupil 850i r.v.91 (M70). Hned vzápěstí (tj. asi týden (jsem asi pomalejší )) jsem zjistil že z motoru kape(od 5000 spis asi strika) olej, vypada to na ventilova vika nebo olejovou vanu kape to na vyfuk nekde na prave strane a kdyz po trosku ostrejsi jizde zastavim tak to vypada ze horim . Mam jednoho sikovneho a precizniho kluka co by mi pomoh cely motor pretesnit ale!!! nemame zadne podrobne informace (hlavne dotahovaci momenty atd.). Takze prosim 1. Pokud mate nekdo zkusenost s podobnym starsim motorem, odkud ten olej tak obvykle muze tect. 2. Kde bych sehnal alespon zakladni servisni informace (ev. koupim a budu VDECNY AZ ZA HROB). Moc si ho chci nechat a udelam pro to VSECHNO !!! Na nove nemam a ani nechci. Takze vitam kazdou pomoc. Jsem tady sice uplne novej ale kdyz bude treba tak taky pomuzu. dik MOC
Ja mam spatny gufero na klice a olej mi chcije jako krava mezi motorem a prevodovkou. No a kdyz jedu klidna jizda, tak uplna pohodicka, olej kape na zem, ale jak to jde pred 4tis tak olej chcije jak prase a vetsi rychlosti to chcije na vejfuck a pak kdyz zastavim nekde tak to vypada jako kdybych horel... Takze je nejlepsi kdyz jedu delsi dobu po dalnici tak 140, 150 a pak zastavim na benzince a to je hukot... A pak kdyz vlezu do auta a zapne se vetrak tak ten krasnej bilej dym se nafouka dovnitr... Tak se zkus podivat esi ti to nekape prave mezi motorem a almarou a pokud jo tak je to to zadni gufero na klice. Ptal sem se u nas v Moravanech u Parizka a rikal ze pry gufero 800korun a prace 2k. Musi se sundat prevodovka, spojka a pak stahovakem shodit gufero, nerazit nove a nakonec vratit spojku a prevodovku a pripojit kardan... jo a jeste se musi sundat vejfuck...
Na to gufero jsem mel taky podezreni ale spis na predni u rozvodu. Na druhou stranu, ten motor je zlity i po stranach a hlavne dost vysoko (mokre jsou i kabely k svickam ale zase ne vsechny). Mozna je to kombinace vice mist . No nic. Vrhnem se na to a vymenime co bude treba jen skarede vypadat .Fotky budou urcite behem tohoto tydne. Zatim je to celkem obyc 8 (i kdyz 8 asi neni nikdy celkem obyc ). Ale az z toho nepotece olej tak to zase pekne vymazlim.Jinak dik moc za komunikaci. Jo jeste k E31Clubu - maji tam servisni manual ale ten je jen pro zlate cleny klubu a to ja nejsem . Koukal jsem tam na rady jak co opravit ale nikdo se nedostal niz nez k ventilovemu viku.Alespon jsem nic takoveho nenasel. Kdyby jste nekde neco videli tak me trosku nasmerujte.Dik
tak to je horsi, esi je to gufero u rozvodu... to se bude hur menit. Ja mam od toho zachcany celej spodek auta. Planuju opravu ted do vanoc a pak musim prijit na to jak to vycistit... chcelo by to hodit nad hlavu, cely spodek natrit arvou a poradne to ostrikat vapkou...
Jo jo, videl jsem ten motor v rezu (nejake obrazky mam) a asi to u tech rozvodu bude tezky. Ale co by clovek neudelel pro 8 ze . Nicmene motor jsem taky nechal cely umyt i ze spod. Umyli mi to fakt pekne.Nez jsem dojel do servidu tak uz to zase bylo jedno. Olej vsude a zavada nikde. No kazdopadne do toho jdu. O zkusenosti se samozrejme podelim. Vrhnem se na to tento patek. Budu vsechno urputne fotit. Treba to pak nekomu tady taky pomuze. Porad shanim servisni prirucku. Nejsem zadnej prachac ale kdyz bude dobre zaplatim.
Najel jsem na rampu, otevrel kapotu, nastrikaly to nejakym necim (asi dost agresivnim) , nechali 10 min. pusobit a potom ostrikali vapkou. Chteli za to 90 Kč . Dal jsem jim 200 kdyz to bude super. Myslim ze to jsou dost rozumne ceny
Nevim odkud jsi, tak se mozna zacnes smat ,kousek od ostravy v havirove(jinak tez hornikove ), Jeto nejaky motoklub svazarmu( tady se za tech poslednich 15 let moc nezmenilo ), no ale aspon je sranda. Za par kacek ti umyjou cokoli kdykoli
no tak jestli máš automat tak s to s tim mytím nepřeháněj jak se dostane voda do převodovky tak je konec, stalo se to už dost lidem právě po umytí. Tak a teď k motoru musiš sundet ten plastovej dekl nad vstřikama, vyndat konzole se vstřikama, vzduch filtry,EML,MAF, a potom sání budeš potřebovat malou golu několik prodloužení kloubek a 10 vořech je to pakárna ale jde to, pokud možno vytahej všechny ty matičky co držej to sání nebo aspoň koukni kde jsou aby ti po sundání sání nespadly do válce, pamatuj si který sání sundaváš první at si nepřidělaš práci při zpětné montáži, pak už sundáš ventil dekly,pod nima je gumový těsnění pro jistotu bych koupil nový, pokud budeš měnit gufera vpředu na motoru tak vyndej chladič, z motoru řemenici na klice, vodní pumpu, a pak to celý rozdekluješ je to jednoduchý ,kup si všecny nový těsněni pod ty prsa.
Zkrátka je to jednoduchej motor jen to složitě vypadá.
Pro FUGO : Super. Vypada opravdu slozite ale s chuti do toho... Tesneni mam nakoupene (elring německo (teda stoprocentně )). Tak uvidime. Kdyby neco , muzu te nejak kontaktovat please?jo a mam to v automatu ale kdyz bude nejhur sezenu si manual , jen nevim co vsechno se musi vymenit (predpokladam kardan ale nevim co jeste). Manual zrovna nebyl, jejich malo.I tak je to bezva. Zatim radi pekne tak snat vydrzi . pro Zave_M50 : Kdyz budes chtit, dam ti telefon a jak sem pojedes tak to urcite nejak zorganizujem.
Pochybuju, že pojedeš kvůli guferu do Liberce. Nevim jak na tvym motoru ale jinak to není až tak složité, vyndáš převodovku, sundáš spojku nebo bábovku a setrvák gufero buď vydloubneš nebo do něj našroubuješ vrut a za něj ho vytáhneš, některý motory (všeobecně) mají to gufero v takovym dekliku kterej celej sundáš a to gufero potom vyndáš v pohodě na stole.
Co se týče výměny automatu za manuál tak potřebuješ 6 kvalt manuál převodovku (taky jsem ji scháněl ale nejsou za rozumný peníze)setrvák komplet spojku,pédály a ovládání spojky, kardan ale ten se dá upavit ,hardy spojku.
no tak todle autíčko ti teda závidim podle mě je to nejhezčí BMW co kdy bylo...škoda že je to automat a přeju ti at spravíš to gufero byla by škoda mít takovoudle kárku s netěsnym a zasranym motorem.....
Tak prave jsem prijel z prace (ja rikam od pasu). Nejsem zadnej fotograf a navic je tma a prsi. ale nemohl jsme si to odpustit. Tak jedna fotecka meho milacka